Kungsholmen - Kristinebergs Strand

Kristinebergs Strand 33, ½ tr.

Drömboende vid Mälaren! Unik hörnlägenhet i toppskick med fantastisk sjöutsikt!

Adress

Kristinebergs Strand 33, ½ tr.

Rum

3

Slutpris

3 600 000 kr

Avgift

4 376 kr/mån

Boyta

79 kvmOm bostaden

Lev och njut av ett unikt boende vid Mälaren! Här bor du i maritim miljö med fantastisk utsikt över Ulvsundasjöns glittrande vatten. Direkt utanför huset finns bad- och båtbryggor, en härlig strandpromenad och inom kort färdigställs den nya Strandparken!

Välkommen till denna härliga hörnlägenhet med ett enastående läge, läckra detaljer och en suverän planlösning. Skicket är genomgående mycket gott och färgsättningen är sober. Planlösningen är mycket tilltalande där kök och vardagsrum ger öppna sällskapsytor, studiokänsla och makalös utsikt från franskt balkongfönster och två rundade ”båtfönster”. Härifrån är det endast ett fåtal meter till kajkanten! Den är samtidigt praktisk och funktionell med två bra sovrum och gott om förvaring samt ett toppfräscht stort badrum.

Ett priviligerat och rofyllt boende för den som söker ett läge utöver det vanliga, men ändå med ett bekvämt avstånd till innerstadens puls! Direkt nedanför huset anläggs en ny strandpromenad och en ponton ut i vattnet där en restaurang kommer byggas.

– Välkomnande tambur med plats för avhängning vid klädhängare och generös förvaring i klädkammare. Tamburen leder till passage med bra rumssamband.

– Två sovrum, ett med plats för dubbelsäng och garderober och ett som väl passar till barn-, arbets- eller gästrum. Båda rummen har parkettgolv, ljusa väggar och tak samt fönster med vy mot vattnet.

– Stort toppfräscht badrum med helkaklade väggar, klinkergolv med golvvärme, badkar, vägghängd toalett, handfat, badrumsskåp och tvättmaskin.

– Härligt öppna sällskapsytor med vardagsrum och kök i ett. Hörnvardagsrummet har ett franskt balkongfönster och ”båtfönster” med makalös utsikt över Mälaren med bad- och båtbryggor i förgrunden. Köket är stilrent och mycket socialt disponerat med arbetsö, gott om skåp och komplett maskinell utrustning. Även här finns ett rundat ”båtfönster” med utsikt över vattnet.

Pris: 2 950 000 kr

Månadsavgift: 4 376 kr

Andel i föreningen: 1,19308 %

Byggår: 1998

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns tvättstuga i markplan, cykelförråd, ett väl tilltaget och gallerförsett källarförråd innanför ståldörr, bokningsbar bastu i 31:an och gästlägenhet i 33:an som kan hyras för 100:-/dygn. Dessutom finns ett hobbyrum. Invid fastigheten kommer en park att byggas och vara färdigställd under hösten 2009. "Strandparken" kommer sträcka sig ned till Ulvsundasjön med café och sittrappa. På en ponton ut i vattnet kommer även en restaurang att öppnas. Detta ger ytterligare mervärde och trivsel till det redan priviligerade boendet vid Kristinebergs Strand.

Lägenhetsnummer: 802

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 0,5 av 6.

Parkering/Bilplats: 22 garageplatser och 8 parkeringsplatser finns i föreningen. Garaget går att hyra för 800-1500 kr/mån.Till garaget är det separat kö. P-platser vid kajen går att hyra för 270 kr/mån.Till p-platsen är det separat kö. I övrigt är det mycket enkelt att parkera direkt utanför huset på gatan med boendeparkeringstillstånd.

Allmänt om föreningen: Brf Mälarstrand 1 består av 82 bostadsrättslägenheter. Föreningens fastighet består av ägd mark om 4.003 kvm bebyggd med tre bostadshus (Kristinebergs Strand 31, 33 och 35) med en total boyta på 6.565 kvm.

Föreningens ekonomi är mycket god med oförändrade månadsavgifter sedan fastighetens uppförande 1998. Dock sänkte föreningen avgifterna med 3 % fr o m 1 april 2017. Dessutom har det varit avgiftsfritt i januari vissa år som exempelvis 2016, 2017 och 2018. Inga planerade avgiftsförändringar finns för övrigt.

Föreningen har under årens lopp haft en stabil och bra amorteringstakt på sina lån. Per 2020-12-31 uppgick skuldsättningsgraden till 8.327:-/kvm/boyta. De likvida medlen uppgick till ca 1.300.000:-.

Föreningens fastighet (Kräftan 6) ingår i en gemensamhetsanläggning som omfattar markytor, kör-, gång- och cykelvägar, ledningar och anordningar för spill- och dagvatten samt grovsoprum inom Kräftan 9. För mer info, se www.brfmalarstrand1.se.

22 garageplatser och 10 parkeringsplatser finns i föreningen. Garage, kajplats och carport går att hyra för 1.175-1.800 kr/mån beroende på platstyp och storlek. Avgifter för parkeringsplatser gäller från och med 2019-10-01.

Hyra per månad för garageplats är beroende av platsens storlek:

Kajplats nr. 1-8 1175:-
Carportplats nr. 6-7 1220:-
Garageplats nr. 27-30 1220:-
Garageplats nr. 16-19, 21-26, 33-34, 36-37 1275:-
Garageplats nr. 35 1433:-
Garageplats nr. 20 1643:-
Garageplats nr. 31-32 1800:-

Till garaget och p-platserna är det separat kö.

Det finns ett gallerförsett källarförråd innanför ståldörr. Källaren och förrådet nås enkelt direkt via hiss från våningsplanet. Det finns tvättstuga i markplan, cykelförråd, barnvagnsrum, en väl tilltaget och bokningsbar bastu i 31:an och gästlägenhet med tre bäddar och ett badrum i 33:an som kan hyras för 250:-/dygn. Dessutom finns ett hobbyrum och ett grovsoprum (delas med Olof Dalins väg 20). Intill fastigheten finns även en trädgårdslik innergård med sittmöbler.

Föreningen har ett nyckelsystem som innebär att man med samma nyckel (smart nyckel med chip) når föreningens olika dörrar. Det går även att ansluta så att samma nyckel även gäller till lägenhetsdörren. På så vis kan man få en nyckel till allt. Systemet är från låsföretaget Aptus. Detta är även kopplat till ett digitalt system där man enkelt bokar gästlägenhet, tvättstuga och bastu som görs via app eller informationstavla vid entrén.

Boende i föreningen har förtur till båtplatserna som ligger i direkt anslutning till boendet. Har du båt är Mälarstrands Båtklubb belägen precis utanför porten. Båtklubben är helt självständig i förhållandet till de fyra bostadsrättsföreningarna inom området. I båtklubbens stadgar står det dock att medlemmarna skall i första hand komma ifrån föreningarna Brf Mälarstrand 1, 2, 3 och Brf Kräftan 1620. Hamnen har 40 platser.

Renoveringar i fastigheten:
2015: Torkskåp.
2016: Låssystem.
2017: Målning av bänkar, VVC-pump och expansionskärl, låssystem och postboxar.
2018: Målning av tvättstugor, torktumlare i 35:an.
2019: Stamspolning.
2020: Renovering av pelarna, upprustning av brandluckor och byte av takstosar.

Föreningen avsätter ca 80:-/kvm/bostadsyta till yttre reparationsfond.

Förening: Brf Mälarstrand 1

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 82

TV: Kabel-TV och bredband ges via ComHem. Andra bredbandsalternativ går att få via telefonnätet.

Sammanställning: Franskt balkongfönster.

Attraktivt och eftersökt läge på Kungsholmen vid idylliska Kristinebergs Strand och dess båthamn med bad- och båtbryggor samt vy över den glittrande Ulvsundasjön. Det finns en trevlig gårdspark med trädgårdsmöbler. Gångavstånd till bussar och T-bana Kristineberg (grön linje).

Spännande och vackert område under utveckling med en ny närbelägen stadsdel. Området kommer förutom nya bostäder också få en ny strandpromenad, nya restauranger och diverse service. Just nu byggs en ny sittbrygga i den befintliga kajkonstruktionen och ännu en pir anläggs där en restaurang kommer öppna under 2009/2010. Nyligen öppnade Lindhagensgallerian och ICA Maxi. Dessutom kommer den nya Strandparken att färdigställas under hösten 2009.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.