Kungsholmen - Kronobergsparken

Parkgatan 8, 2 tr

Magnifik sekelskiftesvåning på Parkgatan med två balkonger och högt, fritt läge mot Kronobergsparken. Ett drömboende i en klass för sig! Möjlig 4:a.

Adress

Parkgatan 8, 2 tr

Rum

3

Slutpris

12 700 000 kr

Avgift

5 569 kr/mån

Boyta

98 kvmOm bostaden

Med högt, ljust och genomgående läge i representativ fastighet från 1899, bjuds ett rofyllt boende i underbar parkmiljö med dubbla balkonger och fritt söderläge mot Kronobergsparken. I denna klassiskt vackra och välhållna sekelskiftesvåning om 98 kvm och tre rum och kök (möjlig 4:a) finns det mesta man kan önska av stil och genuin sekelskifteskänsla. Välkommen till Parkgatan 8 och ett av Stockholms mest eftersökta lägen och adresser.

Våningen har på senare tid varsamt renoverats med stilren design, bra materialval och varma kulörer. Allt i en fin symbios med de vackra, tidsenliga och välbevarade detaljerna från byggåret.

Mycket generös takhöjd med stuckaturer och rosetter, spegelmönstrade snickerier och pardörrar med dekorativa dörröverstycken, höga golvsocklar, ekparkett och furugolv, smidesbalkong med sol från ca kl 9-19 och ett flertal högresta och välvda fönsterpartier med djupa nischer som ger ett härligt ljusflöde och grönskande utsikt över Kronobergsparken.

Planlösningen är klassiskt väldisponerad och mycket ljus, den är både rund- och genomgående från innergården till parken. Här finns två vackra rum i fil mot Kronobergsparken, ett vardagsrum med utgång till den högt och fritt belägna smidesbalkongen i söderläge.

Möjlighet att installera eldstad i vardagsrummet finns för den som så önskar. Dock måste befintliga rökkanaler sannolikt tätas och en fläkt måste installeras på taket.

Via pardörrar nås det andra rummet, även det väl tilltaget och passande som sovrum, matsal eller bibliotek/arbetsrum. Här kan även ett kök placeras och därmed skapas ett väl tilltaget matsalskök i fil med vardagsrummet, för den som önskar.

Ett stort, öppet och härligt sällskapskök utgör hjärtat i bostaden. Här ges utrymme för både familjen och trevligt umgänge i goda vänners lag. Köket från Noblessa har bra och måttanpassade funktionslösningar, generösa arbetsytor och köksö, komplett maskinell utrustning från bl.a. Miele, AEG och Siemens, plats för matbord och utgång till balkong mot innergården. Dessutom finns ett platsbyggt serveringsskåp i tidsenlig stil med bra förvaring i skåp och draglådor samt avställningsyta.

Sovrum med plats för dubbelsäng och klädförvaring i praktisk skjutdörrsgarderob. Sovrummet ligger enskilt, rofyllt och utan insyn mot gården. Golv i furu.

I övrigt finns ett fräscht helkaklat badrum med duschhörna, toalett och tvättmaskin samt torktumlare. Tambur med nyinstallerad säkerhetsdörr och plats att hänga ytterkläder samt ställa skorna. I anslutning till hallen/entrén finns även ett gäst-WC med toalett och handfat.

Kombinationen av parkläget, adressen, läget i fastigheten och våningens historiska attribut och sagolika känsla, ger ett unikt och sällsynt kvalitetsboende utöver det vanliga.

Pris: 11 500 000 kr

Månadsavgift: 5 569 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (grundutbud) och bredband. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 500-600:-. Hemförsäkring ca 180-200:-.

Andel i föreningen: 7,87000 %

Byggår: 1898-1899

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 3 (1201)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5.

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 156 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boenderparkering på gatan för mantalskrivna och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Brf Kronobergsparken registrerades 2011. Detta skedde genom omregistrering av Bf Kronobergsparken u.p.a. som registrerades 1920. Föreningen består av 19 lägenheter (1.374 kvm) i vacker och kulturmärkt (grönmärkt) fastighet från 1899. Arkitekt var J A Vallin och Byggherre var Claes Johan Tjulin. Fastigheten förvärvades 1920 och anses vara av särskilt värde ur ett historiskt, kulturhistoriskt, miljömässigt och konstnärlig synpunkt. För mer information, se www.kronobergsparken.se.

Renoveringar:
Rörstambyten 1979 och 2001 (kök 1979 och badrum 2001), omputsning fasad 1987, elstambyte 1993, omläggning av tak 1996-1997, fönsterrenovering och byte av ställdon till blandningsventil 2004, renovering balkonger mot gatan 2005 (nya balkonger mot gården 2008), nyinstallation av hiss 2006, ny tvättmaskin i tvättstugan 2006, ommålning tak 2007 och 2009, OVK-besiktning 2008-2009, garantibesiktning fönster 2008, föreninges hemsida gjordes 2008, renovering av förråd och muren på gården 2009. Justering av värmesystem, gårdsrenovering inkl nytt cykelförråd, nya radiatorventiler och termostater, energibesiktning och byte av undercentral (fjärrvärme) 2010. Stamspolning, rensning av avloppsbrunnar och kompletterande av avloppsbrunnar på gården 2012. Renovering av fönster mot gården 2013. Nytt lås med brytskydd till entrédörren, byte av tvättmaskin och torktumlare, målning av fönster mot gatan samt entréparti och dörrar 2014. Lagning av putsskador, omläggning av taket på gårdshuset och komplettering av taket i gatuhuset samt renovering av golven i gatuhusets entré 2016. Stamspolning och OVK 2018. Sotning av eldstäder och rökkanaler, renovering av altangolv, installation av säkerhetsdörrar och renovering av gårdshusets trapphus 2019. Renovering av gatuhuset trapphus 2019-2020.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2014 och sträcker sig fram till 2034.

Föreningens ekonomi är mycket god och skuldsättningen är låg. Per 2019-12-31 uppgick lånen till endast ca 3,8 mkr, vilket ger en belåningsgrad på 2.833:-/kvm. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I gårdshusets källare finns en tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Tvättstugan kan bokas via föreningens hemsida. Det finns cykelplats och barnvagnsförråd på gården. Gården är dessutom möblerad med grill och utemöbler under sommaren.

Förening: Brf Kronobergsparken

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 19

TV: Ansluten till kabelnät via ComHem. Grundutbudet ingår i avgiften.

Internet: Bredband upp till 1000 Mbit (fiber) via Telia finns installerat. Ingår i avgiften.

Sammanställning: Två balkonger, en med morgonsol mot innergården och en smidesbalkong mot Kronobergsparken med sol från tidig förmiddag till eftermiddag/kväll (ca kl 9-19).

Välkommen till Parkgatan och ett av Stockholms absolut attraktivaste läge invid Kronobergsparken. Här ges ett rofyllt boende med underbar parkmiljö och promenadavstånd till Västermalmsgallerian, Kungsholmstorg, Kungsholms Strand och Norr Mälarstrand med strandpromenaden längs Riddarfjärden. Kommunikationerna är goda i form av tunnelbana (ca 100 meter till Fridhemsplan och Rådhuset) och flertalet innerstadsbussar, närhet till affärer, butiker, restauranger, caféer m.m.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.