Kungsholmen - Kronobergsparken, 3 rum, 82 kvm

Parkgatan 16

Om bostaden

Utmärkt familjetrea på Parkgatan med fritt frontläge mot vackra Kronobergsparken. Högt till tak & stora fönsterpartier, två bra sovrum & låg avgift.

I ståtlig och representativ fastighet från 1901-1902, bjuds ett rofyllt boende i underbar parkmiljö på Kungsholmen med fritt frontläge och vacker utsikt mot lummiga Kronobergsparken. I denna utmärkta och klassiskt disponerade trerummare om 82 kvm med en familjevänlig planlösning finns det mesta man kan önska. Varmt välkommen till Parkgatan 16 och ett av Stockholms mest eftersökta lägen och adresser.

Lägenheten har en väldisponerad och familjeanpassad planlösning som är är både rund- och genomgående från innergård till gata. Här ges massor av bra förvarings- och funktionslösningar, sober färgsättning och bevarade detaljer såsom högt till tak om ca 3,25 meter med dekorativa stuckaturer, fiskbensparkett, spegelmönstrade dörrar samt stora och vackert välvda fönsterpartier mot parken.

Två härliga och ljusa rum med vy mot Kronobergsparken. Ett rymligt och sällskapsvänligt vardagsrum med plats för både soffgrupp och matsalsbord samt ett större sovrum alternativt matsalsrum. För en mer moderniserad planlösning så finns även möjlighet att sätta köket här.

Välkomnande hall med säkerhetsdörr, plats för ytterkläder och skor samt övrig klädförvaring i platsbyggd skjutdörrsgarderob och en ”walk in closet”. Hallen har gott rumssamband och öppnar mot alla rum. I anslutning till hallen finns ett helkaklat badrum med toalett, handfat, badrumsskåp och badkar. Mot innergården ligger ett sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring i garderober samt ett välutrustat kök med god förvaring i skåp och draglådor med luckor i grått, bra arbetsyta med bänkskiva i granit och komplett maskinell utrustning såsom kyl och frys, gasspis, inbyggnadsugn, mikrovågsugn, fläkt och diskmaskin.

Ytterst välskött bostadsrättsförening med stark ekonomi, låg skuldsättning och låga månadsavgifter för medlemmarna. Per 2018-12-31 uppgick den långfristiga skulden till endast 6 mkr vilket ger en belåningsgrad på ca 1.300:-/kvm. Dessutom uppgick omsättningstillgångarna (kassa, bank) till ca 2,3 mkr.

Föreningen har tillgång till en fin och nyrenoverad innergård med fullskaligt utekök, större sällskapsytor för fest/kalas, fina planteringar, trädgårdsmöbler, grillmöjligheter och cykelställ. Föreningen har även ett uthyrningsrum att hyra för tillställning eller övernattning.

Pris: 6 995 000 kr

Månadsavgift: 2 951 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 300-400:-. Hemförsäkring ca 200-250:-.

Andel i föreningen: 1,81375 %

Byggår: 1902/1938

Lägenhetsnummer: 7 (1001)

Hiss: Ja

Våning: 0.5

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 155 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering för mantalsskriven och externa garagemöjligheter i området. Se gärna www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Stenbrottet 9 äger (förvärvad 1999-12-01) och förvaltar fastigheten med samma namn på adresser Inedalsgatan 1, Kronobergsgatan 6 samt Parkgatan 16, 18 och 20. Föreningen är beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt. Fastigheten uppfördes 1901-1902 och ritades av arkitekt J A Vallin liksom de flesta av husen på gatan. 1938 genomgick fastigheten en omfattande renovering då bl a centralvärme installerades och alla kakelugnar revs ut.

Föreningen består av 68 lägenheter, varav 3 st är återstående hyresrätter (dold tillgång). Den totala bostadsytan uppgår till 4.613 kvm, varav hyresrätterna uppgår till totalt 171 kvm. Lokalernas totalyta uppgår till 601 kvm, varav 424 kvm avser bostadsrättslokaler och 177 kvm hyreslokaler. Se mer information på föreningens hemsida www.brfstenbrottet9.se.

Föreningens ekonomi är mycket stark med låg skuldsättning och låga månadsavgifter för medlemmarna. Per 2018-12-31 uppgick den långfristiga skulden till endast 6 mkr vilket ger en belåningsgrad på ca 1.300:-/kvm. Dessutom uppgick omsättningstillgångarna (kassa, bank) till ca 2,3 mkr. Inga avgiftsförändringar planeras.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
2001-2004: Omfattande renoveringar såsom byte av V/A-stammar och elstigare, exploatering av vinden till bostäder, byte av till säkerhetsdörrar, ommålning trapphus, slipning entrégolv och trappor, fasadrenovering mot gatan, nya balkonger och nytt yttertak mot gatan.
2007: Ny undercentral för fjärrvärme.
2010: Rengöring av ventilationskanaler.
2011-2012: Byte av tak mot gården samt installation av takvärmeanläggning.
2013: Fönsterrenovering mot gården inklusive byte till energiglas. Brandtätning runt V/A-stammar mellan lägenheterna.
2015: OVK.
2016: Installation av bergvärme och införande av elektroniska portlås med "taggar" samt elektronisk bokning av tvättstuga och övernattningslokal.
2018: Utrymning av berörda källarförråd och upptagande av öppningar i bärande väggar för att skapa utrymningsvägar och tillgång till gemensamma utrymmen.
2019: Gårdsrenovering.

Föreningen följer en underhållsplan som löper fram till 2026 och bygger på en konditionsbesiktning utförd under april 2017. Den uppdateras årligen av styrelsen.

Till lägenheten disponeras ett källaförråd om ca 5 kvm. Gemensam tvättstuga finns i källaren under Parkgatan 18 och nås via gården. Det finns tre tvättmaskiner, en torktumlare, två torkskåp samt en mangel. Föreningen har tillgång till en fin och nyrenoverad innergård med fullskaligt utekök, större sällskapsytor för fest/kalas, fina planteringar, trädgårdsmöbler, grillmöjligheter och cykelställ. Föreningen har även ett uthyrningsrum att hyra för tillställning eller övernattning detta ligger bredvid tvättstugan vid Parkgatan 18. Det kostar 200 kr per dygn (12.00-12.00) och bokning sker via den elektroniska bokningstavlan eller via webben.

Förening: Brf Stenbrottet 9

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Kabel-TV via Com Hem. Digitalt grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband via Telia. Upp till 700 Mbit/s ingår i avgiften.

Välkommen till Parkgatan och ett av Stockholms absolut attraktivaste lägen invid Kronobergsparken. Här ges ett rofyllt boende med fågelsång och en underbar parkmiljö med promenadvägar, lekpark och utomhusgym. Vill du ta en längre promenad eller motionera har du lika nära till Kungsholms Strand som till Norr Mälarstrand. Här hittar du vackra promenad-­ och löparstråk som fortsätter längs vattnet runt hela Kungsholmen. I närområdet finns det också ett rikt utbud med restauranger och caféer såsom bl a AG, Agnes, Orangeriet, Mälarpaviljongen, Petite France, Il caffe och Mäster Anders. Vid Fridhemsplan hittar du bl a Västermalmsgallerian, flertalet mataffärer, shopping och all tänkbar service, hit är det bara en kort promenad på några minuter.

Kommunikationerna finns inom ett par minuters gångväg och är utmärkta med tillgång till två tunnelbanelinjer, blå och grön och ett flertal busslinjer,bl a stadsbussarna 1, 3, 4 så här är det lätt att ta sig vidare till Stockholms City, T-­centralen, Arlanda Express mm. Vill man istället ta en promenad till Stockholms City tar det ca 10 min..

Planritning

Här ligger bostaden

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.