Kungsholmen - Kristinebergs Strand

Kristinebergs Strand 29, 5 tr

Stilren design och i toppskick, hörntrea med dubbla balkonger, öppna sällskapsytor och högt, fritt läge med strålande sjöutsikt mot Ulvsundasjön.

Adress

Kristinebergs Strand 29, 5 tr

Rum

3

Slutpris

6 720 000 kr

Avgift

3 702 kr/mån

Boyta

70,5 kvmOm bostaden

Fantastisk hörnlägenhet i toppskick, högt belägen på våning 5 av 6 (endast en takvåning ovanför), med suverän planlösning, härliga ljusinsläpp, öppna sällskapsytor, två soliga balkonger i söder och öster samt strålande fri utsikt mot Ulvsundasjön.

Från den östervända balkongen avnjuts morgonsol och utsikt mot vattnet. Det här är den utmärkta platsen att blicka ut över sjö- och båtlivet samt människorna längs kajen och strandpromenaden. Från den södervända balkongen ges fri utsikt mot himmel och takåsar och sol resten av dagen. Det här är sannerligen ett drömboende för den som söker något utöver det vanliga på Stockholms bostadsmarknad, ett boende där vattnet och ljuset alltid känns närvarande.

Lägenhetens utmärkta planlösning är optimalt disponerad, väl motsvarande lägenheter på både 80 och 90 kvm. Här finns öppna sällskapsytor i stilrent, välutrustat kök och i vardagsrum med utgång till balkongerna. Två utmärkta sovrum, varav ett föräldrasovrum med plats för dubbelsäng och ett barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum. Fräscht helkaklat badrum med tvättmaskin/torktumlare och hall med plats för ytterkläder och skor.

Välkommen till soliga och härliga Kristinbergs Strand som tillsammans med Hornsbergs Strand blivit Stockholms nya riviera med stans häftigaste sjöläge vid Mälaren! Här lever du i unik, maritim boendemiljö med grönskande parker, strandpromenad, bad- och båtbryggor, sjökrogar m.

– Hall med plats för ytterkläder och skor samt klädförvaring i två garderober. Hallen har parkettgolv, ljus färgsättning och utmärkt rumssamband.

– Härligt vardagsrum med fönster i två väderstreck och utgång till två balkonger. Den ena balkongen har förmiddagssol och fri utsikt mot Ulvsundasjön. Den andra är södervänd och har utsikt över grönska samt sol resten av dagen. Vardagsrummet integreras med köket och ger härligt öppna sällskapsytor med rikliga ljusinsläpp från två väderstreck. Parkettgolv och väggar i ljus kulör.

– Välutrustat kök i stilrent utförande med gott om skåp och draglådor för förvaring. Generösa arbetsytor med kaklad vägg ovan. Maskinell utrustning såsom kyl och frys, spis, spisfläkt samt diskmaskin. Plats för stort matbord. Parkettgolv och väggar i ljus kulör.

– Rofyllt och trivsamt sovrum med plats för dubbelsäng. Garderober för klädförvaring. Parkettgolv och väggar i sober kulör.

– Sovrum två ligger avskilt från ”föräldrasovrummet” och passar perfekt som barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum. Parkettgolv och väggar i ljus kulör.

– Fräscht helkaklat badrum med klinkergolv och vattenburen golvvärme. Dusch, vägghängd WC, handfat och badrumsskåp. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare.

Pris: 5 975 000 kr

Månadsavgift: 3 702 kr

Andel i föreningen: 1,08534 %

Byggår: 1998

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, barnvagnsrum, källarförråd, grovsoprum och tvättstuga i markplan. Föreningen disponerar även en bokningsbar bastu med tillhörande relaxavdelning, en gästlägenhet som kan hyras för 200:-/dygn samt ett hobbyrum för den snickarintresserade. Dessutom kan man som medlem i föreningen skaffa båtplats vid båtbryggorna nedanför fastigheten. För mer info kring detta, vänligen kontakta någon ur föreningens styrelse.

Lägenhetsnummer: 652 (1502)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5 av 6.

Energiförbrukning: 164 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: 24 garageplatser och 11 parkeringsplatser finns i föreningen. Garaget går att hyra för 1050-1545 kr/mån beroende på platsens storlek.Till garaget är det separat kö. P-plats vid kajen går att hyra för 900 kr/mån och platser i carport går att hyra för 820 kr/mån. Till p-platserna är det separat kö. OBS! I övrigt är det mycket enkelt att parkera direkt utanför huset på gatan med boendeparkeringstillstånd.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Mälarstrand 2 registrerades den 12 augusti 1993 och föreningens fastighet kräftan 7 bebyggdes av JM Byggnads AB och stod färdig för inflytt 1998. Fastigheten består av av 91 lägenheter (total bostadsyta uppgår till 6.515 kvm) med bostadsrätt på gatuadresser Kristinebergs Strand 3, 27 och 29. Föreningen beskattas som äkta och man äger marken.

Fastigheterna är i ett mycket gott skick och förutom löpande underhåll så planeras inga större renoveringar. Under 2021 installerades ett solcellssystem och framöver kommer nya låssystem och postlådor att installeras. För mer information, se bifogad årsredovisning och www.malarstrand2.se

Föreningens ekonomi är mycket god och avgifterna har varit oförändrade i många år. Tack vare sitt goda kassaflöde har föreningen en god amorteringstakt på de långfristiga skulderna. Per 2020-12-31 uppgick belåningsgraden till 8.134:-/kvm, omsättningstillgångarna uppgick till ca 2.265.000:- och årets resultat efter avskrivningar och finansiella poster blev + ca 558.000:-. Inga planerade avgiftshöjningar planeras eller finns beslutade.

Möjlighet finns att hyra båtplats vid Mälarstrands Båtklubb. Det är kö till platserna, men medlemmarna i föreningen har förtur. För mer information om båtplats, se www.brfmalarstrand2.se

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Övriga gemensamma utrymmen och faciliteter består av cykelförråd, barnvagnsrum, grovsoprum och tvättstuga i markplan.

Föreningen disponerar även en bokningsbar bastu som kan bokas mellan 07-22 i tre timmars pass (i 27:an), en gästlägenhet (i 3:an) som kan hyras för 200:-/dygn samt ett hobbyrum för den snickarintresserade.

Lägenheten står upptagen som 2 r o k om 52,5 kvm i föreningens lägenhetsregister.

Förening: Brf Mälarstrand 2.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 91

TV: Kabel-TV via Com Hem.

Internet: Fiberbredband via Ownit, 100 Mbit för 150:-/månad. Bredband går även att få via Com Hem.

Sammanställning: Två stora balkonger i högt fritt läge. Från den östervända balkongen avnjuts morgonsol med vy mot vattnet. Det här är den utmärkta platsen att blicka ut över båtlivet. Från den södervända balkongen ges sol resten av dagen.

Attraktivt och eftersökt läge på idylliska Kristinebergs Strand i direkt anslutning till nybyggda Hornsbergs Strand och dess båthamn med bad- och båtbryggor samt vy över den glittrande Ulvsundasjön. Gångavstånd till bussar (nr 49, 56, 62) och T-bana Kristineberg (grön linje), Stadshagen (blå linje). Möjlighet att hyra båtplats vid Mälarstrands Båtklubb. Vid intresse att anskaffa eller hyra båtplats, vänligen kontakta föreningen för mer information eller gå in på www.malarstrand1.se. OBS! Boende i föreningen har förtur till platserna.

Spännande, expansivt och vackert område med nya Hornsbergs Strand. Fantastisk strandpromenad, Kristinebergs strandpark och diverse service. I området finns flera mataffärer och i Lindhagensgallerian hittar du ICA Maxi, Systembolaget, Apotek och flera andra affärer och restauranger. Det finns låg-, mellan- och högstadieskola, dagis samt härligt klippbad i Fredhäll.

Till området hör också en stor lekpark med plaskdamm, rutschkanor, gungor, bordtennisbord och klätterredskap. En bit bort ligger tennishallen, en skateboardbana och fotbollsplan med konstgräs som är upplyst på kvällarna.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.