Kungsholmen - Kristinebergs Strand

Kristinebergs Strand 3, 6 tr

Unik penthousevåning i nyskick, högst upp, med möblerbar terrass i väster, fritt frontläge och makalös sjöutsikt över Mälaren.

Adress

Kristinebergs Strand 3, 6 tr

Rum

3

Slutpris

7 400 000 kr

Avgift

4 115 kr/mån

Boyta

83 kvm

Biyta

8 kvmOm bostaden

Unikt tillfälle att förvärva extraordinärt boende på Stockholms bostadsmarknad! Högst upp med svårslaget, fritt frontläge mot Mälaren och Ulvsundasjön, finns denna fantastiska takvåning om 91 kvm ”levnadsyta”, varav 83 suveräna kvm inne och 8 kvm på terrassen ute. Terrassen i väster, med sol från eftermiddag till solnedgång och fri vidsträckt sjöutsikt, ger ett härligt möblerbart uterum. Tack vare tak och inglasning så kan den nyttjas under större delen av året. Här kan du bl a duka upp för middagar till den förstklassiga solnedgången med familj och vänner.

Lägenheten är smakfullt nyrenoverad och stilrent designad med genomgående snygga material, fina oljade parkettgolv samt genomtänkta och mycket effektiva funktionslösningar. Detta kan mycket väl anses vara föreningens finaste lägenhet! Planlösningen är utmärkt disponerad med öppna, härliga och flödande ljusa sällskapsytor i kök och vardagsrum med utgång till terrassen. Två utmärkta sovrum, varav ett föräldrasovrum med plats för dubbelsäng och platsbyggd förvaring i garderober samt ett barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum. Toppfräscht, nytt badrum i stilsäkert utförande. I denna västervända bostad är ljuset och vattnet alltid närvarande!

Välkommen till soliga och härliga Kristinbergs Strand, som ligger i skyddat läge längst ut på udden och som tillsammans med Hornsbergs Strand blivit Stockholms nya riviera med stans häftigaste sjöläge vid Mälaren! Här har du ett livsstilsboende i unik, maritim miljö med grönskande parker, strandpromenad, båt- och badbryggor för morgon- och kvällsdoppet, möjlighet till kajakpaddling och seglarskola för barnen, sjökrogar och restauranger m.m.

Möjlighet finns att hyra båtplats vid Mälarstrands Båtklubb. Det är kö till platserna, men medlemmarna i föreningen har förtur. OBS! Säljaren har själv en tredjedels ägande i båt (en daycruiser, Flipper 630 DC, 115 hästar Yamana fyrtakt) med plats vid kajen nedanför. Den har mycket låga fasta kostnader om ca 7000:-/år och på vintern har den förvaring vid Pampas Marina. Säljaren överlåter gärna sin andel i båten vidare till den nye innehavaren av lägenheten.

– Välkomnande hall med bra rumssamband och med plats att hänga ytterkläder och ställa skor. Generös förvaring i rejäl klädkammare/”walk in closet”. Vitmålade väggar och oljat parkettgolv.

– Toppfräscht, nytt badrum från 2012 som stilrent inretts med helkaklade väggar i vitt och klinker samt mosaik på golv med golvvärme. Badrummet har en duschhörna med glasvägg och blandare med tillhörande hand- respektive takdusch. Handfat på kommod med draglådor, badrumsskåp med inbyggd belysning samt ytterligare ett skåp på vägg, WC, handdukstork, tvättmaskin och torktumlare ”side by side” med bänkskiva ovan för avställning, skötbord etc. Ovan bänken finns väggfasta skåp för handdukar och dylikt.

– Två sovrum, varav ett rymligt föräldrasovrum med plats för dubbelsäng och god förvaring i skjutdörrsgarderob. Här finns även en måttbeställd mörkläggningsgardin som lämnas kvar. Det andra sovrummet passar som barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum, även det med dold förvaring i skjutdörrsgarderob. Båda rummen har vitmålade väggar, oljade parkettgolv och fönster med sjöutsikt.

– Öppna, härliga och flödande ljusa sällskapsytor i kök och vardagsrum med stora fönsterpartier i två väderstreck och utgång till ljuvlig terrass om 8 kvm med förstklassig kvällssol och fritt frontläge med strålande sjöutsikt över Mälaren. Köket är stilrent designat i minimalistiskt och stramt utförande med god förvaring i skåp och lådor. Bra arbetsytor och komplett maskinell utrustning såsom kyl och frys, spis, fläkt, ugn och diskmaskin. Här finns plats för stort matbord för många middagsgäster. Vardagsrummet ger plats för soffgrupp, TV och smart förvaring i ett förråd/städskåp. Vitmålade väggar och oljat parkettgolv.

Pris: 6 950 000 kr

Månadsavgift: 4 115 kr

Andel i föreningen: 1,20521 %

Byggår: 1998

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, rejält förråd i källaren, grovsoprum och tvättstuga i markplan. Föreningen disponerar även en bokningsbar bastu, en gästlägenhet som kan hyras för 200:-/dygn samt ett hobbyrum för den snickarintresserade. BÅTPLATS: Dessutom kan man som medlem i föreningen skaffa båtplats vid Mälarstrands båtklubb och båtbryggorna som ligger direkt nedanför fastigheten. OBS! Möjlighet till andel i båt och båtplats finns. För mer info, tala med ansvarig mäklare.

Lägenhetsnummer: 463 (1603)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 6 av 6.

Energiförbrukning: 164 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: 24 garageplatser och 11 parkeringsplatser finns i föreningen. Garaget går att hyra för 950 kr/mån.Till garaget är det separat kö. P-platsen går att hyra för 750 kr/mån.Till p-platsen är det separat kö. OBS! I övrigt är det mycket enkelt att parkera direkt utanför huset på gatan med boendeparkeringstillstånd.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Mälarstrand 2 registrerades den 12 augusti 1993 och föreningens fastighet kräftan 7 bebyggdes av JM Byggnads AB och stod färdig för inflytt 1998. Fastigheten består av av 91 lägenheter (total bostadsyta uppgår till 6.515 kvm) med bostadsrätt på gatuadresser Kristinebergs Strand 3, 27 och 29. Föreningen beskattas som äkta och man äger marken.

Fastigheterna är i ett mycket gott skick och förutom löpande underhåll så planeras inga större renoveringar. Under 2021 installerades ett solcellssystem och framöver kommer nya låssystem och postlådor att installeras. För mer information, se bifogad årsredovisning och www.malarstrand2.se

Föreningens ekonomi är mycket god och avgifterna har varit oförändrade i många år. Tack vare sitt goda kassaflöde har föreningen en god amorteringstakt på de långfristiga skulderna. Per 2020-12-31 uppgick belåningsgraden till 8.134:-/kvm, omsättningstillgångarna uppgick till ca 2.265.000:- och årets resultat efter avskrivningar och finansiella poster blev + ca 558.000:-. Inga planerade avgiftshöjningar planeras eller finns beslutade.

Möjlighet finns att hyra båtplats vid Mälarstrands Båtklubb. Det är kö till platserna, men medlemmarna i föreningen har förtur. För mer information om båtplats, se www.brfmalarstrand2.se

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Övriga gemensamma utrymmen och faciliteter består av cykelförråd, barnvagnsrum, grovsoprum och tvättstuga i markplan.

Föreningen disponerar även en bokningsbar bastu som kan bokas mellan 07-22 i tre timmars pass (i 27:an), en gästlägenhet (i 3:an) som kan hyras för 200:-/dygn samt ett hobbyrum för den snickarintresserade.

Lägenheten står upptagen som 2 r o k om 52,5 kvm i föreningens lägenhetsregister.

Förening: Brf Mälarstrand 2.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 91

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Fiberbredband via Ownit, 100 Mbit för 150:-/månad. Bredband går även att få via ComHem.

Sammanställning: Ljuvlig terrass om 8 kvm med förstklassig kvällssol och fritt frontläge med strålande sjöutsikt över Mälaren. Terrassen har tak och är inglasad, den är inredd med belysning och infravärme och kan således nyttjas som möblerbart uterum större delen av året. Här kan du duka för middagar för upp till 8 personer. Detta är den perfekta platsen att blicka ut över vattnet och båtlivet nedanför!

Attraktivt och eftersökt läge på idylliska Kristinebergs Strand i direkt anslutning till nybyggda Hornsbergs Strand och dess båthamn med bad- och båtbryggor samt vy över den glittrande Ulvsundasjön. Gångavstånd till bussar (nr 49, 56, 62) och T-bana Kristineberg (grön linje), Stadshagen (blå linje). Möjlighet att hyra båtplats vid Mälarstrands Båtklubb. Vid intresse att anskaffa eller hyra båtplats, vänligen kontakta föreningen för mer information eller gå in på www.malarstrand1.se. OBS! Boende i föreningen har förtur till platserna.

Spännande, expansivt och vackert område med nya Hornsbergs Strand. Fantastisk strandpromenad, Kristinebergs strandpark och diverse service. I området finns flera mataffärer och i Lindhagensgallerian hittar du ICA Maxi, Systembolaget, Apotek och flera andra affärer och restauranger. Det finns låg-, mellan- och högstadieskola, dagis samt härligt klippbad i Fredhäll.

Till området hör också en stor lekpark med plaskdamm, rutschkanor, gungor, bordtennisbord och klätterredskap. En bit bort ligger tennishallen, en skateboardbana och fotbollsplan med konstgräs som är upplyst på kvällarna.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.