Kungsholmen - Kronobergsparken

Parkgatan 6, 4 tr

Adress

Parkgatan 6, 4 tr

Rum

3

Pris

10 495 000 kr

Avgift

4 862 kr/mån

Boyta

83 kvmOm bostaden

Med högt, ljust och genomgående läge på våning 4 av 5 i representativ fastighet från 1898, bjuds ett rofyllt och mycket eftertraktat boende i underbar parkmiljö på Kungsholmen med fritt frontläge och vackert grönskande utsikt över lummiga Kronobergsparken. I denna klassiskt vackra sekelskiftesvåning om 83 kvm fördelade på tre rum och stort sällskapskök finns det mesta ni kan önska av stil, design och genuin känsla. Till det en extra stor och insynsskyddad balkong med kvällssol och vidsträckt utsikt mot himmel och över kringliggande takåsar. Varmt välkommen till Parkgatan 6 och ett av Stockholms mest eftersökta lägen och adresser.

Våningen har på senare tid varsamt renoverats med stil och känsla för det moderna. Här ges platsbyggd förvaring och genomtänkta lösningar. Allt i en perfekt symbios med de vackra, tidsenliga och välbevarade detaljerna från byggåret. Mycket generös takhöjd om ca 3 meter med stuckaturer och rosetter, snövita snickerier och spegeldörrar, genomgående trägolv, en vackert smyckad och fungerande kakelugn samt flertalet högresta fönsterpartier med speglade nischer.

Planlösningen är ytterst väldisponerad, tillgänglig och moderniserad. Den är luftig och flödar av ljus från dubbla väderstreck. Här bjuds härliga och sociala sällskapsytor med vardagsrum och ljuvligt matsalskök i en öppen planlösning. Tre högresta fönsterpartier i bredd ger rikligt ljusinsläpp och den strålande utsikten över trädtopparna i parken ger en oemotståndlig frihetskänsla.

Två bra sovrum, hall med access till både badrum, separat gäst-WC och egen ”tvättstuga” med kombinerad tvättmaskin/torktumlare och bra förvaring.

Kombinationen av det svårslagna parkläget, adressen, läget i fastigheten och våningens historiska attribut och sagolika känsla, ger ett boende utöver det vanliga.

Välskött förening som äger marken och har stark ekonomi med låg skuldsättning samt en vacker och lummig innergård med bersåkänsla, grill och fina utemöbler.

– Välkomnande hall där man direkt slås av lägenhetens trivsamma planlösning. Gott om plats för ytterkläder och skor.
– Gästtoalett angränsande till hallen med WC och handfat.
– Separat tvättstuga med kombinerad tvättmaskin och torktumlare samt utmärkt förvaring.
– Platsbyggt köket från Scavolini med generösa arbetsytor, bra förvaring och komplett maskinell utrustning såsom häll med inbyggd fläkt, ugn, tallriksvärmare, kyl, frys samt diskmaskin. Plats för ett större matsalsbord och många middagsgäster.
– Lättmöblerat vardagsrum med kakelugn och plats för både soffgrupp och annan möblering. Generösa fönsterpartier skänker fint ljusinsläpp och vacker utsikt över lummiga Kronobergsparken.
– Två utmärkta sovrum avskilt och rofyllt mot innergården med plats för dubbelsäng varav ett inrett som bibliotek med hyllor och garderober längs med vägg.
– Badrum inrett med toalett, handfat på kommod med förvaring och duschhörna.
– Extra stor och insynsskyddad balkong med kvällssol och vidsträckt utsikt mot himmel och över kringliggande takåsar.

Pris: 10 495 000 kr

Månadsavgift: 4 862 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 500-600:-. Hemförsäkring ca 200-300:-. Obligatoriskt tillägg om 300:-/mån för bredband och balkongavgift 50:-/mån.

Andel i föreningen: 8,02727 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1898

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 10 (1402)

Hiss: Ja

Våning: 4

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2019-06-18

Energiklass: E

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Vårdtornet 4 förvärvade fastigheten på Parkgatan 6 i Stockholm 1986. Fastigheten uppfördes nyrenässansstil år 1898 och består av 19 bostadsrättslägenheter om totalt 1.288 kvm fördelade på ett gatu- och gårdshus. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi är stark och belåningen är mycket låg ca 4,4 mkr i långfristig skuld per 2022-12-31, vilket ger en belåningsgrad på ca 3.457:-/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) uppgick till ca 1,6 mkr. Avgiften höjdes med 10 % per juli 2023.

Genomförda renoveringar i fastigheten:

2022: Byte av inkommande vattenrör från gatan in till fastigheten. Renovering och målning av alla fönster i både gårds och gatuhus. Byte till energiglas i samtliga fönster mot gården.
2021: Målning och renovering av förråd och sophus på gården. Installation av värmeslingor på tak samt rännor. Installation av skyddstaket och snörasskydd på tak. Filmning/spolning av stammarna. Nytt torkskåp till tvättstugan.
2019: Hissen i huset mot gatan rustades upp. Bärlinor och skenor byttes, samt installation av ljusslinga
2017: Spolning av samtliga stammar i fastigheten.
2016: Installation av nya takfläktar.
2015: Renovering av mur på gården, målning av sophus och förbättringar av stuprör.
2014-2015: Renovering och målning av fasad på gatuhus, renovering av tak på både gårds- och gatuhuset.
2013: Installation av säkerhetsdörrar till de medlemslägenheter som beställde det och postboxar i entrén till fastigheten.
2012: Byte av elledningar i gatuhuset och installation av ny elcentral i källaren, ny belysning i tvättstugan och rörelsedetektorsbelysning i källartrappa. Två nya maskiner i tvättstugan.
2011: Delvis stambyten. Toalettstam i gathuset, samt gammal köksstam högra sidan BV.
2010: Installation av fjärrvärme (konvertering av direktverkande element till fjärrvärme). Ombyggnation av sophus, renovering av fönster samt installation av isolerglas i gatuhuset.
2007-2008: Gårdsrenovering innefattande stenläggning, byggnation av blomlådor och vattenavledning. Ommålning av tak.
2004-2005: Byggnation av balkonger och renovering av fasad mot innergården.
1999: Renovering av rökkanaler.
1977: Omputsning av fasad.
1974: Byte av V/A-stammar, byte av elstigare och nyinstallation av hiss.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2020 och sträcker sig fram till 2049. För 2023 planeras en relining av fastighetens avloppsstammar som kommer att finansieras av upptagande av nytt lån om 1,5 mkr. Relinings offervärde inkl omkostnader är 1,2 mkr. 2024 planeras en renovering av hissen och för 2025 planeras målning av trapphusen. Ut över det planeras inga större underhåll de närmaste åren.

Till lägenheten medföljer ett vindsförråd alternativt källarförråd. I fastighetens gårdhuskällare finns ett hobbyrum och föreningslokal samt en tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, mangel och ett torkrum. Cykel- och barnvagnsrum finns i källaren. Snickerirum ligger beläget i gathusets källare. Föreningens medlemmar disponerar en fin innergård som med hjälp trädgårdsarkitekt renoverades 2007. Här finns trädgårdsmöbler, planteringar och grillmöjligheter m.m.

För ytterligare information se årsredovisningen samt föreningens hemsida https://sites.google.com/site/brfvaardtornet4extern/home

Förening: Brf Vårdtornet 4

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 19

TV: Kabel-TV via Comhem. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband via Comhem. Ingår i avgiften med obligatoriskt tillägg om 300:-/månad.

Sammanställning: Extra stor och insynsskyddad balkong med kvällssol och vidsträckt utsikt över kringliggande takåsar.

Om närområdet: Välkommen till Parkgatan och ett av Stockholms absolut attraktivaste lägen invid Kronobergsparken. Här ges ett rofyllt boende med fågelsång och en underbar parkmiljö med promenadvägar, lekpark och utomhusgym. Vill du ta en längre promenad eller motionera har du lika nära till Kungsholms Strand som till Norr Mälarstrand. Här hittar du vackra promenad-­ och löparstråk som fortsätter längs vattnet runt hela Kungsholmen. I närområdet finns det också ett rikt utbud med restauranger och caféer såsom bl a AG, Agnes, Orangeriet, Mälarpaviljongen, Petite France och Il caffe. Vid Fridhemsplan hittar du bl a Västermalmsgallerian, flertalet mataffärer, shopping och all tänkbar service, hit är det bara en kort promenad på några minuter. Kommunikationerna finns inom ett par minuters gångväg och är utmärkta med tillgång till två tunnelbanelinjer, blå och grön och ett flertal busslinjer,bl a stadsbussarna 1, 3, 4 så här är det lätt att ta sig vidare till Stockholms City, T-­centralen, Arlanda Express mm. Vill man istället ta en promenad till Stockholms City tar det ca 10 min.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.