Kungsholmen - Kristinebergs Strand

Kristinebergs Strand 27, 1 tr

Två balkonger, strålande sjöutsikt och toppskick! Suveränt boende vid Mälaren!

Adress

Kristinebergs Strand 27, 1 tr

Rum

3

Slutpris

4 500 000 kr

Avgift

3 702 kr/mån

Boyta

70,5 kvmOm bostaden

Välkommen till härligt rofyllda Kristinebergs Strand och unikt boende vid Mälaren! Med utsökt läge i huset finns denna suveräna hörnlägenhet i mycket gott skick med öppen planlösning, två balkonger och storslagen utsikt över Ulvsundasjöns glittrande vatten. Från den östervända balkongen avnjuts morgonsol och vy mot vattnet med bad- och båtbryggor nedanför, från den södervända balkongen ges vy över grönskande gårdspark mysig radhuslänga. Lev och njut av ett boende där ljuset och vattnet alltid känns närvarande!

– Välkomnande hall med parkettgolv och plats för avhängning.

– Fräscht helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme, dusch, toalett, handdukstork, handfat, badrumsskåp samt tvättmaskin och torktumlare.

– Två bra sovrum, båda med parkett och ljus färgsättning. Ett stort sovrum med garderober och plats för dubbelsäng och ett mindre sovrum som också lämpligtvis nyttjas såsom barn-, gäst- eller arbetsrum.

– Vardagsrum och kök i öppen och ljus planlösning. Vardagsrummet har utgång till två soliga balkonger, varav en med härlig vy mot Mälaren och en med vy över grönskande gårdspark samt radhuslänga. Köket är fint med vita skåpluckor och handtag i rostfritt, arbetsyta med kakel ovan. Köket har stor matplats och vitvaror såsom kyl, frys och spis från 2007, fläkt från 2008 och diskmaskin.

– Två balkonger, varav en i öster med vy mot vattnet och en i söder med vy över lummig gårdspark.

Pris: 4 500 000 kr

Månadsavgift: 3 702 kr

Andel i föreningen: 1,08534 %

Byggår: 1998

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns tvättstuga i markplan, cykelförråd, källarförråd, bokningsbar bastu i grannfastigheten och gästlägenhet som kan hyras för 100:-/dygn vardagar och 200:-/dygn under helger.

Lägenhetsnummer: 512 (1102)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 1 av 6.

Parkering/Bilplats: 24 garageplatser och 11 parkeringsplatser finns i föreningen. Garage går att hyra för 1000, 1155, 1470 kr/mån beroende på platsens storlek.Till garagets platser är det separat kö. P-plats vid kajen går att hyra för 750 kr/mån.Till 9 p-platserna vid kajen samt de 2 carportplatserna (820 kr/mån) är det separat kö. OBS! I övrigt gäller parkering på gatan med boendeparkeringstillstånd.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Mälarstrand 2 registrerades den 12 augusti 1993 och föreningens fastighet kräftan 7 bebyggdes av JM Byggnads AB och stod färdig för inflytt 1998. Fastigheten består av av 91 lägenheter (total bostadsyta uppgår till 6.515 kvm) med bostadsrätt på gatuadresser Kristinebergs Strand 3, 27 och 29. Föreningen beskattas som äkta och man äger marken.

Fastigheterna är i ett mycket gott skick och förutom löpande underhåll så planeras inga större renoveringar. Under 2021 installerades ett solcellssystem och framöver kommer nya låssystem och postlådor att installeras. För mer information, se bifogad årsredovisning och www.malarstrand2.se

Föreningens ekonomi är mycket god och avgifterna har varit oförändrade i många år. Tack vare sitt goda kassaflöde har föreningen en god amorteringstakt på de långfristiga skulderna. Per 2020-12-31 uppgick belåningsgraden till 8.134:-/kvm, omsättningstillgångarna uppgick till ca 2.265.000:- och årets resultat efter avskrivningar och finansiella poster blev + ca 558.000:-. Inga planerade avgiftshöjningar planeras eller finns beslutade.

Möjlighet finns att hyra båtplats vid Mälarstrands Båtklubb. Det är kö till platserna, men medlemmarna i föreningen har förtur. För mer information om båtplats, se www.brfmalarstrand2.se

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Övriga gemensamma utrymmen och faciliteter består av cykelförråd, barnvagnsrum, grovsoprum och tvättstuga i markplan.

Föreningen disponerar även en bokningsbar bastu som kan bokas mellan 07-22 i tre timmars pass (i 27:an), en gästlägenhet (i 3:an) som kan hyras för 200:-/dygn samt ett hobbyrum för den snickarintresserade.

Lägenheten står upptagen som 2 r o k om 52,5 kvm i föreningens lägenhetsregister.

Förening: Brf Mälarstrand 2.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 91

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Fiberbredband via Ownit för 150:-/månad (eller 165:-/månad inklusive telefoni). Bredband går även att fås via ComHem eller via ADSL (Telia, Bredbandsbolaget).

Sammanställning: Två stora balkonger. Från den östervända balkongen avnjuts morgonsol med vy mot vattnet. Det här är den utmärkta platsen att blicka ut över båtlivet. Från den södervända balkongen ges sol fram till sen lunchtid/tidig eftermiddag.

Attraktivt och eftersökt läge på Kungsholmen vid idylliska Kristinebergs Strand och dess båthamn med bad- och båtbryggor samt vy över den glittrande Ulvsundasjön. Det finns en trevlig gårdspark med trädgårdsmöbler. Gångavstånd till bussar och T-bana Kristineberg (grön linje).

Spännande och vackert område under utveckling med en ny närbelägen stadsdel. Området har förutom nya bostadshus också fått en ny strandpromenad, nya restauranger och diverse service. En ny sittbrygga i den befintliga kajkonstruktionen har byggts och en pir har anlaggts där restaurang ”Piren” nyligen öppnades. En bit bort ligger Lindhagensgallerian med ICA Maxi bl a.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.