Kungsholmen - Kungsholmstorg

Scheelegatan 4 A, 3 tr.

Ljuvlig & stilfull sekelskiftesdröm vid Kungsholmstorg, högst upp i ostört gårdshus med stor hiss, balkong, tre kakelugnar & endast 1.910:-/mån.

Adress

Scheelegatan 4 A, 3 tr.

Rum

3

Slutpris

8 000 000 kr

Avgift

1 910 kr/mån

Boyta

79 kvmOm bostaden

Välkommen till ett fantastiskt sekelskiftesboende anno 1900 på Scheelegatan, alldeles invid Rådhuset och Kungsholmstorg, som införlivar det mesta du kan önska av stil, finess och ljuvlig känsla! Högst upp i rofyllt och tyst gårdshusläge med stor och barnvagnsvänlig hiss, finns denna utmärkta trerummare om 79 kvm i mycket gott skick.

Lägenheten har med varsam och stilsäker hand renoverats i bästa utförande med genomgående stilren design och smakfulla materialval. Allt i härlig symbios med de vackra ursprungsdetaljerna från byggåret såsom tre kakelugnar, högt till tak med dekorativa stuckaturer och rosetter, spegelmönstrade dörrar och snickerier, trägolv och stora fönsterpartier i hela tre väderstreck.

Planlösningen är väldisponerad och genomgående mellan två lugna innergårdar. Här ges en välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor. Hallen öppnar upp mot både kök och två av rummen. Stiligt och välutrustat kök med matplats, god förvaring i skåp och lådor, bra arbetsyta och komplett maskinell utrustning från Siemens med både vinkyl och kaffemaskin, kyl och frys, spis, fläkt, ugn och diskmaskin. Här finns också utgången till balkongen som ger en härlig förlängning av köket.

Lägenheten disponerar i övrigt tre fina rum med vardagsrum och två sovrum. Som ”pricken över i:et” ges ett badrum utöver det vanliga med både inbyggt bubbelbadkar och separat duschhörna med takdusch, dubbla handfat, tvättmaskin, inbyggd TV och infällda spotlights samt högtalare i tak.

Det låter klyschigt, men den här lägenheten måste verkligen ses och upplevas!

Välskött förening med mycket god ekonomi, låg skuldsättning och låga månadsavgifter för medlemmarna. För denna bostad är avgiften endast 1.910:-/månad inklusive bredband bl a. Dessutom disponeras ett ovanligt stort vindsförråd om ca 12-13 kvm som ligger lättillgängligt en trappa upp från lägenheten!

Pris: 7 895 000 kr

Månadsavgift: 1 910 kr
I avgiften ingår värme, vatten, fiberbredband & fast telefoni via bredbandet. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 400-500:- och hemförsäkring ca 150-200:-/månad.

Andel i föreningen: 4,95020 %

Byggår: 1900

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 33 (1301)

Hiss: Ja

Beskrivning av hiss: Rymlig hiss

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3.

Parkering/Bilplats: Flertaliga bra möjligheter till boendeparkering i kvarteren såsom exempelvis framför Rådhuset, på bägge långsidor av Kungsholmstorg och hela vägen ner till Norr mälarstrand som också har gott om parkeringsplatser. Det finns även externa garagemöjligheter i området. Bl a finns Rådhusgaraget alldeles intill. Se även www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: 1979 registrerades bostadsrättsföreningen Vindruvan 12. Fastigheten byggdes kring år 1900. Föreningen består av 18 bostadsrättslägenheter (1.476 kvm), 1 hyresrätt (en lägenhet på ca 80 kvm som ger föreningen en dold tillgång) och 3 hyreslokaler (514 kvm). Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningen har en mycket god ekonomi med låg skuldsättning och goda lokalintäkter som bidrar till låga månadsavgifter för medlemmarna. Per 2018-12-31 uppgick den långfristiga skuldsättningen till 8 mkr, vilket ger en belåningsgrad på 5.420:-/kvm bostadsrättsyta, 5.132:-/kvm total bostadsyta och 3.859:-/kvm total fastighetsyta (bostäder + hyreslokaler). Omsättningstillgångarna (kassa, bank) uppgick till ca 1 mkr. I augusti 2019 lades ett femårigt lån på 5 mkr om till ett treårigt, varvid räntan minskades från 2,44% till 0,85%. Hyresintäkterna från lokaler och lägenhet har kontinuerligt ökat. Förutom föreningens återstående hyresrätt så är även gårdshusets vind oinredd och ger därmed föreningen fina och dolda tillgångar för framtiden. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning sköts av Fastighetsägarna.

Renoveringar:
1982-1983 genomfördes många stora renoveringar såsom t ex V/A-stammar, elstigar.
2005-2006 målades entré och trapphus om samt fjärrvärme installerades.
2009 och 2013 renoverades taket.
2013 installerades fiberbredband.
2014-2015 renoverades fasader och fönster.
2016 renovering av tvättstugan
2017 renoverade golv i entréer och trapphus 2017, bakre innergården 2017 och hyreslägenheten 2018.
2018 spolning av avloppsledningarna mot gatan och ombyggnad av rördragningen i källarlokalen.
2019 Sotning av samtliga kakelugnar och skorstenspipor.

Kommande renoveringar:
Under 2019 kan det bli aktuellt med en översyn och ommålning av yttertaken.
Styrelsen håller på med att skriva under ett gruppanslutningsavtal med Telenor (f.d. Bredbandsbolaget) för en snabbare uppkoppling på 250 mb/s istället för 100 mb/s med samma pris per lägenhet 165 kr. I det nya avtalet ingår bredband 250/250, telefoni, och Premiumrouter.
De håller även på med att skriva under ett avtal med CASAB för nya miljörum och det nya avtalet förhandlades med billigare kostnader för föreningen.

Till lägenheten disponeras ett mycket stort och praktiskt vindsförråd om ca 12-13 kvm bara en trappa upp från lägenheten. I fastigheten finns en tvättstuga och på innergården finns cykelparkering. I gårdshusets källare finns en gemensam mötes- eller festlokal som är möblerad och utrustad med både kök och toalett.

Förening: Brf Vindruvan 12

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 19

Antal lokaler: 3

Antal hyresrätter: 1

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör ComHem. Basutbudet ingår i avgiften. Möjlighet att teckna bredbands-TV från Bredbandsbolaget om medlem önskar.

Internet: Fiberbredband. Samtliga lägenheter har 60-100 Mbit/s (upp och nedströms) samt telefoni (fast telefoni via bredbandet). En obligatorisk avgift på 165 kr/mån tas ut av samtliga medlemmar för detta. Styrelsen håller på med att skriva under ett gruppanslutningsavtal med Telenor (f.d. Bredbandsbolaget) för en snabbare uppkoppling på 250 mb/s istället för 100 mb/s med samma pris per lägenhet 165 kr. I det nya avtalet ingår bredband 250/250, telefoni, och Premiumrouter.

Sammanställning: Balkong i väster, högst upp mot innergård.

Här bor du med ett fantastiskt läge precis intill Kungsholmstorg. I området finns mysiga caféer, välrenommerade restauranger, trendiga butiker, bagerier, mataffärer och underbara promenad och joggingstråk. Badmöjligheter ges vid närliggande Rålambshovsparken och även vid Fredhälls klippor. Längst vackra Norr Mälarstrand finner man tex populära Trattorian och Mälarpaviljongen. Några kvarter bort tar Kronobergsparken vid med dess lummiga och populära grönområden. I den nyöppnade gallerian i korsningen Scheelegatan/Fleminggatan finns bland annat SATS, saluhall och systembolaget. Dessutom finner du all övrig service såsom apotek, kemtvätt och banker i området samt Västermalmsgallerians breda utbud på kort promenadavstånd.
Mycket goda kommunikationer med mindre än 50 m till rådhusets tunnelbana och ett flertal busslinjer i direkt närhet, likaså gångavstånd till Cityterminalen och Arlanda Express.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.