Kungsholmen - Lilla Essingen

John Ericssonsgatan 16, 3 tr

Två soliga balkonger, öppen spis & toppskick! Suverän funkis 3:a med drömläge invid Norr Mälarstrand! Bättre blir det inte...

Adress

John Ericssonsgatan 16, 3 tr

Rum

3

Slutpris

4 150 000 kr

Avgift

4 093 kr/mån

Boyta

74 kvmOm bostaden

Välkommen till ett hem utöver det vanliga med toppläge på Nedre Kungsholmen, invid Norr Mälarstrand och den glittrande Riddarfjärden. Med högt ljust läge i totalrenoverad fastighet anno 1934, finner du denna fantastiska lägenhet med det mesta du kan önska dig. Klassiskt vacker 1930-talsdesign i original bevaras och samsas på ett stilsäkert sätt med modern inredning och sober färgsättning. Suverän och genomgående planlösning med funktion om 3 r o k. Två soliga balkonger, en i öster och en i väster. Härliga sällskapsytor med fungerande öppen spis. Toppfräscht badrum med dusch och WC samt ytterligare en gäst-WC. Två sovrum, varav ”master bedroom” med balkong och vacker vy över grönskande innergårdar…ja, bättre än så här blir det inte!

– Hall med plats att sätta klädhängare. Här finns ett vackert originalgolv i marmorsten och en garderob. Nymålade väggar och tak i sober färgsättning. I hallen finns en toppfräsch gäst-WC med kaklade väggar och sjösten på golv, toalett, handfat och en infälld spegel.

– Via passage från hallen, med städ- och serveringsskåp i original, nås ett kök i stilrent vitt med gott om skåp, arbetsbänkar i mörkbetsat trä och klinker på väggen ovan. Köket har kyl, frys, keramikhäll, varmluftsugn och diskmaskin.

– Innanför köket finns ett mat- alternativt sovrum om 2,32 x 2,17 som ger plats för säng. Rummet har nymålade väggar och tak i sober färgsättning, ett svartmålat furugolv i original samt ett fönster med gott ljusinsläpp.

– Stort och luftigt vardagsrum ger härliga sällskapsytor med både soff- och matsalsdel. Vardagsrummet har en vacker och fungerande öppen spis, utgång till västervänd originalbalkong i smide. Här strålar eftermiddags- och kvällssolen och du har vy längs med John Ericssonsgatan ned mot Norr Mälarstrand med glimt av Riddarfjärden, åtminstone under höst, vinster och vår.

– Härligt ”Master bedroom” i rofyllt och knäpptyst läge mot grönskande innergård med plats för stor dubbelsäng, garderober och nylagd heltäckningsmatta (trägolv under). Här finns utgång via helglasade dubbeldörrar till nybyggd balkong med morgon- och förmiddagssol och vy mot himmel, takåsar och ett blommande häggträd. När vädret tillåter ger balkongen förlängning av sovrummet som förenar ute och inne.

Pris: 3 495 000 kr

Månadsavgift: 4 093 kr

Andel i föreningen: 4,12000 %

Byggår: 1934

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, källarförråd och tvättstuga. Mycket trevlig och grönskande innergård med planteringar, sandlåda, trädgårdsmöbler, grill och cykelställ.

Renoveringar: Välskött fastighet anno 1934 som totalrenoverades 2001 enligt följande: Nytt plåttak, stambyte och renovering av samtliga badrum, byte av elledningar och installation av nya elcentraler, porttelefonsystem och LAN till alla lägenheter. Renovering skedde av fasaden, hissen med nytt maskineri, nytt pannrum och undercentral, ny tvättstuga, nya källarförråd, renovering av gården och montering av balkonger.

Lägenhetsnummer: 20

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 6.

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalskrivna samt externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: https://www.svenskbrf.se/parontradetsoperavanner

Välskött förening med mycket god ekonomi. Föreningen amorterade av 714.248 kr under förra året 2015. Föreningen består av 41 lägenheter varav en är hyresrätt vilket betingar ett stort framtida dolt kapital för föreningen. 4 uthyrda lokaler.

Det finns tvättstuga med 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt en mangel. Cykelställ på innergård.

Utförda renoveringar:

År 2015
Samtliga fönster mot innergården har renoverats och målats.
En ny underhållsplan har utarbetats för perioden 2015-2029.
Gatufasaden har klittersanerats och målats.
Ny vattenpump i källaren har installerats.
Stamspolning har gjorts i ett flertal lägenheter. Nytt portkodslås har installerats.
Tidningstunnorna på gatan har fått nya lås.
Häggen på gården har beskurits.

År 2014
Rensning av ventilationskanaler.
Målning & renovering av fönster.
Hissen, automatisk dörrstängare, ny inredning och överlastskydd.

År 2013
Ombyggnad av vind till bostäder.
Byte av elsystem till trefas.
Byte av äldre rör och vattenledningar.
Byte av stamregleringsventiler.
Nya termostater i alla lägenheter.
Stambyte i fyra lägenheter.
Renovering av tvättstugan.
Nytt datorprogram för hissen.

2012. Sålt råvinden och lägenhet byggdes.
2010. Balkongrenoveringar.
2009. Ny fjärrvärmecentral samt OVK besiktning
1999-2000. Stambyte av flertal avlopp.
1989. Renovering av fasad och yttertak.

Förening: Brf Päronträdets Operavänner

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 41

Antal lokaler: 4

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Föreningen är sedan 2001 ansluten till bredbandsnät via ett LAN med Bredbandsbolaget som operatör. Uttag finns i alla lägenheter. Medlem som önskar teckna ett internetabonnemang kontaktar Bredbandsbolagets kundtjänst.

Sammanställning: Två härliga balkonger i öster och väster med sol från morgon till kväll. Balkongerna ger härliga uterum med plats för möblering. Till balkongen i väster finns utgång från vardagsrum och den i öster finns utgång från sovrummet.

Här bor du i totalrenoverad attraktiv funkisfastighet med härligt läge i hjärtat av Kungsholmen invid Norr Mälarstrand, Riddarfjärden och nära Kungsholmstorg. Även Rålambshovsparken, Smedsuddsbadet och Kronobergsparken finns inom räckhåll. Här är utbudet av restauranger, caféer, butiker m.m. mycket gott såsom bl a den populära Västermalmsgallerian. Kommunikationerna är goda och består av T-bana Rådhuset och flertalet innerstadsbussar. Med bekvämt promenadavstånd nås Stockholm city och T-centralen och för bilburna nås Essingeleden på bara några minuter. Välkommen till härliga Kungsholmen!

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.