Nedre Gärdet - Östermalm

Strindbergsgatan 50, 4 tr

Drömboende invid Tessinparken med ytor i toppskick, solig balkong och perfekt planlösning. Tidstypisk funkis med högt i tak och generösa ljusinsläpp.

Adress

Strindbergsgatan 50, 4 tr

Rum

3

Slutpris

6 770 000 kr

Avgift

2 932 kr/mån

Boyta

70 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet med högt läge (4 tr, hiss) om 70 ljusa och synnerligen välplanerade kvm. Stora fönsterpartier, härlig takhöjd, vacker ekparkett samt snövita snickerier och spegeldörrar. Stor sällskapsyta med öppen planlösning mellan det fantastiska köket och det lättmöblerade vardagsrummet med matsalsdel. Två sovrum varav det ena har utgång till den sydvästvända balkongen. Genomgående stilrena materialval.
Förening med välskött fastighet, låga månadsavgifter och mycket god ekonomi. Här bor du invid Tessinparken, ett stenkast från Fältöversten, Karlaplan och Stureplan. Nära Gärdesängarna, Djurgården och Lill-Jansskogen. Mycket goda kommunikationer med både T-bana och bussar. Området är barnvänligt med många förskolor och skolor i närheten.

– Välkomnande hall med plats avhängning av ytterkläder och skor. Garderob för extra förvaring. Parkettgolv och vitmålade väggar. Stilren säkerhetsdörr.

– Fräscht och funktionellt badrum med dusch, duschväggar i glas, vägghängd WC, handfat och handdukstork. Vitkaklade väggar samt Carraramarmor på golv. Infällda spotlights i tak. Förberett för tvättmaskin.

– Utmärkt kök med öppen planlösning mot vardagsrummet och matsalen. Gott om skåp och bra arbetsytor. Integrerad kyl/frys, integrerad diskmaskin, spis med induktionshäll, fläkt samt varmluftsugn och mikrovågsugn. Carraramarmor ovan arbetsytor, vitmålade väggar och parkettgolv.

– Underbart och lättmöblerat vardagsrum med ett stort fönsterparti och en härlig matsalsdel med plats för ett stort matbord. Fiskbensparkett och ljust gråmålade väggar.

– Sovrum med utgång till balkongen samt god plats för dubbelsäng. I passagen som leder in till sovrummet finns en stor klädkammare samt en garderob. I sovrummet finns även god förvaring i en snygg platsbyggd garderobsvägg. Fiskbensparkett och vitmålade väggar.

– Balkong i sydväst med plats för bord och stolar.

– Sovrum med ingång från vardagsrummet med plats för säng och skrivbord. Perfekt som barnrum, gästrum eller arbetsrum. Parkettgolv och vitmålade väggar.

Pris: 5 975 000 kr

Månadsavgift: 2 932 kr
I avgiften ingår värme, vatten. Beräknad driftkostnad/månad ca; hemförsäkring 150 kr, hushållsström 300 kr. Obligatorisk avgift för kabel TV 100 kr/månad.

Andel i föreningen: 2,50000 %

Byggnadstyp: Flerfamiljshus

Byggår: 1931

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns tvättstuga, cykelförråd, vindsförråd och samlingslokal.

Lägenhetsnummer: 27

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 7.

Allmänt om föreningen: Fastigheten uppfördes 1931 och ingår i de första huslängor som uppfördes på Gärdet. Arkitekter var M Bocander och A Cronvall samt byggmästare Hugo Rönn. Gärdets bebyggelse har av Riksantikvarieämbetet utpekats om ett område av riksintresse för kulturminnesvård.
Bostadsrättsföreningen Mercurius Måne bildades 1983.
Fastigheten har 40 bostadsrätter samt 3 lokaler i gatuplanet.
I källaren finns tvättstuga, cykelrum och ett kombinerat styrelse-/klubbrum. En härlig takterrass finns till medlemmarnas förfogande.
Taket lades om 1998
Stambyte gjordes 2002-2003
Fönsterrenovering gjordes 2002
Fasaden och balkongerna renoverades 2003
Reparation av öppna-spiskanalerna gjordes 2008
Hissen renoverades 2010
Ny entrédörr 2011
Dränering av grundmuren 2012
Nya termostatventiler i lägenheterna 2012
Yttre fönsterkarmarna har målats under 2013/2014

Förening: Mercurius Måne

TV: Ansluten till kabelnät.

Internet: Möjlighet till bredband.

Sammanställning: Balkong med plats för stolar och bord. Bästa solläge i sydväst.

Synnerligen eftersökt och attraktivt läge vid Tessinparken! Här lever du i rofylld boendemiljö med närhet till Karlaplan och Fältöversten med all tänkbar och nödvändig service såsom mataffärer, klädbutiker, mysiga caféer, trevliga restauranger, systembolag m.m. Kommunikationerna är goda med T-bana Karlaplan och flertalet innerstadsbussar i direkt närhet. Med kort promenad nås Östermalmstorg, Djurgårdsbron och Djurgårdens härliga rekreationsområden samt Stureplan. Välkommen till nedre Gärdet och underbara Strindbergsgatan!

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.