Kungsholmen - Kristinebergs Strand

Kristinebergs Strand 3, 2 tr

Stilren design och i toppskick, hörntrea med dubbla balkonger, strålande ljusinsläpp och unikt fritt frontläge mot park och vatten.

Adress

Kristinebergs Strand 3, 2 tr

Rum

3

Slutpris

5 650 000 kr

Avgift

3 702 kr/mån

Boyta

70,5 kvmOm bostaden

Äntligen är en av treorna med dubbla balkonger till salu på Kristineberg Strand, i direkt anslutning till Hornsbergs Strand. På Kristinebergs Strand 3, som är det första huset på gatan, tillika det enda huset vars lägenheter ligger helt fritt och utan insyn, finns denna fantastiskt fina, under 2011 smakfullt nyrenoverade och stilrent designade hörnlägenhet i toppskick. Detta kan mycket väl anses vara föreningens finaste lägenhet!

Lägenhetens utmärkta planlösning är suveränt disponerad, väl motsvarande lägenheter på så väl 80 kvm som 90 kvm, med öppna sällskapsytor och strålande ljusinsläpp i kök och vardagsum. Här finns utgång till två möblerbara balkonger. En i öster med härlig morgonsol fram till ca 11.00 och i fritt frontläge mot Strandparken och utsikt över Ulvsundasjön mot Piren, Pampas Marina etc. Det här är verkligen den perfekta platsen att blicka ut över vattnet, människorna och båtlivet längs kajen och strandpromenaden. Från den andra södervända, terrasslika balkongen ges sol mellan ca 8.30 och 16.30. I övrigt finns ett splitternytt badrum, två utmärkta sovrum varav ett föräldrasovrum och ett barnrum. Mycket god och genomtänkt förvaring med platsbyggda garderobslösningar, genomgående vitpigmenterade parkettgolv, ny elarmatur och dimmers i alla rum etc. Dessutom hör ett stort hörnförråd i källaren till lägenheten.

Välkommen till soliga och härliga Kristinbergs Strand som tillsammans med Hornsbergs Strand blivit Stockholms nya riviera med stans häftigaste sjöläge vid Mälaren! Här lever du i unik, maritim boendemiljö med grönskande parker, strandpromenad, bad- och båtbryggor, sjökrogar m.m.

– Hall med plats för klädhängning samt dold förvaring i skjutdörrsgarderob från Elfa. Hallen har klinkergolv vid entrén och ljust pigmenterat parkettgolv i övrigt. Hallen har väggar i vitt och gott rumssamband.

– Nyrenoverat badrum från 2013 med helkaklade väggar i vitt och klinkergolv med golvvärme (vattenburen). Badrummet har en duschhörna med regndusch/blandare från FM Mattsson och vikdörrar i glas från IDO. Dubbla handfat på kommod med draglådor och stor vägghängd spegel ovan. Vägghängd WC. Tvättmaskin kombinerad med torktumlare.

– Härliga och öppna sällskapsytor i kök och vardagsrum med flödande ljusinsläpp från flera väderstreck, fritt frontläge mot Strandparken och Ulvsundasjön samt utgång till två balkonger. Balkongen i öster, närmast vattnet och parken, har sol från uppgång till ca 11.00. Den terrasslika balkongen i söder har sol från ca 8.30 till ca 16.30.

– Välutrustat kök i vitt med god förvaring i skåp och draglådor. Köket har matplats för 6-8 personer. Komplett maskinell utrustning från Siemens och Samsung såsom diskmaskin, spisäll, fläkt, varmluftsugn och microvågsugn. Fullstor kyl och frys ”side by side”. Alla vitvaror är nya från 2011. Goda arbetsytor med bänkskiva med underlimmad diskho. Köket öppnar mot vardagsrum som är lättmöblerat för soffgrupp och TV-möbel. Vita väggar och ljust pigmenterat parkettgolv i både kök och vardagsrum.

– Två utmärkta och trivsamma sovrum, varav ett föräldrasovrum med plats för dubbelsäng och förvaring i garderober längs med vägg. Det andra sovrummet passar perfekt som barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum. Vita väggar, varav dekorativ fondtapet i föräldrasovrummet, och ljust pigmenterat parkettgolv i båda rummen. I barnrummet finns nya garderober inbyggda.

OBS! Till lägenheten hör ett stort hörnförrråd i källaren.

Pris: 5 350 000 kr

Månadsavgift: 3 702 kr

Andel i föreningen: 1,08534 %

Byggår: 1998

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, rejält hörnförråd i källaren, grovsoprum och tvättstuga i markplan. Föreningen disponerar även en bokningsbar bastu, en gästlägenhet som kan hyras för 100:-/dygn vardagar och 200:-/dygn under helger samt ett hobbyrum för den snickarintresserade. Dessutom kan man som medlem i föreningen skaffa båtplats vid båtbryggorna nedanför fastigheten.

Lägenhetsnummer: 422 (1202)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2 av 6.

Energiförbrukning: 164 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: 24 garageplatser och 11 parkeringsplatser finns i föreningen. Garaget går att hyra för 950 kr/mån.Till garaget är det separat kö. P-platsen går att hyra för 750 kr/mån.Till p-platsen är det separat kö. OBS! I övrigt är det mycket enkelt att parkera direkt utanför huset på gatan med boendeparkeringstillstånd.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Mälarstrand 2 registrerades den 12 augusti 1993 och föreningens fastighet kräftan 7 bebyggdes av JM Byggnads AB och stod färdig för inflytt 1998. Fastigheten består av av 91 lägenheter (total bostadsyta uppgår till 6.515 kvm) med bostadsrätt på gatuadresser Kristinebergs Strand 3, 27 och 29. Föreningen beskattas som äkta och man äger marken.

Fastigheterna är i ett mycket gott skick och förutom löpande underhåll så planeras inga större renoveringar. Under 2021 installerades ett solcellssystem och framöver kommer nya låssystem och postlådor att installeras. För mer information, se bifogad årsredovisning och www.malarstrand2.se

Föreningens ekonomi är mycket god och avgifterna har varit oförändrade i många år. Tack vare sitt goda kassaflöde har föreningen en god amorteringstakt på de långfristiga skulderna. Per 2020-12-31 uppgick belåningsgraden till 8.134:-/kvm, omsättningstillgångarna uppgick till ca 2.265.000:- och årets resultat efter avskrivningar och finansiella poster blev + ca 558.000:-. Inga planerade avgiftshöjningar planeras eller finns beslutade.

Möjlighet finns att hyra båtplats vid Mälarstrands Båtklubb. Det är kö till platserna, men medlemmarna i föreningen har förtur. För mer information om båtplats, se www.brfmalarstrand2.se

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Övriga gemensamma utrymmen och faciliteter består av cykelförråd, barnvagnsrum, grovsoprum och tvättstuga i markplan.

Föreningen disponerar även en bokningsbar bastu som kan bokas mellan 07-22 i tre timmars pass (i 27:an), en gästlägenhet (i 3:an) som kan hyras för 200:-/dygn samt ett hobbyrum för den snickarintresserade.

Lägenheten står upptagen som 2 r o k om 52,5 kvm i föreningens lägenhetsregister.

Förening: Brf Mälarstrand 2.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 91

TV: Kabel-TV via ComHem.

Internet: Fiberbredband via Ownit, 100 Mbit för 150:-/månad. Bredband går även att få via ComHem.

Sammanställning: Två möblerbara balkonger, en i öster med härlig morgonsol fram till ca 11.00 och fritt frontläge mot Strandparken och utsikt över Ulvsundasjön mot Piren, Pampas Marina etc. Där här är verkligen den perfekta platsen att blicka ut över vattnet, människorna och båtlivet längs kajen och strandpromenaden. Från den södervända, terrasslika balkongen ges sol mellan ca 8.30 och 16.30.

Attraktivt och eftersökt läge på idylliska Kristinebergs Strand i direkt anslutning till nybyggda Hornsbergs Strand och dess båthamn med bad- och båtbryggor samt vy över den glittrande Ulvsundasjön. Gångavstånd till bussar (nr 49, 56, 62) och T-bana Kristineberg (grön linje), Stadshagen (blå linje). Möjlighet att hyra båtplats vid Mälarstrands Båtklubb. Vid intresse att anskaffa eller hyra båtplats, vänligen kontakta föreningen för mer information eller gå in på www.malarstrand1.se. OBS! Boende i föreningen har förtur till platserna.

Spännande, expansivt och vackert område med nya Hornsbergs Strand. Fantastisk strandpromenad, Kristinebergs strandpark och diverse service. I området finns flera mataffärer och i Lindhagensgallerian hittar du ICA Maxi, Systembolaget, Apotek och flera andra affärer och restauranger. Det finns låg-, mellan- och högstadieskola, dagis samt härligt klippbad i Fredhäll.

Till området hör också en stor lekpark med plaskdamm, rutschkanor, gungor, bordtennisbord och klätterredskap.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.