Kungsholmen - Kronobergsparken

Parkgatan 6, 1 tr

Sagolikt vacker & exklusiv sekelskiftesvåning på Parkgatan med ljust, fritt frontläge & utsikt mot Kronobergsparken. Kakelugn & stor balkong.

Adress

Parkgatan 6, 1 tr

Rum

3

Slutpris

9 550 000 kr

Avgift

3 655 kr/mån

Boyta

83 kvmOm bostaden

Med ljust och genomgående läge i representativ fastighet från 1898, bjuds ett rofyllt boende i underbar parkmiljö på Kungsholmen med fritt frontläge och vacker utsikt över lummiga Kronobergsparken. I denna klassiskt vackra sekelskiftesvåning om 83 kvm fördelade på 3 rum och sällskapskök, varav 2 bra sovrum, finns det mesta man kan önska av stil, design och romantisk 1800-talskänsla. Varmt välkommen till Parkgatan 6 och ett av Stockholms mest eftersökta lägen, adresser och inte minst en av de finaste våningarna vi salufört på länge.

Våningen är varsamt ombyggd och totalrenoverad 2019 med stil, diskret lyx och känsla för det moderna. Här ges massor av platsbyggd förvaring, genomtänkta funktionslösningar och exklusiva materialval rakt igenom. Ny el med dimmers och elkontakter i svart porslin (från Fontini) samt dimbar belysning är installerad. Väggar och snickerier är målade i varma kulörer.

Allt i en perfekt symbios med de vackra och tidsenliga originaldetaljerna från byggåret. Mycket generös takhöjd om ca 3,30 meter med stuckaturer och rosetter, snickerier och spegeldörrar, vitpigmenterade och hårdvaxoljade furugolv, en fungerande kakelugn samt flertalet vackra och högresta fönsterpartier med djupa samt speglade nischer mot parken.

Planlösningen är ytterst väldisponerad, tillgänglig och moderniserad – väl anpassad för både barnfamiljen och villasäljaren. Den är luftig och flödar av ljus från dubbla väderstreck. Här finns härliga och sociala sällskapsytor med vardagsrum och ljuvligt matsalskök i fil. Tre stora fönsterpartier i bredd ger ett magiskt ljusinsläpp samt strålande utsikt mot parken.

Vardagsrummet med den vackra kakelugnen ger plats för rymlig soffgrupp. Det platsbyggda köket i klassiskt utförande är välutrustat med generösa arbetsytor i Cararramarmor, diskho från Franke i fraceram, rejäl förvaring i skåp i dubbla rader ända upp till tak med handmålade skåpluckor och beslag i obehandlad mässing (Line) samt komplett maskinell utrustning från Miele såsom induktionshäll med en hel induktionsyta, fläkt från Fjärråskupa med InHousesystem, kombinerad varmlufts- och mikrovågsugn och inbyggd kyl och frys med ismaskin samt en extra stor diskmaskin. Äntligen ett kök med plats för ett större matsalsbord och många middagsgäster.

Två bra sovrum ligger avskilt och rofyllt mot innergården, båda med heltäckande boucle sisalmatta för maximal komfort och känsla. Här finns ett ”master bedroom” med plats för dubbelsäng, platsbyggd förvaringsmöbel med garderob och hyllor samt utgång till extra stor balkong om 3,7 x 1,4 meter (Balkong under produktion – betald, klar och monteras i mitten/slutet av november). Det andra sovrummet passar utmärkt som barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum.

Via entrén nås en välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor. Hallen ger access till både separat gäst-WC med handfat och vägghängd toalett samt en tvättstuga med både tvättmaskin och torktumlare. Vidare finns ett större badrum inrett med Carraramarmor i fiskbensläggning och grönt kakel från Stiltje, golvvärme, vägghängd toalett, handfat, duschhörna med fast glasvägg och dubbla handdukstorkar.

Kombinationen av det svårslagna parkläget, adressen, läget i fastigheten och våningens historiska attribut och sagolika känsla, ger ett unikt och sällsynt kvalitetsboende utöver det vanliga.

Välskött förening med urstark ekonomi, låg skuldsättning och låga avgifter för medlemmarna. Per 2018-12-31 uppgick den långfristiga skulden till endast 3 mkr, vilket ger en belåningsgrad på 2.329:-/kvm. Dessutom uppgick omsättningstillgångarna (kassa, bank) till ca 1 mkr.

Pris: 8 495 000 kr

Månadsavgift: 3 655 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 500-600:-. Hemförsäkring ca 200-300:-. Obligatoriskt tillägg om 300:-/mån för bredband och balkongavgift 50:-/mån.

Andel i föreningen: 6,40000 %

Byggår: 1898

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 4 (1102)

Hiss: Ja

Våning: 1

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 128 per kvm (Atemp) och år

Energideklaration utförd: 2019-06-18

Energiklass: E

Parkering/Bilplats: Boendeparkering och externa garageplatser i området. Se gärna www.garageplatsen.se.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Vårdtornet 4 förvärvade fastigheten på Parkgatan 6 i Stockholm 1986. Fastigheten uppfördes nyrenässansstil år 1898 och består av 19 bostadsrättslägenheter om totalt 1.288 kvm fördelade på ett gatu- och gårdshus. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi är urstark och belåningen är mycket låg med strax under 3 mkr i långfristig skuld per 2019-12-31, vilket ger en belåningsgrad på ca 2.316:-/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) uppgick till ca 1 mkr.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
2019: Hissen i huset mot gatan rustades upp. Bärlinor och skenor byttes, samt installation av ljusslinga
2017: Spolning av samtliga stammar i fastigheten.
2016: Installation av nya takfläktar.
2015: Renovering av mur på gården, målning av sophus och förbättringar av stuprör.
2014-2015: Renovering och målning av fasad på gatuhus, renovering av tak på både gårds- och gatuhuset.
2013: Installation av säkerhetsdörrar till de medlemslägenheter som beställde det och postboxar i entrén till fastigheten.
2012: Byte av elledningar i gatuhuset och installation av ny elcentral i källaren, ny belysning i tvättstugan och rörelsedetektorsbelysning i källartrappa. Två nya maskiner i tvättstugan.
2010: Installation av fjärrvärme (konvertering av direktverkande element till fjärrvärme). Ombyggnation av sophus, renovering av fönster samt installation av isolerglas i gatuhuset.
2007-2008: Gårdsrenovering innefattande stenläggning, byggnation av blomlådor och vattenavledning. Ommålning av tak.
2004-2005: Byggnation av balkonger och renovering av fasad mot innergården.
1999: Renovering av rökkanaler.
1977: Ompustning av fasad.
1974: Byte av V/A-stammar, byte av elstigare och nyinstallation av hiss.

Föreningen tillämpar sk partiella stambyten, vilket innebär att V/A-stammar byts i samband med när medlem renoverar sina kök och badrum. OBS! V/A-stammarna är bytta i den berörda lägenheten.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2017 och sträcker sig fram till 2031.

Till lägenheten medföljer ett vindsförråd alternativt källarförråd. I fastighetens gårdhuskällare finns ett hobbyrum och en tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, mangel och ett torkrum. Cykel- och barnvagnsrum finns i källaren. Föreningens medlemmar disponerar en fin innergård som med hjälp trädgårdsarkitekt renoverades 2007. Här finns trädgårdsmöbler, planteringar och grillmöjligheter m.m.

Förening: Brf Vårdtornet 4

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 19

TV: Kabel-TV via Com Hem. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband via Com Hem. Ingår i avgiften med obligatoriskt tillägg om 300:-/månad.

Sammanställning: Extra stor (3,7 x 1,4 meter) balkong är beställd och betald av nuvarande innehavare och monteras på plats i mitten/slutet av november 2019. Balkongavgift om 50:- tillkommer månadsavgiften.

Välkommen till Parkgatan och ett av Stockholms absolut attraktivaste lägen invid Kronobergsparken. Här ges ett rofyllt boende med fågelsång och en underbar parkmiljö med promenadvägar, lekpark och utomhusgym. Vill du ta en längre promenad eller motionera har du lika nära till Kungsholms Strand som till Norr Mälarstrand. Här hittar du vackra promenad-­ och löparstråk som fortsätter längs vattnet runt hela Kungsholmen. I närområdet finns det också ett rikt utbud med restauranger och caféer såsom bl a AG, Agnes, Orangeriet, Mälarpaviljongen, Petite France, Il caffe och Mäster Anders. Vid Fridhemsplan hittar du bl a Västermalmsgallerian, flertalet mataffärer, shopping och all tänkbar service, hit är det bara en kort promenad på några minuter.

Kommunikationerna finns inom ett par minuters gångväg och är utmärkta med tillgång till två tunnelbanelinjer, blå och grön och ett flertal busslinjer,bl a stadsbussarna 1, 3, 4 så här är det lätt att ta sig vidare till Stockholms City, T-­centralen, Arlanda Express mm. Vill man istället ta en promenad till Stockholms City tar det ca 10 min.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.