Nedre Gärdet - Östermalm

Furusundsgatan 18

För er som letar 3:a på Gärdet med alla rätt . Mycket väldisponerad ljus hörnlägenhet med två bra sovrum och balkong i sydväst.

Adress

Furusundsgatan 18

Rum

3

Slutpris

4 730 000 kr

Avgift

3 239 kr/mån

Boyta

79 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän och stilren trerummare om 79 maximalt yteffektiva och väldisponerade kvm i absolut toppskick. Lägenheten, belägen i ljust och fritt hörnläge med solig balkong i sydväst, är smakfullt nyrenoverad i stilrent utförande med påkostade och snygga materialval, ljus färgsättning och genomtänkta förvarings- samt funktionslösningar. Härliga sällskapsytor i vardagsrum med utgång till balkongen och i ett stort, splitternytt kök i klassiskt modern design med bänkskiva i carrarramarmor. Två riktigt bra sovrum. Fräscht helkaklat badrum med badar. Välskött fastighet och skuldfri förening.

Stil, klass och stor finess karaktäriserar denna fantastiska hörntrea och i kombination med det rofyllda läget på Gärdets höjder, med kort promenadavstånd till Djurgården, Tessinparken och Karlaplan, gör detta till en bostad vi tror ni väntat på! OBS! Tunnelbanan ligger ca 50 meter från porten.

– Hall/tambur med stengolv och vitmålade väggar. Här finns god plats för klädavhängning i klädkammare. Innerhall med platsbyggd dold förvaring i garderobsvägg. Mörkbetsad fiskbensparkett och vitmålade väggar.

– Toppfräscht helkaklat badrum med sjöstensgolv och golvvärme. Badrummet har ett bubbelbadkar från Svenska Badkar, WC, handfat, handdukstork, samt infällda spotlights i tak.

– Stort, ljust vardagsrum med stort fönsterparti och utgång till solig balkong i sydväst. Vardagsrummet har mörkbetsad fiskbensparkett, fönsterbräda i marmor, infällda spotlights i tak, plats för soffgrupp och TV samt platsbyggd, vägghängd förvaringsmöbel.

– Splitternytt kök i klassiskt modern stil med gott om förvaring i skåp och draglådor. Komplett maskinell utrustning såsom integrerad kyl och frys, diskmaskin, spishäll i glas och separat ugn, micovågsugn samt fläktkåpa i rostfritt. Matplats för rejält matbord och många middagsgäster. Parkettgolv och fönsterbräda i marmor. Köket ansluter till vardagsrummet och ger härliga, öppna sällskapsytor.

– Två bra sovrum, varav föräldrasovrum med plats för dubbelsäng och förvaring i platsbyggda garderober och ett sovrum innanför köket som utmärkt disponeras som barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum. Parkettgolv och fönsterbrädor i marmor i bägge sovrummen.

Pris: 4 495 000 kr

Månadsavgift: 3 239 kr

Andel i föreningen: 2,54370 %

Byggår: 1939

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett vindsförråd. I källaren finns två st tvättstugor samt ett cykelrum. I fastigheten finns två hissar, en takterrass som är bokningsbar för medlemmarna. I fastigheten finns även ett soprum.

Renoveringar: Byte av V/A-stammar och elstigare 2003-2004. Nyinstallation hiss 2005. Uppfräschning av trapphus och gemensamhetsutrymmen 2005-2006. Renovering balkonger 2007. Uppfräschning av entrén, energideklaration och OVK utförd samt översyn av ventilation i källaren 2008. Spolning av stammar och tätning av skorstenspipor samt nya maskiner i tvättstuga 2009. Målning av fönster och balkongdörrar utvändigt, byte av stuprör och hängrännor 2010. Bredband från Ownit installerat i fastigheten. Målning yttertak 2013. Föreningen planerar att ställa iordning den gemensamma takterrassen.

Lägenhetsnummer: 1104

Hiss: Ja

Beskrivning av hiss: Trapphus med två st hissar

Våningsplan: Våningsplan 1 av 8.

Energiförbrukning: 190 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Föreningen disponerar 6 st p-platser. Till dessa platser är det kö. I övrigt gäller boendeparkering på gatan för mantalskrivna.

Allmänt om föreningen: Brf Karteschen 9 bildades och förvärvade fastigheten 2000 och består av 60 br-lägenheter, 3 hr-lägenheter och 3 hyreslokaler. Föreningen är välskött och helt skuldfri. Bl a sänktes årsavgifterna med 5 % 2010 och ytterligare 6 % 2012. Inga avgiftsförändringar planeras.

Gjorda renoveringar:
Byte av V/A-stammar och elstigare 2003-2004. Nyinstallation hiss 2005. Uppfräschning av trapphus och gemensamhetsutrymmen 2005-2006. Renovering balkonger 2007. Uppfräschning av entrén, energideklaration och OVK utförd samt översyn av ventilation i källaren 2008. Spolning av stammar och tätning av skorstenspipor samt nya maskiner i tvättstuga 2009. Målning av fönster och balkongdörrar utvändigt, byte av stuprör och hängrännor 2010. Bredband från Ownit installerat i fastigheten. Målning yttertak 2013.

Planerat underhåll:
Fönster- och balkongrenovering 2017.

Driftskostnader:
Hushållsel ca 200:-/månad. Hemförsäkring ca 150:-/månad.

Förening: Brf Karteschen 9

TV: Kabel-TV via ComHem.

Internet: Fiberbredband 100 Mbit/s via Ownit. Det är upp till varje enskild medlem att ansluta sig.

Sammanställning: Solig balkong i sydväst med rofyllt och fritt läge mot lummig gård med plats för sittmöbler.

Lugnt, ostört och synnerligen eftersökt läge uppe på Gärdets höjder. Med direkt närhet till fantastiska Gärdets sportfält och vackra Tessinparken. Några minuters promenad till Fältöverstens stora utbud av affärer, apotek och systembolag. Nära till Karlaplan och underbara Djurgården. Utmärkta kommunikationer med ca 50 meter till T-bana Gärdet och 100 meter till 1:ans busshållplats. Mataffär ICA Gärdet ligger alldeles i närheten.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten.
Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.