Kungsholmen - Kristinebergs Strand

Kristinebergs Strand 29, 6 tr

Unik takvåning på Kristinebergs Strand med solig takterrass om 10 m², fritt frontläge & storslagen sjöutsikt över Mälaren och Ulvsundasjön.

Adress

Kristinebergs Strand 29, 6 tr

Rum

3

Slutpris

11 000 000 kr

Avgift

4 388 kr/mån

Boyta

89 kvmOm bostaden

Unikt tillfälle att förvärva ett extraordinärt boende på Stockholms bostadsmarknad!

Högst upp med ett oemotståndligt och fritt frontläge mot Mälaren och Ulvsundasjön, saluförs nu denna takvåning om 89 suveräna kvm inne och ca 10 kvm på takterrassen ute. Terrassen badar i sol på både morgon och förmiddag (fram till ca kl 13) samt på eftermiddagen och på kvällen fram till solnedgång (från ca kl 17 och framåt). Man intar således frukost, lunch och middag i fullt solsken.

Takterrassen ger ett underbart och möblerbart uterum och sjöutsikten över Mälaren och Ulvsundasjön, strandpromenaden och båtbryggorna är storslagen. Bättre än så här blir det bara inte!

Planlösningen är utmärkt disponerad med sjöutsikt från alla rum och härliga, öppna och flödande ljusa sällskapsytor i kök och vardagsrum med matsalsdel samt utgång till terrassen.

Två utmärkta sovrum, varav ett föräldrasovrum med plats för dubbelsäng och förvaring samt ett barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum.

Hall med plats för ytterkläder och skor samt generös förvaring i två rymliga klädkammare. Stort, helkaklat badrum med vattenburen golvvärme, badkar samt tvättmaskin och torktumlare ”side by side”.

Lägenheten disponeras idag som en 3:a men kan enkelt återställas/göras om till en optimal 4:a med 3 sovrum (se alternativ planlösning). Med andra ord, ett sant drömboende för både barnfamiljen och villasäljaren.

Varmt välkommen till soliga och härliga Kristinebergs Strand, att likna Stockholms nya riviera med stans häftigaste sjöläge vid Mälaren! Här lever du i unik, maritim och rofylld boendemiljö med grönskande parker, strandpromenad, bad- och båtbryggor, sjökrogar m.m.

Välskött bostadsrättsförening med god ekonomi. I månadsavgiften på 4.388:- ingår både kabel-TV och bredband 250 Mbit/s.

Barnvagns- och handikappvänlig fastighet med dubbla entréer, varav en är utan trappsteg, och stor hiss. I källaren finns ett rymligt förråd och i fastigheten många bra faciliteter för medlemmarna såsom bl a en bastu. Garage- och parkeringsplatser finns med kösystem.

– Hela lägenheten är styrd via smart hem lösning, detta inkluderar även projektor/filmduk med stereo, fönsterbelysning osv. Det innebär att man kan röra sig utan att tända/släcka då detta sköts helt automatiskt – samma när det skymmer/ljusnar eller man tittar på film.
– Alla eluttag och brytare är bytta till nya (alla med dimmersfunktion).
– Säkerhetsdörr klass 4.
– Superisolerglas monterat.
– Markiser, både elektriska och manuella.
– Köket är renoverat med helt nya lådinsatser (mjukstängande), nya luckor samt en Grohe Blue Professional Kolsyrekran (ger integrerad vattenrening med kylt vatten och möjlighet att tappa upp kolsyrat kylt vatten).
– Torktumlaren (och tvättmaskinen) är 8 kg och använder värmepump teknik.
– Golvet på terrassen är uppvärmt, styrs via termostat.

Pris: 11 000 000 kr

Månadsavgift: 4 388 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (basutbud från Com Hem) och bredband upp till 250 Mbit/s från Ownit. Övriga driftskostnader: Hushållsel ca 300-400 kr/månad och hemförsäkring ca 150-200 kr/månad.

Andel i föreningen: 1,28600 %

Byggår: 1998

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 661 (1601)

Hiss: Ja

Våning: 6

Antal våningar: 6

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2020-03-31

Energiklass: E

Parkering/Bilplats: Föreningen disponerar 35 p-platser enligt följande: Garage: 24 platser (liten 1.200:-, mellan 1.350:- och stor 1.700:-/månad). P-plats på kajen: 9 platser (1.300:-/månad). P-plats i carport: 2 platser (1.175:-/månad).

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Mälarstrand 2 registrerades den 12 augusti 1993 och föreningens fastighet kräftan 7 bebyggdes av JM Byggnads AB och stod färdig för inflytt 1998. Fastigheten består av av 91 lägenheter (total bostadsyta uppgår till 6.515 kvm) med bostadsrätt på gatuadresser Kristinebergs Strand 3, 27 och 29. Föreningen beskattas som äkta och man äger marken.

Fastigheterna är i ett mycket gott skick och förutom löpande underhåll så planeras inga större renoveringar. Under 2021 installerades ett solcellssystem och framöver kommer nya låssystem och postlådor att installeras. För mer information, se bifogad årsredovisning och www.malarstrand2.se

Föreningens ekonomi är mycket god och avgifterna har varit oförändrade i många år. Tack vare sitt goda kassaflöde har föreningen en god amorteringstakt på de långfristiga skulderna. Per 2020-12-31 uppgick belåningsgraden till 8.134:-/kvm, omsättningstillgångarna uppgick till ca 2.265.000:- och årets resultat efter avskrivningar och finansiella poster blev + ca 558.000:-. Inga planerade avgiftshöjningar planeras eller finns beslutade.

Möjlighet finns att hyra båtplats vid Mälarstrands Båtklubb. Det är kö till platserna, men medlemmarna i föreningen har förtur. För mer information om båtplats, se www.brfmalarstrand2.se

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Övriga gemensamma utrymmen och faciliteter består av cykelförråd, barnvagnsrum, grovsoprum och tvättstuga i markplan.

Föreningen disponerar även en bokningsbar bastu som kan bokas mellan 07-22 i tre timmars pass (i 27:an), en gästlägenhet (i 3:an) som kan hyras för 200:-/dygn samt ett hobbyrum för den snickarintresserade.

Lägenheten står upptagen som 2 r o k om 52,5 kvm i föreningens lägenhetsregister.

Förening: Brf Mälarstrand 2.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 91

TV: Kabel-TV via Com Hem. Grundutbudet ingår i avgiften.

Internet: Fiberbredband via Ownit. Upp till 250 Mbit/s ingår i avgiften.

Sammanställning: Stor härlig takterrass med fantastisk panoramautsikt över Mälarens glittrande vatten, strandpromenaden samt småbåtshamnen nedanför. Balkongen har sol på både morgon/förmiddag (fram till ca kl 13) samt eftermiddag och kväll fram till solnedgång (från ca kl 17).

Attraktivt och eftersökt läge på idylliska Kristinebergs Strand i direkt anslutning till nybyggda Hornsbergs Strand och dess båthamn med bad- och båtbryggor samt vy över den glittrande Ulvsundasjön. Gångavstånd till bussar (nr 49, 56, 62) och T-bana Kristineberg (grön linje), Stadshagen (blå linje). Möjlighet att hyra båtplats vid Mälarstrands Båtklubb. Vid intresse att anskaffa eller hyra båtplats, vänligen kontakta föreningen för mer information eller gå in på www.malarstrand1.se. OBS! Boende i föreningen har förtur till platserna.

Spännande, expansivt och vackert område med nya Hornsbergs Strand. Fantastisk strandpromenad, Kristinebergs strandpark och diverse service. I området finns flera mataffärer och i Lindhagensgallerian hittar du ICA Maxi, Systembolaget, Apotek och flera andra affärer och restauranger. Det finns låg-, mellan- och högstadieskola, dagis samt härligt klippbad i Fredhäll.

Till området hör också en stor lekpark med plaskdamm, rutschkanor, gungor, bordtennisbord och klätterredskap. En bit bort ligger tennishallen, en skateboardbana och fotbollsplan med konstgräs som är upplyst på kvällarna.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.