Kungsholmen - Kungsholmstorg

Södra Agnegatan 20, 2 tr

Fin, stilsäker & optimerad 3:a vid Kungsholmstorg med två balkonger, fritt frontläge & strålande utsikt över vackra Landstingsparken. 1.775:-/månad.

Adress

Södra Agnegatan 20, 2 tr

Rum

3

Slutpris

7 625 000 kr

Avgift

1 775 kr/mån

Boyta

72 kvmOm bostaden

Välkommen till Södra Agnegatan 20 och ett av Stockholms mest eftersökta lägen och adresser invid Kungsholmstorg, mitt emellan Rådhuset, Landstingshuset och Norr Mälarstrand. Här bjuds ett fantastiskt drömboende som införlivar det mesta som finns att önska av stil och ljuvlig funkiskänsla. Två soliga och rymliga balkonger, en i rofyllt österläge mot innergården med morgon- och förmiddagssol (ca kl 06-12), den andra i västerläge med eftermiddags- och kvällssol (ca kl 14-17.30) samt fritt frontläge och utsikt mot vackra Landstingsparken.

Lägenheten är varsamt renoverad under åren 2015-2016 i ett stilsäkert och modernt utförande med bra materialval och sober färgsättning, genomtänkta förvaringslösningar samt lättmöblerade ytor. I övrigt ges detaljer såsom fiskbensparkett, gedigen takhöjd och stora fönsterpartier en känsla av ljus och rymd.

Planlösningen är effektiv för både barnfamiljen och villasäljaren. Här ges en välkomnande hall med säkerhetsdörr, keramikgranitgolv och plats för ytterkläder och skor. I anslutning till hallen finns ett fräscht och helkaklat badrum med keramikgranitgolv, dusch, toalett, tvättställ på kommod med förvaring och infälld spegel ovan, dubbla handdukstorkar och tvättmaskin (Siemens).

Väl tilltagna och sociala sällskapsytor med vardagsrum och kök i öppen planlösning. Köket i stilren design från Puustelli är platsbyggt med god förvaring i skåp och lådor, arbetsytor med bänkskiva som är extra djup (70 cm) i svart granit och komplett maskinell utrustning från Siemens såsom kyl och frys, induktionshäll, fläkt, ugn, micro samt diskmaskin (AEG). Vardagsrum med plats för både soffgrupp och matbord. Här finns utgången till den västervända balkongen.

Två bra sovrum. Ett större med plats för dubbelsäng, en rymlig ”walk in closet” som är generöst inredd med lådor, hyllor och klädhängare. Här finns utgången till den östervända balkongen. Det andra sovrummet passar utmärkt som barn-, tonårs- eller gästrum.

Bostadsrättsförening med välskött fastighet där de stora renoveringarna är gjorda, god ekonomi, låg skuldsättning och låga avgifter för medlemmarna.

Pris: 7 195 000 kr

Månadsavgift: 1 775 kr
I avgiften ingår värme, vatten och fiber.

Andel i föreningen: 8,17780 %

EL: 350 kr/mån

Försäkring: 250 kr/mån

Total driftkostnad: 600 kr/mån

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1932

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 261-033

Hiss: Ja

Våning: 2

Antal våningar: 6

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 225 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Brf Bergamotträdet 16 består av 24 bostadslägenheter med en yta om 1437 kvm och 1 företagslokal med en yta om 450 kvm. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Byggnaden är uppfört 1932 och totalrenoverades 1984 med bland annat nya stammar för avlopp, vatten och el. Vinden ombyggd till lägenhet 2013 och 2015 genomförde föreningen en totalrenovering av fastighetens gård och källarlokal. Föreningens ekonomi är mycket god med en belåningsgrad på ca 5 498 kr/kvm. Styrelsen har tagit beslut att amortera 1000 tkr på föreningens lån i månadsskiftet mars/april. Detta medför att lånen kommer att minska från 7 900 tkr till 6 900 tkr.
Någon höjning av månadsavgiften är inte aktuell de närmaste åren. För ytterligare information se årsredovisningen.
Det finns gemensamma utrymmen som tvättstuga och cykelförråd. Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Förening: Brf Bergamotträdet 16

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 24

Antal lokaler: 1

TV: Kabel-TV via Com Hem. Tecknas separat av varje medlem.

Internet: Fiberbredband 700-1000 Mbit/s. Ingår i avgiften.

Sammanställning: Två balkonger, en i österläge mot innergården med morgon- och förmiddagssol (ca 06.00-12.00) och en i västerläge med eftermiddags- och kvällssol (ca 14.00-17.30) samt fri utsikt mot lummiga Landstingsparken.

Här bor du med ett fantastiskt läge precis intill Kungsholmstorg, Landstingsparken och Rådhuset. I området finns mysiga caféer, välrenommerade restauranger, trendiga butiker, bagerier, mataffärer och underbara promenad och joggingstråk. Badmöjligheter ges vid närliggande Rålambshovsparken och även vid Fredhälls klippor. Längst vackra Norr Mälarstrand finner man tex populära Trattorian och Mälarpaviljongen. Några kvarter bort tar Kronobergsparken vid med dess lummiga och populära grönområden. I den nyöppnade gallerian i korsningen Scheelegatan/Fleminggatan finns bland annat SATS, saluhall och systembolaget. Dessutom finner du all övrig service såsom apotek, kemtvätt och banker i området samt Västermalmsgallerians breda utbud på kort promenadavstånd.

Mycket goda kommunikationer med mindre än 50 m till rådhusets tunnelbana och ett flertal busslinjer i direkt närhet, likaså gångavstånd till Cityterminalen och Arlanda Express.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.