Telefonplan

David Bagares gata 10.

Unikt tillfälle att förvärva en vacker sekelskiftestrea i omtalade Stuckatörens hus, ostört och centralt belägen invid grönskande Humlegården.

Adress

David Bagares gata 10.

Rum

3

Slutpris

9 900 000 kr

Avgift

5 472 kr/mån

Boyta

99 kvmOm bostaden

Med ypperligt läge i ståtlig fastighet från 1889 på eftertraktad adress invid grönskande Humlegården ligger denna sekelskiftespärla. Samtliga fönster vetter mot en lugn och tyst innergård. De tidstypiska detaljerna är på plats såsom stora sällskapsytor, generösa ljusinsläpp, högt till tak med stuckaturer och takrosetter, fungerande kakelugnar, hårdvaxoljade furugolv samt vackra snickerier och pardörrar.

– Välkomnande yttre hall med dubbla pardörrar och gott om plats för ytterkläder. Originalnåtade hårdvaxade furugolv som löper genom hela lägenheten.
– I anslutning till den inre hallen finns en gästtoalett med WC och handfat.
– Sobert kök med induktionshäll, ugn och diskmaskin från Smeg, kyl/frys samt fläkt och infälld belysning via spotlights. Bänkskiva i carraramarmor.
– Ovanför köksdelen finns ett smart och ytbesparande gästloft med plats för dubbelsäng, lättåtkomligt med en ordentlig platsbyggd trappa.
– Lättmöblerat vardagsrum med öppen planlösning mot köket. Vackra originaldetaljer som stuckaturer, snickerier och fungerande kakelugn.
– Rymligt, vitkaklat badrum med ordentligt duschutrymme, tvättmaskin, torktumlare handdukstork och WC. Fantastiskt bra förvaring i garderobsvägg och bevarat originalskåp. Kommod med bänkskiva i carraramarmor samt golvvärme.
– Två lättmöblerade och rymliga sovrum som ligger avskilt på var sida av lägenheten med vackra stuckaturer och takrosetter i respektive rum. Här finns ett master bedroom med fungerande kakelugn, walk-in closet och generös yta för ytterligare möblemang. Det andra sovrummet ligger också lugnt mot innergården och passar utmärkt som barn eller gästrum. Platsbyggda garderober med utmärkt förvaring.

På David Bagares gata 10, i backen ned mot Birger Jarlsgatan och Humlegården, återfinns Stuckatörens hus. Stuckatören Axel Notini, eller ornamentbildhuggare som han själv kallade sig, lät bygga huset 1883 som ett mästarprov på sitt arbete. Trapphuset är rikt utsmyckat och för tankarna till ett italienskt privatpalats, en känsla som förstärks av trapphusets glastak. Stabil bostadsrättsförening med god ekonomi och en kvarvarande hyresrätt. Inga aviserade avgiftsförändringar. En sänkning av månadsavgifterna inför 2021 har diskuterats i föreningen.

Pris: 8 875 000 kr

Månadsavgift: 5 472 kr
Inklusive värme, vatten och kabel-TV.

Andel i föreningen: 5,80050 %

EL: 300 kr/mån

Försäkring: 200 kr/mån

Total driftkostnad: 500 kr/mån

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1889

Lägenhetsnummer: 4 (1002)

Hiss: Nej

Våning: 1

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 117 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering i området gäller. Se mer på Stockholms stads hemsida.

Allmänt om föreningen: Brf Stuckatörens Hus bildades 1990 och består av 22 lägenheter varav 21 lägenheter är upplåtna med bostadsrätt och en är upplåten med hyresrätt (55 kvm). Total bostadsyta 1740 kvm. Föreningen innehar adresserna David Bagares gata 10 och Smala gränd 3. Ett av husen, som även gett namn åt föreningen, är Stuckatörens hus, uppfört av stuckatören Axel Notini. Hans hus var tänkt att såväl invändigt som utvändigt visa upp hans konst. Stuckaturen, som utfördes av en blandning av gips, cement och lim och vilken lätt kunde formas till dekorativa figurer, var vid denna tid högsta mode. Familjen Notinis egen våning köptes 1992 av Samfundet St:Erik. Den välbevarade bostaden med tidstypiska interiörer visas vid särskilda tillfällen för mindre grupper av Stockholms stadsmuseum som även är medlem i bostadsrättsföreningen.

Renoveringar:
2020 – Ventilationsförbättringar, OVK, ommålning av tak på Smala gränd
2020 – Installation av automatiska portar vid entrén på Smala gränd samt byte till bricksystem på både Smala gränd och David Bagares gata
2019 – Renovering av källaren samt nya förråd
2019 – Renovering av trapphus David Bagares gata
2018 – Renovering av trapphus Smala gränd
2016 – Renovering av innergården
2011 – Takrenovering
1996 – Stambyte, elstambyte, fasad, trapphus samt fönsterrenovering

Övriga byggnader/utrymmen
Gemensamhetsutrymmen utgörs av tvättstuga, cykelställ under tak samt mycket charmig innergård belagd med kullersten.
Förråd i källarplan finns om ca 4 kvm.

Förening: Brf Stuckatörens Hus

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 22

Antal hyresrätter: 1

TV: Kabel-tv från Com Hem samt fiber.

Välkommen till ett ostört och centralt läge invid Humlegården. I närheten finns ett omfattande utbud av butiker, restauranger, caféer, mataffärer samt kommunikationer (T-bana och flertalet innerstadsbussar). I närområdet finns även ett flertal för- respektive grundskolor. Gångavstånd till grönområden på såväl norra som södra Djurgården.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.