Kungsholmen - Kristinebergs Strand

Olof Dalins Väg 16, 5 tr

Underbar solig bostad i högt läge med sjöutsikt i toppklass.

Adress

Olof Dalins Väg 16, 5 tr

Rum

3

Slutpris

5 795 000 kr

Avgift

4 453 kr/mån

Boyta

69 kvmOm bostaden

Välkommen till ett härligt rofyllt boende vid Kristinebergs Strand och ett synnerligen eftersökt läge invid Mälarens fantastiska sjöliv, här är alltid ljuset och vattnet närvarande. Mycket vackert disponerad hörnlägenhet om 3 r o k i mycket gott skick med balkong med sol från lunch till sen kväll. Från balkongen avnjuts utsikt över Mälarens glittrande sjöliv samt den grönskande gårdsparken. Ulvsundasjöns vatten med bad- och båtbryggor inom kort promenadavstånd. Lägenheten är i toppskick med genomgående parkettgolv och ljus färgsättning, vardagsrum med utgång till balkong, stilrent och fullutrustat fräscht kök, två bra sovrum och ett toppfräscht badrum. Belägen högt upp på lugn återvändsgata invid grönt parkläge. Hissen går direkt ner till bottenplan och där möts du av gräsplanen, stranden och badbryggor mm. Garage finns i huset bredvid. Här trivs man!

Hela lägenheten har genomgående parkettgolv och väggar i ljusa vita färger. Stora fönster med härligt ljusinsläpp och vackra fönsterbräden i sten.

– Välkomnande hall med plats för avhängning samt mycket god förvaring i form av kapphängare och en vit garderob. Stor klädkammare. Beige klinkergolv i hallen och sedan löper fint parkettgolv in i hela bostaden. Vit säkerhetsdörr.

– Rofyllt och trivsamt sovrum med plats för dubbelsäng samt god förvaring i form av tre vita garderober. Enormt vacker sjöutsikt från stort fönster.

– Stilrent kök med plats för matbord för 4-8 personer. Köket är utrustat med vit kyl/frys, integrerad diskmaskin, vit spis med häll samt diskret ovansittande spisfläkt. Från köksbordet syns Mälarens glittrande vatten och förbipasserande båtar.

– Ljust och lättmöblerat vardagsrum med stora generösa fönsterpartier i flera väderstreck med utsikt mot såväl vattnet som en lugn park med gamla ekar. Från vardagsrummet finns utgång till stor solig balkong med utsikt över Ulvsundasjöns glittrande vatten och dess sjöliv. Balkongen har bästa läge i sydväst med sol från lunch tills solen går ner på andra sidan vattnet. Här trivs man!

– Sovrum två är tyst beläget mot vackert parkläge och helt utan insyn. Rummet passar perfekt som barnrum, gästrum eller arbetsrum. Fin fondvägg och en vit garderob.

– Toppfräscht helkaklat badrum med ljust klinkergolv med vattenburen golvvärme och vitt kakel på väggar. Utrustat med vit kommod, vitt badkar, handdukstork och en vägghängd WC. Tvättmaskin. Separat vägghängt badrumsskåp finns till vänster om ingången.

Pris: 5 795 000 kr

Månadsavgift: 4 453 kr
I avgiften ingår kabel-tv basutbudet, värme och vatten.

Andel i föreningen: 1,29779 %

Byggår: 1997

Lägenhetsnummer: 153 (1503)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5 av 7.

Parkering/Bilplats: Föreningen disponerar över 23 garageplatser och tre carport-platser. Garaget är beläget i grannhuset och nås enkelt via gårdsplanen på bottenplan. Månadshyran för garageplats är mellan 1.155 kr och 1.365 kr (gäller från april 2016). Det är separat kö till garage- och carport-platserna. I övrigt gäller boendeparkering på gatorna i Kristineberg för den som är folkbokförd i stadsdelen. Se www.stockholm.se för mer information om boendeparkering eller www.garageplatsen.se för mer information om andra garage i närområdet."

Allmänt om föreningen: Brf Kräftan 1620 förvärvade år 2001 de tre fastigheterna på Olof Dalins väg 16-20 med tomträtt bestående av 76 lägenheter. Av dessa lägenheter utgör 8 st återstående hyresrätter vilket är en stor "dold tillgång" för framtiden. Föreningen är välskött, har en stabil ekonomi och bra kontroll på underhållsplan etc. För mer information gällande föreningen se gärna: http://www.kraftan.se/ eller årsredovisning.

Fastigheterna uppfördes 1997 och endast miljödeklarerade byggmaterial har använts. Bjälklagen är tjockare än normalt vilket ger mycket bra ljudisolering mellan våningsplanen.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Utöver det förråd som tillhör lägenheten (ca. 8 kvm) finns det 12 extraförråd i föreningen. Hyran för ett extraförråd ligger på 300kr/månad eller mer beroende på förrådets storlek. F
Det finns cykelförråd, barnvagnsrum, tvättstuga, källsortering och grovsoprum. Gårdspark invid fastigheten med trädgårdsmöbler och lekplats som delas i samfällighet med föreningarna som äger fastigheterna vid Kristinebergs Strand. Föreningen har en egen innergård/terrass med stenläggningar, planteringar, sittplatser, grill och en boulebana. Hissen går direkt ner till "strandplanet" och ger direktaccess och badrocksavstånd till vattnet och kajen.

Föreningen disponerar över 23 garageplatser och tre carportplatser. Garaget är beläget i fastigheten och nås enkelt via hissen. Månadshyran för garageplats är mellan 1100 – 1500:-/mån och i carport 1000:-/mån. Till dessa platser är det separat kö. I övrigt gäller boendeparkering på gatorna i Kristineberg för den som är folkbokförd i stadsdelen. Se www.stockholm.se för mer information om boendeparkering eller www.garageplatsen.se för mer information om andra garage i närområdet.

För de som är intresserade av båt, så finns en båtklubb med brygga rakt nedanför huset, Mälarstrands båtklubb, som är självständig i förhållande till de fyra bostadsrättsföreningarna Mälarstrand 1, 2, 3 och Kräftan 1620. För mer information om båtklubben, se www.brfmalarstrand1.se.

Föreningen har 10 st kajakplatser som hyrs ut till föreningens medlemmar. Hyran för en kajakplats ligger på 128 kr/mån. Medlemmar som önskar hyra kajakplats ombeds kontakta Styrelsen via mail till garage@kraftan.styrelseproffset.se.

I samarbete med Sunfleet finns en områdesgemensam bilpool med Volvo XC40.

Förening: Brf Kräftan 1620.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 76

Antal hyresrätter: 8

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Ownit 100 Mbit för 95 kr/mån alt Comhem.

Sammanställning: Stor härlig balkong i högt sydvästligt läge med sol från lunch till solnedgång och utsikt mot Mälarens glittrande vatten. På balkongen finns såväl trätrall som infravärme.

Attraktivt och eftersökt läge på Kungsholmen vid idylliska Kristinebergs Strand och dess båthamn med bad- och båtbryggor samt vy över den glittrande Ulvsundasjön. Det finns en trevliga små gårdsparker med lekplats och sittbänkar inom samfälligheten som föreningen ingår i. Det är fem minuters promenad genom den vackra parken till Kristinebergs tunnelbanestation, grön linje, och bara lite längre till Stadshagen, blå linje. Bussar 59/61 går från hållplats Olof Dalins Väg. Buss 50/61 från Moa Martinssons Torg.
www.sl.se

I anslutning till Kristinebergs Strand ligger den nya stadsdelen Hornsbergs Strand, som är ett spännande och vackert område med många nya bostäder, mängder av trevliga restauranger och diverse service. Längs med vattnet i Hornsbergs Strand finns en ny, härlig strandpromenad och mellan Hornsbergs Strand och Kristinebergs Strand löper sittbryggor i trä på utsidan av de befintliga kajerna. Strandparken i området är prisbelönt. Här trivs man!

Lindhagensgallerian med ICA Maxi, Systembolaget och all tänkbar annan service ligger endast fem minuter bort till fots. Vid Kristinebergs tunnelbanestation ligger en mindre COOP-butik.

Tips! Besök gärna restaurang Piren som ligger ute på vattnet eller någon av de andra restaurangerna som är omåttligt populära!

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.