Kungsholmen - Kristinebergs Strand

Kristinebergs Strand 3, 6 tr, högst upp!

Drömmarnas takvåning med solig terrass, fritt frontläge mot Mälaren och makalös sjöutsikt!

Adress

Kristinebergs Strand 3, 6 tr, högst upp!

Rum

3

Slutpris

5 350 000 kr

Avgift

4 115 kr/mån

Boyta

82,5 kvmOm bostaden

Unikt tillfälle! Högst upp med bästa läget i huset finns denna fantastiska och mycket sällsynta takvåning med terrass och storslagen utsikt över Mälarens glittrande vatten. Från den inglasade terrassen avnjuts sol från eftermiddag till solnedgång och frontläge mot vattnet med bad- och båtbryggor nedanför. Under en stor del av året är detta den perfekta platsen att inta middagen och blicka ut över båtlivet. I denna västervända hörnvåning är alltid ljuset och vattnet närvarande. Våningen är i gott skick med en ljus och utmärkt disponerad planlösning med sjöutsikt från alla rum. Här finns två bra sovrum och öppna härliga sällskapsytor med kök, vardagsrum och utgång till terrassen i ett. Genomgående parkettgolv och väggar i ljusa färger.

Kristinebergs Strand är en unik plats i Stockholm med ett av de häftigaste sjölägen du kan hitta. Vi tror detta är en bostad som uppfyller dina krav, önskemål och kanske de drömmar du haft för ditt nästa boende!

– Hallen har klinkergolv i instegstamburen med plats för avhängning samt inre hallpassage med parkettgolv och klädkammare. Hallen har gott rumssamband och ansluter till de två sovrummen, köket, badrummet och vardagsrummet.

– I anslutning till hallen finns ett rejält och fräscht helkaklat badrum med klinkergolv och vattenburen golvvärme, badkar, handfat, toalett, badrumsskåp, tvättmaskin samt torkskåp.

– Två bra sovrum, varav ett ”master bedroom” med inbyggda garderober och plats för dubbelsäng samt ett sovrum väl passande såsom barnrum, gästrum alternativt arbetsrum. Båda rummen har parkettgolv.

– Härligt ljust vardagsrum med parkettgolv. Fönster i två väderstreck varav ett stort panoramfönster samt utgång till inglasad terrass som ligger i frontläge mot Mälaren. Terrassen kan nyttjas i stort sett hela året och är utrustad med fräscht trallgolv samt infravärme. Utsikten härifrån är storslagen!

– Köket har klinkergolv och är bra disponerat med access från såväl hall som vardagsrum. Det är i gott skick med köksskåp, arbetsyta med infälld diskho och mosaik på väggen ovanför. Köksutrustningen består av dubbel kyl och frys, keramikhäll med separat varmluftsugn, fläktkåpa i rostfritt, micro och diskmaskin.

Pris: 4 950 000 kr

Månadsavgift: 4 115 kr

Andel i föreningen: 1,20521 %

Byggår: 1998

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, stort källarförråd och tvättstuga i markplan. Föreningen disponerar även en bokningsbar bastu med tillhörande relaxavdelning, en gästlägenhet som kan hyras för 100:-/dygn vardagar och 200:-/dygn under helger samt ett hobbyrum för den snickarintresserade. Dessutom kan man som medlem i föreningen skaffa båtplats vid båtbryggorna nedanför fastigheten. För mer info kring detta, vänligen kontakta någon ur föreningens styrelse.

Lägenhetsnummer: 463

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 6 av 6.

Parkering/Bilplats: 24 garageplatser och 11 parkeringsplatser finns i föreningen. Garage går att hyra för 1000, 1155, 1470 kr/mån beroende på platsens storlek.Till garagets platser är det separat kö. P-plats vid kajen går att hyra för 750 kr/mån.Till 9 p-platserna vid kajen samt de 2 carportplatserna (820 kr/mån) är det separat kö. OBS! I övrigt gäller parkering på gatan med boendeparkeringstillstånd.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Mälarstrand 2 registrerades den 12 augusti 1993 och föreningens fastighet kräftan 7 bebyggdes av JM Byggnads AB och stod färdig för inflytt 1998. Fastigheten består av av 91 lägenheter (total bostadsyta uppgår till 6.515 kvm) med bostadsrätt på gatuadresser Kristinebergs Strand 3, 27 och 29. Föreningen beskattas som äkta och man äger marken.

Fastigheterna är i ett mycket gott skick och förutom löpande underhåll så planeras inga större renoveringar. Under 2021 installerades ett solcellssystem och framöver kommer nya låssystem och postlådor att installeras. För mer information, se bifogad årsredovisning och www.malarstrand2.se

Föreningens ekonomi är mycket god och avgifterna har varit oförändrade i många år. Tack vare sitt goda kassaflöde har föreningen en god amorteringstakt på de långfristiga skulderna. Per 2020-12-31 uppgick belåningsgraden till 8.134:-/kvm, omsättningstillgångarna uppgick till ca 2.265.000:- och årets resultat efter avskrivningar och finansiella poster blev + ca 558.000:-. Inga planerade avgiftshöjningar planeras eller finns beslutade.

Möjlighet finns att hyra båtplats vid Mälarstrands Båtklubb. Det är kö till platserna, men medlemmarna i föreningen har förtur. För mer information om båtplats, se www.brfmalarstrand2.se

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Övriga gemensamma utrymmen och faciliteter består av cykelförråd, barnvagnsrum, grovsoprum och tvättstuga i markplan.

Föreningen disponerar även en bokningsbar bastu som kan bokas mellan 07-22 i tre timmars pass (i 27:an), en gästlägenhet (i 3:an) som kan hyras för 200:-/dygn samt ett hobbyrum för den snickarintresserade.

Lägenheten står upptagen som 2 r o k om 52,5 kvm i föreningens lägenhetsregister.

Förening: Brf Mälarstrand 2.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 91

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: 100 Mbit/s från Ownit.

Sammanställning: Inglasad terrass med kvällssol och strålande fri utsikt över Mälaren! Tack vare inglasning kan terrassen nyttjas i stort sett hela året.

Attraktivt och eftersökt läge på Kungsholmen vid idylliska Kristinebergs Strand och dess båthamn med bad- och båtbryggor samt vy över den glittrande Ulvsundasjön. Det finns en trevlig gårdspark med trädgårdsmöbler. Gångavstånd till bussar och T-bana Kristineberg (grön linje).

Spännande och vackert område under utveckling med en ny närbelägen stadsdel. Området har förutom nya bostadshus också fått en ny strandpromenad, nya restauranger och diverse service. En ny sittbrygga i den befintliga kajkonstruktionen har byggts och en pir har anlaggts där restaurang ”Piren” nyligen öppnades. En bit bort ligger Lindhagensgallerian med ICA Maxi bl a.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.