Kungsholmen - Kristinebergs Strand

Kristinebergs Strand 27, 1 tr

Stilren design och bra skick, hörntrea med dubbla balkonger, öppna sällskapsytor och unikt läge med sjöutsikt mot Ulvsundasjön.

Adress

Kristinebergs Strand 27, 1 tr

Rum

3

Slutpris

5 175 000 kr

Avgift

3 702 kr/mån

Boyta

70,5 kvmOm bostaden

Härlig hörnlägenhet med suverän planlösning, bra ljusinsläpp, öppna sällskapsytor, två soliga balkonger i söder och öster samt utsikt mot Ulvsundasjön. Från den östervända balkongen avnjuts morgonsol och utsikt mot vattnet. Från den södervända balkongen ges sol resten av dagen. Här ges ett kvalitetsboende för den som söker något utöver det vanliga på Stockholms bostadsmarknad, där vattnet och ljuset alltid känns närvarande.

Lägenhetens utmärkta planlösning är suveränt disponerad, väl motsvarande lägenheter på så väl 80 som 90 kvm. Här finns öppna sällskapsytor i fint, välutrustat kök med maskiner i rostfritt och i vardagsrum med utgång till de båda balkongerna. Två utmärkta sovrum, varav ett föräldrasovrum med plats för dubbelsäng och ett barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum. Fräscht helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare samt hall med plats för ytterkläder och skor.

Välkommen till soliga och härliga Kristinbergs Strand som tillsammans med Hornsbergs Strand blivit Stockholms nya riviera med stans häftigaste sjöläge vid Mälaren! Här lever du i unik, maritim boendemiljö med grönskande parker, strandpromenad, bad- och båtbryggor, sjökrogar m.m.

– Välkomnande hall med parkettgolv och plats för avhängning.

– Fräscht helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme, dusch, toalett, handfat, badrumsskåp samt tvättmaskin (2008) och torktumlare (2014). Ovan tvättmaskin och torktumlare finns ett förvaringsskåp.

– Två bra sovrum, båda med parkett och ljus färgsättning. Ett föräldrasovrum med garderober och plats för dubbelsäng och ett mindre sovrum som lämpligtvis nyttjas såsom barn-, gäst- eller arbetsrum. Det mindre sovrummet målades 2014 i ljus färg.

– Vardagsrum och kök i öppen och ljus planlösning. Vardagsrummet har utgång till två soliga balkonger, varav en med härlig vy mot Mälaren och en med vy över grönskande gårdspark samt radhuslänga. Vardagsrummet målades 2014 i mjuk ljus färg. Köket är fint med vita skåpluckor och handtag i rostfritt, arbetsyta med vackert kakel ovan. Köket har stor matplats och vitvaror i rostfritt såsom kyl, frys och spis från 2007, fläkt från 2008 och diskmaskin från 2014

– Två balkonger, varav en i öster med vy mot vattnet och en i söder med vy över lummig gårdspark.

Pris: 4 995 000 kr

Månadsavgift: 3 702 kr

Andel i föreningen: 1,08534 %

Byggår: 1998

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, barnvagnsrum, källarförråd, grovsoprum och tvättstuga i markplan. Föreningen disponerar även en bokningsbar bastu med tillhörande relaxavdelning, en gästlägenhet som kan hyras för 100:-/dygn vardagar och 200:-/dygn under helger samt ett hobbyrum för den snickarintresserade. Dessutom kan man som medlem i föreningen skaffa båtplats vid båtbryggorna nedanför fastigheten. För mer info kring detta, vänligen kontakta någon ur föreningens styrelse.

Lägenhetsnummer: 512 (1102)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 1 av 6.

Energiförbrukning: 164 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: 24 garageplatser och 11 parkeringsplatser finns i föreningen. Garaget går att hyra för 1300 kr/mån.Till garaget är det separat kö. P-platsen går att hyra för 750 kr/mån.Till p-platsen är det separat kö. OBS! I övrigt är det mycket enkelt att parkera direkt utanför huset på gatan med boendeparkeringstillstånd.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Mälarstrand 2 registrerades den 12 augusti 1993 och föreningens fastighet kräftan 7 bebyggdes av JM Byggnads AB och stod färdig för inflytt 1998. Fastigheten består av av 91 lägenheter (total bostadsyta uppgår till 6.515 kvm) med bostadsrätt på gatuadresser Kristinebergs Strand 3, 27 och 29. Föreningen beskattas som äkta och man äger marken.

Fastigheterna är i ett mycket gott skick och förutom löpande underhåll så planeras inga större renoveringar. Under 2021 installerades ett solcellssystem och framöver kommer nya låssystem och postlådor att installeras. För mer information, se bifogad årsredovisning och www.malarstrand2.se

Föreningens ekonomi är mycket god och avgifterna har varit oförändrade i många år. Tack vare sitt goda kassaflöde har föreningen en god amorteringstakt på de långfristiga skulderna. Per 2020-12-31 uppgick belåningsgraden till 8.134:-/kvm, omsättningstillgångarna uppgick till ca 2.265.000:- och årets resultat efter avskrivningar och finansiella poster blev + ca 558.000:-. Inga planerade avgiftshöjningar planeras eller finns beslutade.

Möjlighet finns att hyra båtplats vid Mälarstrands Båtklubb. Det är kö till platserna, men medlemmarna i föreningen har förtur. För mer information om båtplats, se www.brfmalarstrand2.se

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Övriga gemensamma utrymmen och faciliteter består av cykelförråd, barnvagnsrum, grovsoprum och tvättstuga i markplan.

Föreningen disponerar även en bokningsbar bastu som kan bokas mellan 07-22 i tre timmars pass (i 27:an), en gästlägenhet (i 3:an) som kan hyras för 200:-/dygn samt ett hobbyrum för den snickarintresserade.

Lägenheten står upptagen som 2 r o k om 52,5 kvm i föreningens lägenhetsregister.

Förening: Brf Mälarstrand 2.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 91

TV: Ansluten till kabelnät via ComHem.

Internet: Fiberbredband via Ownit, 100 Mbit för 150:-/månad. Bredband går även att få via ComHem.

Sammanställning: Två stora balkonger. Från den östervända balkongen avnjuts morgonsol med vy mot vattnet. Det här är den utmärkta platsen att blicka ut över båtlivet. Från den södervända balkongen ges sol resten av dagen.

Attraktivt och eftersökt läge på idylliska Kristinebergs Strand i direkt anslutning till nybyggda Hornsbergs Strand och dess båthamn med bad- och båtbryggor samt vy över den glittrande Ulvsundasjön. Gångavstånd till bussar (nr 49, 56, 62) och T-bana Kristineberg (grön linje), Stadshagen (blå linje). Möjlighet att hyra båtplats vid Mälarstrands Båtklubb. Vid intresse att anskaffa eller hyra båtplats, vänligen kontakta föreningen för mer information eller gå in på www.malarstrand1.se. OBS! Boende i föreningen har förtur till platserna.

Spännande, expansivt och vackert område med nya Hornsbergs Strand. Fantastisk strandpromenad, Kristinebergs strandpark och diverse service. I området finns flera mataffärer och i Lindhagensgallerian hittar du ICA Maxi, Systembolaget, Apotek och flera andra affärer och restauranger. Det finns låg-, mellan- och högstadieskola, dagis samt härligt klippbad i Fredhäll.

Till området hör också en stor lekpark med plaskdamm, rutschkanor, gungor, bordtennisbord och klätterredskap. En bit bort ligger tennishallen, en skateboardbana och fotbollsplan med konstgräs som är upplyst på kvällarna.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.