Kungsholmen - Kristinebergs Strand

Kristinebergs Strand 3, 4 tr

Två soliga balkonger och makalös sjöutsikt! Flödande ljus hörn 3:a närmast himlen!

Adress

Kristinebergs Strand 3, 4 tr

Rum

3

Slutpris

4 700 000 kr

Avgift

3 702 kr/mån

Boyta

70,5 kvmOm bostaden

Drömboende med fantastiskt sjöläge vid Mälaren och härligt rofyllda Kristinebergs Strand! Härlig hörnlägenhet med utmärkt läge på det 4:e våningsplanet. Suverän planlösning med rikliga ljusinsläpp, öppna ytor, två soliga balkonger, fri vidsträckt utsikt i flera väderstreck och makalös vy över Ulvsundasjön. Från den östervända balkongen avnjuts morgonsol, fri vy mot vattnet och den nya Strandparken. Det här är den utmärkta platsen att blicka ut över båtlivet. Från den södervända balkongen ges sol fram till eftermiddagen. Här ges livskvalitet för den som söker något utöver det vanliga på Stockholms bostadsmarknad, där vattnet och ljuset alltid känns närvarande!

OBS! Det här är den enda fastigheten på Kristinebergs Strand där 3:orna har helt fritt läge, utan insyn!

– Välkomnande hall med plats för avhängning samt god förvaring i platsbyggd garderobsdel. Hela lägenheten har genomgående parkettgolv och väggar i ljus ton.

– Vardagsrum och kök i öppen modern och flödande ljus planlösning i fritt hörnläge närmast Strandparken. Vardagsrummet har utgång till två soliga balkonger, varav en i söder och en i öster med härlig vy mot Mälaren.

– Köket är bra disponerat med matplats för många middagsgäster vid öppningen mot vardagsrummet, gott om skåp, arbetsytor med kakel på väggen ovan. Köksutrustningen består av kyl och frys, spis, diskmaskin och fläkt.

– Två bra sovrum, båda med ekparkett och ljus färgsättning. Ett stort sovrum med tre garderober, plats för dubbelsäng och fönster med vy mot vattnet och Strandparken samt ett mindre sovrum som lämpligtvis nyttjas såsom barn-, gäst- eller arbetsrum.

– Fräscht helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme, badkar, toalett, handfat, badrumsskåp samt tvättmaskin.

Pris: 4 200 000 kr

Månadsavgift: 3 702 kr

Andel i föreningen: 1,08534 %

Byggår: 1998

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, stort källarförråd och tvättstuga i markplan. Föreningen disponerar även en bokningsbar bastu med tillhörande relaxavdelning, en gästlägenhet som kan hyras för 100:-/dygn vardagar och 200:-/dygn under helger samt ett hobbyrum för den snickarintresserade. Dessutom kan man som medlem i föreningen skaffa båtplats vid båtbryggorna nedanför fastigheten. För mer info kring detta, vänligen kontakta någon ur föreningens styrelse.

Lägenhetsnummer: 442(1402)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5 av 6.

Parkering/Bilplats: 24 garageplatser och 11 parkeringsplatser finns i föreningen. Garage går att hyra för 1000, 1155, 1470 kr/mån beroende på platsens storlek.Till garagets platser är det separat kö. P-plats vid kajen går att hyra för 750 kr/mån.Till 9 p-platserna vid kajen samt de 2 carportplatserna (820 kr/mån) är det separat kö. OBS! I övrigt gäller parkering på gatan med boendeparkeringstillstånd.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Mälarstrand 2 registrerades den 12 augusti 1993 och föreningens fastighet kräftan 7 bebyggdes av JM Byggnads AB och stod färdig för inflytt 1998. Fastigheten består av av 91 lägenheter (total bostadsyta uppgår till 6.515 kvm) med bostadsrätt på gatuadresser Kristinebergs Strand 3, 27 och 29. Föreningen beskattas som äkta och man äger marken.

Fastigheterna är i ett mycket gott skick och förutom löpande underhåll så planeras inga större renoveringar. Under 2021 installerades ett solcellssystem och framöver kommer nya låssystem och postlådor att installeras. För mer information, se bifogad årsredovisning och www.malarstrand2.se

Föreningens ekonomi är mycket god och avgifterna har varit oförändrade i många år. Tack vare sitt goda kassaflöde har föreningen en god amorteringstakt på de långfristiga skulderna. Per 2020-12-31 uppgick belåningsgraden till 8.134:-/kvm, omsättningstillgångarna uppgick till ca 2.265.000:- och årets resultat efter avskrivningar och finansiella poster blev + ca 558.000:-. Inga planerade avgiftshöjningar planeras eller finns beslutade.

Möjlighet finns att hyra båtplats vid Mälarstrands Båtklubb. Det är kö till platserna, men medlemmarna i föreningen har förtur. För mer information om båtplats, se www.brfmalarstrand2.se

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Övriga gemensamma utrymmen och faciliteter består av cykelförråd, barnvagnsrum, grovsoprum och tvättstuga i markplan.

Föreningen disponerar även en bokningsbar bastu som kan bokas mellan 07-22 i tre timmars pass (i 27:an), en gästlägenhet (i 3:an) som kan hyras för 200:-/dygn samt ett hobbyrum för den snickarintresserade.

Lägenheten står upptagen som 2 r o k om 52,5 kvm i föreningens lägenhetsregister.

Förening: Brf Mälarstrand 2.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 91

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Sammanställning: Två balkonger, en i söder och en i öster med strålande fri utsikt över Mälaren och den nya Strandparken!

Attraktivt och eftersökt läge på Kungsholmen vid idylliska Kristinebergs Strand och dess båthamn med bad- och båtbryggor samt vy över den glittrande Ulvsundasjön. Det finns en trevlig gårdspark med trädgårdsmöbler. Gångavstånd till bussar och T-bana Kristineberg (grön linje). I nära anslutning till boendet finns skola och många förskolor.

Spännande och vackert område under utveckling med en ny närbelägen stadsdel. Området kommer förutom nya bostäder också få en ny strandpromenad, nya restauranger och diverse service. Just nu byggs en ny sittbrygga i den befintliga kajkonstruktionen och ännu en pir anläggs där en restaurang kommer öppna under 2010. Nyligen öppnade Lindhagensgallerian och ICA Maxi. Dessutom kommer den nya Strandparken att färdigställas under 2010.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.