Kungsholmen - Kristinebergs Strand

Kristinebergs Strand 35, 3 tr

Två soliga balkonger och utsikt över Mälaren! Strålande ljus hörn-3:a med fantastiskt sjöläge!

Adress

Kristinebergs Strand 35, 3 tr

Rum

3

Slutpris

4 300 000 kr

Avgift

4 057 kr/mån

Boyta

70,5 kvmOm bostaden

ALLA VISNINGAR ÄR INSTÄLLDA PÅ SÄLJARENS BEGÄRAN. LÄGENHETEN ÄR SÅLD!

Äntligen är en av 3:orna med två balkonger på Kristinebergs Strand 35 till salu! Eftersom Kristinebergs Strand 35 är det sista huset på gatan och fastigheten ligger längst ut på udden, så är frihetskänslan i denna bostad obeskrivlig!

Med högt härligt läge i huset finns denna fantastiska hörnlägenhet med två stora balkonger, en i söder och en i öster, med magisk utsikt över den glittrande Ulvsundasjön. Det här är de utmärkta platserna att blicka ut över vatten- och båtlivet. Lägenheten är mycket väldisponerad med två bra sovrum och god förvaring, badrum med badkar, ett välutrustat kök med rejäl matplats och ett härligt vardagsrum med utgångar till balkongerna. OBS! Väggen mellan kök och vardagsrum kan tas ned för den som önskar en öppen sällskapslösning. Se alternativ planlösning.

Välkommen till härligt rofyllda Kristinebergs Strand och tillfället att förvärva ett boende med strålande fri utsikt över Ulvsundasjön och Mälaren. Kristinebergs Strand är ett av Stockholms häftigaste sjölägen, en maritim och helt unik boendemiljö.

– Hall med plats för klädhängning samt förvaring i två garderober. Hallen har parkettgolv, ljus färgsättning och utmärkt rumssamband.

– Härligt vardagsrum med fönster i två väderstreck och utgång till två balkonger. Den ena balkongen vetter i söder och den andra i öster. Båda har fri utsikt över grönska och mot den glittrande Ulvsundasjön. Vardagsrummet är lättmöblerat och har parkettgolv samt väggar i sober kulör. OBS! Väggen mot köket kan tas ned för den som önskar öppna sällskapsytor.

– Välutrustat kök med gott om skåp och draglådor för förvaring. Generösa arbetsytor med kaklad vägg ovan. Maskinell utrustning såsom kyl och frys, spis samt spisfläkt. Plats för stort matbord. Parkettgolv och väggar i sober kulör.

– Rofyllt och trivsamt sovrum med plats för dubbelsäng samt god förvaring i form av tre garderober. Parkettgolv.

– Sovrum två passar perfekt som barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum. Parkettgolv och garderober.

– Helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme. Badkar, WC, badrumsskåp och handfat. Möjligt att sätta in tvättmaskin.

Pris: 3 990 000 kr

Månadsavgift: 4 057 kr

Andel i föreningen: 1,10815 %

Byggår: 1998

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns tvättstuga i markplan, cykelförråd, ett väl tilltaget och gallerförsett källarförråd innanför ståldörr, bokningsbar bastu i 31:an och gästlägenhet i 33:an som kan hyras för 200:-/dygn. Dessutom finns ett hobbyrum. Intill fastigheten finns även en trädgårdslik innergård med sittmöbler.

Lägenhetsnummer: 932 (1302)

Hiss: Nej

Våning: 3

Antal våningar: 6

Parkering/Bilplats: 22 garageplatser och 8 parkeringsplatser finns i föreningen. Garaget går att hyra för 800-1500 kr/mån.Till garaget är det separat kö. P-platser vid kajen går att hyra för 700 kr/mån.Till p-platsen är det separat kö. I övrigt är det mycket enkelt att parkera direkt utanför huset på gatan med boendeparkeringstillstånd.

Allmänt om föreningen: Brf Mälarstrand 1 består av 82 bostadsrättslägenheter. Föreningens fastighet består av ägd mark om 4.003 kvm bebyggd med tre bostadshus (Kristinebergs Strand 31, 33 och 35) med en total boyta på 6.565 kvm.

Föreningens ekonomi är mycket god med oförändrade månadsavgifter sedan fastighetens uppförande 1998. Dock sänkte föreningen avgifterna med 3 % fr o m 1 april 2017. Dessutom har det varit avgiftsfritt i januari vissa år som exempelvis 2016, 2017 och 2018. Inga planerade avgiftsförändringar finns för övrigt.

Föreningen har under årens lopp haft en stabil och bra amorteringstakt på sina lån. Per 2020-12-31 uppgick skuldsättningsgraden till 8.327:-/kvm/boyta. De likvida medlen uppgick till ca 1.300.000:-.

Föreningens fastighet (Kräftan 6) ingår i en gemensamhetsanläggning som omfattar markytor, kör-, gång- och cykelvägar, ledningar och anordningar för spill- och dagvatten samt grovsoprum inom Kräftan 9. För mer info, se www.brfmalarstrand1.se.

22 garageplatser och 10 parkeringsplatser finns i föreningen. Garage, kajplats och carport går att hyra för 1.175-1.800 kr/mån beroende på platstyp och storlek. Avgifter för parkeringsplatser gäller från och med 2019-10-01.

Hyra per månad för garageplats är beroende av platsens storlek:

Kajplats nr. 1-8 1175:-
Carportplats nr. 6-7 1220:-
Garageplats nr. 27-30 1220:-
Garageplats nr. 16-19, 21-26, 33-34, 36-37 1275:-
Garageplats nr. 35 1433:-
Garageplats nr. 20 1643:-
Garageplats nr. 31-32 1800:-

Till garaget och p-platserna är det separat kö.

Det finns ett gallerförsett källarförråd innanför ståldörr. Källaren och förrådet nås enkelt direkt via hiss från våningsplanet. Det finns tvättstuga i markplan, cykelförråd, barnvagnsrum, en väl tilltaget och bokningsbar bastu i 31:an och gästlägenhet med tre bäddar och ett badrum i 33:an som kan hyras för 250:-/dygn. Dessutom finns ett hobbyrum och ett grovsoprum (delas med Olof Dalins väg 20). Intill fastigheten finns även en trädgårdslik innergård med sittmöbler.

Föreningen har ett nyckelsystem som innebär att man med samma nyckel (smart nyckel med chip) når föreningens olika dörrar. Det går även att ansluta så att samma nyckel även gäller till lägenhetsdörren. På så vis kan man få en nyckel till allt. Systemet är från låsföretaget Aptus. Detta är även kopplat till ett digitalt system där man enkelt bokar gästlägenhet, tvättstuga och bastu som görs via app eller informationstavla vid entrén.

Boende i föreningen har förtur till båtplatserna som ligger i direkt anslutning till boendet. Har du båt är Mälarstrands Båtklubb belägen precis utanför porten. Båtklubben är helt självständig i förhållandet till de fyra bostadsrättsföreningarna inom området. I båtklubbens stadgar står det dock att medlemmarna skall i första hand komma ifrån föreningarna Brf Mälarstrand 1, 2, 3 och Brf Kräftan 1620. Hamnen har 40 platser.

Renoveringar i fastigheten:
2015: Torkskåp.
2016: Låssystem.
2017: Målning av bänkar, VVC-pump och expansionskärl, låssystem och postboxar.
2018: Målning av tvättstugor, torktumlare i 35:an.
2019: Stamspolning.
2020: Renovering av pelarna, upprustning av brandluckor och byte av takstosar.

Föreningen avsätter ca 80:-/kvm/bostadsyta till yttre reparationsfond.

Förening: Brf Mälarstrand 1

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 82

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem. Föreningen kommer även inom kort installera bredband via Telia.

Sammanställning: Två stora balkonger i öster respektive söder. Från dessa balkonger avnjuts sol från morgon fram till sen lunchtid och härlig vy mot vattnet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.