Kungsholmen - Kristinebergs Strand

Kristinebergs Strand 3, 3 tr

Strålande sjöutsikt! Unikt drömboende vid Mälarens sjöliv med 2 stora soliga balkonger i fritt läge utan insyn.

Adress

Kristinebergs Strand 3, 3 tr

Rum

3

Slutpris

6 100 000 kr

Avgift

3 702 kr/mån

Boyta

70,5 kvmOm bostaden

Ljus vacker hörnvåning i högt läge utan insyn med två stora soliga balkonger med en makalös sjöutsikt mot Mälaren. Välkommen till härliga Kristinebergs Strand ett av Stockholms vackraste sjölägen. Här kan du ta ditt morgon och kvällsdopp eller promenera längs den vackra strandpromenaden in till city på 20 min.
Det är en fin harmoni i den smakfullt renoverade bostaden. Ekparkettgolv och sober färgsättning, bänkskivor i italiensk marmor. Den här lägenheten uppfyller verkligen din önskan av livskvalitet i ditt boende, här är ljuset och vattnet alltid närvarande. Detta är ett drömboende på första parkett i en hänförande miljö för dig som söker ett verkligt exklusivt boende.

– Hall med plats för klädavhängning samt två vita garderober. Parkettgolv. Ljus vacker tapet och fint rumssamband.

Stort sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring i två vita garderober längs med vägg och stort fönster med sjöutsikt utan insyn. Fondvägg och ljusgråa väggar. Parkettgolv.

– Helkaklat badrum med väggar i vitt och klinkergolv med golvvärme (vattenburen). Badrummet har en duschhörna med vikbara duschväggar i klarglas. Vitt handfat på kommod med draglådor och stort vägghängt spegelskåp ovan. Vägghängt högskåp för linne. Vägghängd WC. Vit handdukstork. Tvättmaskin.

– Härliga och öppna sällskapsytor i kök och vardagsrum med flödande ljusinsläpp från flera väderstreck, fritt frontläge mot Strandparken och Ulvsundasjön samt utgång till två balkonger. Balkongen i öster, närmast vattnet och parken, har sol från uppgång till ca 13.00. Den terrassliknande balkongen i söder har sol från morgon till ca 16.30 i helt ogenerat läge utan insyn.

– Välutrustat kök i ek med god förvaring i skåp och draglådor. Köket har matplats för 6-8 personer. Komplett maskinell utrustning såsom vit diskmaskin, vit spis med häll och ugn, rostfri fläkt, rostfri kyl/frys. Goda arbetsytor med exklusiv bänkskiva i Italiensk marmor med underlimmad diskho. Ovan marmorskivan är det snyggt kaklat i grått samt belysning under överskåpen ner mot den vackra marmorskivan. Vitrinskåp med belysning. Köket öppnar mot vardagsrum som är lätt möblerat för soffgrupp och TV-möbel. Ljusa tapetserade väggar från Designers Guild och fint parkettgolv i både kök och vardagsrum.

Sovrum idag arbetsrum med stort fönster utan insyn i soligt läge. Ljusa väggar och parkettgolv. Tre vita garderober.

Dimmerbelysning ovan vardagsrumsfönster, i vitrinskåp kök, under överskåpen i kök, hall, båda sovrummen och i hallen.

OBS! Till lägenheten hör ett stort förråd i källaren.

Pris: 5 450 000 kr

Månadsavgift: 3 702 kr

Andel i föreningen: 0,67500 %

EL: 190 kr/mån

Försäkring: 80 kr/mån

Total driftkostnad: 270 kr/mån

Byggår: 1998

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, stort källarförråd och tvättstuga i markplan. Föreningen disponerar även en bokningsbar bastu med tillhörande relaxavdelning, en gästlägenhet som kan hyras; 200kr fredag-söndag och 100kr resten av veckan samt ett hobbyrum för den snickarintresserade. Dessutom kan man som medlem i föreningen skaffa båtplats vid båtbryggorna nedanför fastigheten. För mer info kring detta, vänligen kontakta någon ur föreningens styrelse.

Lägenhetsnummer: 432 (1302)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 6.

Parkering/Bilplats: 24 garageplatser och 11 parkeringsplatser finns i föreningen. Garaget går att hyra för 1000-1470 kr/mån.Till garaget är det separat kö. P-plats vid kajen går att hyra för 750 kr/mån och plats i carport hyrs för 720 kr/mån.Till p-platserna är det separat kö. Även möjlighet att hyra båtplatser finns i Mälarstrands båtklubb. Medlemmar i bostadsrättsföreningen har förtur. Boendeparkering på gatan. www.stockholm.se

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Mälarstrand 2 registrerades den 12 augusti 1993 och föreningens fastighet kräftan 7 bebyggdes av JM Byggnads AB och stod färdig för inflytt 1998. Fastigheten består av av 91 lägenheter (total bostadsyta uppgår till 6.515 kvm) med bostadsrätt på gatuadresser Kristinebergs Strand 3, 27 och 29. Föreningen beskattas som äkta och man äger marken.

Fastigheterna är i ett mycket gott skick och förutom löpande underhåll så planeras inga större renoveringar. Under 2021 installerades ett solcellssystem och framöver kommer nya låssystem och postlådor att installeras. För mer information, se bifogad årsredovisning och www.malarstrand2.se

Föreningens ekonomi är mycket god och avgifterna har varit oförändrade i många år. Tack vare sitt goda kassaflöde har föreningen en god amorteringstakt på de långfristiga skulderna. Per 2020-12-31 uppgick belåningsgraden till 8.134:-/kvm, omsättningstillgångarna uppgick till ca 2.265.000:- och årets resultat efter avskrivningar och finansiella poster blev + ca 558.000:-. Inga planerade avgiftshöjningar planeras eller finns beslutade.

Möjlighet finns att hyra båtplats vid Mälarstrands Båtklubb. Det är kö till platserna, men medlemmarna i föreningen har förtur. För mer information om båtplats, se www.brfmalarstrand2.se

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Övriga gemensamma utrymmen och faciliteter består av cykelförråd, barnvagnsrum, grovsoprum och tvättstuga i markplan.

Föreningen disponerar även en bokningsbar bastu som kan bokas mellan 07-22 i tre timmars pass (i 27:an), en gästlägenhet (i 3:an) som kan hyras för 200:-/dygn samt ett hobbyrum för den snickarintresserade.

Lägenheten står upptagen som 2 r o k om 52,5 kvm i föreningens lägenhetsregister.

Förening: Brf Mälarstrand 2.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 91

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: www.ownit.se

Sammanställning: Stor härlig balkong med panoramautsikt över Mälarens glittrande vatten och dess sjöliv, småbåtshamnen och strandpromenaden med sittbryggor för bad.

Attraktivt och eftersökt läge på Kungsholmen vid idylliska Kristinebergs Strand och dess båthamn med bad- och båtbryggor samt vy över den glittrande Ulvsundasjön. Det finns en trevlig gårdspark med trädgårdsmöbler. Det är gångavstånd till Kristinebergs tunnelbanestation, grön linje och bara lite längre till Stadshagen, blå linje. Buss 49 & 56 finns.

Spännande och vackert område i en ny närbelägen stadsdel – Hornsbergs Strand. Området har många nya bostäder och en ny härlig strandpromenad, massa trevliga restauranger och diverse service. En sittbrygga i den befintliga kajkonstruktionen finns. Lindhagensgallerian och ICA Maxi med all tänkbar service. Strandparken i området är prisbelönt och nästan färdigställd. Här trivs man!

Tips! Besök gärna restaurang Piren som ligger ute på vattnet eller någon av de andra restaurangerna som är omåttligt populära!

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.