Kungsholmen - Kristinebergs Strand

Olof Dalins Väg 16, 6 tr

Underbar solig bostad med unik sjöutsikt i toppklass i högt läge.

Adress

Olof Dalins Väg 16, 6 tr

Rum

3

Slutpris

6 010 000 kr

Avgift

4 758 kr/mån

Boyta

69 kvmOm bostaden

Välkommen till ett härligt rofyllt boende invid Kristinebergs Strand och ett synnerligen eftersökt läge invid Mälaren fantastiska sjöliv, här är alltid ljuset och vattnet närvarande. Hornsbergs Strand runt hörnet med flertal restauranger. Mycket trevligt disponerad gavellägenhet om 3 r o k i mycket gott skick med balkong med sol från lunch till sen kväll. Från balkongen avnjuts utsikt över grönskande gårdspark och Ulvsundasjöns glittrande vatten med bad- och båtbryggor i förgrunden. Lägenheten är i toppskick med genomgående parkettgolv och ljus färgsättning, vardagsrum med utgång till balkong, fullutrustat fräscht kök, två bra sovrum och ett fräscht badrum. Belägen högt upp på lugn återvändsgata invid grönt parkläge. Hissen går direkt ner till bottenplan och där möts du av gräsplanen, stranden och badbryggor mm. Garage finns. Här trivs man!

Säkerhetsdörr.

– Välkomnande hall med plats för avhängning samt mycket god förvaring i form av platsbyggd garderobsvägg med spegelglas. Rejäl klädkammare. Hela lägenheten har genomgående parkettgolv och väggar i ljusa vita färger.

– Rofyllt och trivsamt sovrum med plats för dubbelsäng samt god förvaring i tre garderober.

– Härligt kök med plats för matbord för 4-6 personer. Köket är utrustat med kyl/frys, diskmaskin, inbyggnadsugn, spishäll samt ovansittande spisfläkt. Snygg fondvägg.

– Ljust och lättmöblerat vardagsrum i gavel med stora generösa fösterpartier i flera väderstreck. Utgång till stor solig balkong med utsikt över Ulvsundasjöns glittrande sjöliv. Balkongen har bästa läge sydväst med sol från förmiddag till sen kväll. Här trivs man!

– Sovrum idag barnrum är även tyst beläget mot vackert parkkläge utan insyn och passar perfekt som barnrum alternativt arbetsrum. Garderob.

– Fräscht helkaklat badrum med klinkergolv med golvvärme och vitt kakel på väggar. Badkar, vitt tvättställ med spegelskåp ovan med lyse, wc och tvättmaskin.

Pris: 5 850 000 kr

Månadsavgift: 4 758 kr
I avgiften ingår värme, vatten och basutbudet Kabel-TV. Ett obligatoriskt tillägg om 95 kr/mån tillkommer för bredband 100 mbit samt telefoni. Driftskostnaderna är per månad ca 450 kr; el 300 kr och hemförsäkring 150 kr. Överlåtelseavgiften betalas av säljaren om 1.120 kr och pantsättningsavgiften

Andel i föreningen: 1,30807 %

EL: 300 kr/mån

Försäkring: 150 kr/mån

Total driftkostnad: 450 kr/mån

Byggår: 1997

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, barnvagnsrum, källarförråd och tvättstuga.

Lägenhetsnummer: 99-2399-1-163-3

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 6 av 7.

Energiförbrukning: 155 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Det finns parkering att hyra i garage för 1100 – 1500:-/mån och i carport för 1.100:-/mån. Till dessa platser är det separat kö. I övrigt gäller boendeparkering på gatorna i Kristinberg för mantalskrivna. www.stockholm.se

Allmänt om föreningen: Brf Kräftan 1620 förvärvade år 2001 de tre fastigheterna på Olof Dalins väg 16-20 med tomträtt bestående av 76 lägenheter. Av dessa lägenheter utgör 8 st återstående hyresrätter vilket är en stor "dold tillgång" för framtiden. Föreningen är välskött, har en stabil ekonomi och bra kontroll på underhållsplan etc. För mer information gällande föreningen se gärna: http://www.kraftan.se/ eller årsredovisning.

Fastigheterna uppfördes 1997 och endast miljödeklarerade byggmaterial har använts. Bjälklagen är tjockare än normalt vilket ger mycket bra ljudisolering mellan våningsplanen.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Utöver det förråd som tillhör lägenheten (ca. 8 kvm) finns det 12 extraförråd i föreningen. Hyran för ett extraförråd ligger på 300kr/månad eller mer beroende på förrådets storlek. F
Det finns cykelförråd, barnvagnsrum, tvättstuga, källsortering och grovsoprum. Gårdspark invid fastigheten med trädgårdsmöbler och lekplats som delas i samfällighet med föreningarna som äger fastigheterna vid Kristinebergs Strand. Föreningen har en egen innergård/terrass med stenläggningar, planteringar, sittplatser, grill och en boulebana. Hissen går direkt ner till "strandplanet" och ger direktaccess och badrocksavstånd till vattnet och kajen.

Föreningen disponerar över 23 garageplatser och tre carportplatser. Garaget är beläget i fastigheten och nås enkelt via hissen. Månadshyran för garageplats är mellan 1100 – 1500:-/mån och i carport 1000:-/mån. Till dessa platser är det separat kö. I övrigt gäller boendeparkering på gatorna i Kristineberg för den som är folkbokförd i stadsdelen. Se www.stockholm.se för mer information om boendeparkering eller www.garageplatsen.se för mer information om andra garage i närområdet.

För de som är intresserade av båt, så finns en båtklubb med brygga rakt nedanför huset, Mälarstrands båtklubb, som är självständig i förhållande till de fyra bostadsrättsföreningarna Mälarstrand 1, 2, 3 och Kräftan 1620. För mer information om båtklubben, se www.brfmalarstrand1.se.

Föreningen har 10 st kajakplatser som hyrs ut till föreningens medlemmar. Hyran för en kajakplats ligger på 128 kr/mån. Medlemmar som önskar hyra kajakplats ombeds kontakta Styrelsen via mail till garage@kraftan.styrelseproffset.se.

I samarbete med Sunfleet finns en områdesgemensam bilpool med Volvo XC40.

Förening: Brf Kräftan 1620.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 76

Antal hyresrätter: 8

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Ownit 100 Mbit för 95 kr/mån alt Comhem.

Sammanställning: Stor härlig balkong med sol från morgon till solnedgång och utsikt mot Mälarens glittrande vatten.

Attraktivt och eftersökt läge i Kristineberg invid idylliska Kristinebergs Strand och dess båthamn med underbara bad- och båtbryggor samt vy över den glittrande Ulvsundasjöns sjöliv. Stort köpcentrum inom gångavstånd. Här finns bl.a. ICA-maxi, Apotek, Systembolag, hälsokost och frisör. Det finns en trevlig gårdspark med bl. a trädgårdsmöbler och lekplats. Gångavstånd till bussar (nr 49) och T-bana Kristineberg (grön linje). Möjlighet att hyra båtplats vid Mälarstrands Båtklubb. Vid intresse att anskaffa eller hyra båtplats, vänligen kontakta föreningen för mer information eller gå in på www.malarstrand1.se. OBS! Boende i föreningen har förtur till platserna.

Spännande och vackert område under utveckling med nya Hornsbergs Strand. Området har fått förutom nya bostäder också få en ny strandpromenad, Kristinebergs strandpark, flera nya restauranger och diverse service. I området finns idag två större mataffärer vid T-banan, låg- mellan- och högstadieskola, dagis och härligt klippbad.

Till området hör också en nyanlagd stor lekpark med plaskdamm, rutschkanor, gungor och klätterredskap. Finns ett tennisintresse hittar du Janne Lundqvists tennisanläggning i området.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.