Kungsholmen - Kristinebergs Strand

Olof Dalins Väg 16, 7 tr

Underbar bostad högst upp med soligt läge mot Ulvsundasjöns glittrande sjöliv och dess vatten med unik sjöutsikt!

Adress

Olof Dalins Väg 16, 7 tr

Rum

3

Slutpris

5 250 000 kr

Avgift

4 435 kr/mån

Boyta

67 kvmOm bostaden

Välkommen till ett härligt rofyllt boende invid Kristinebergs Strand och ett synnerligen eftersökt läge invid Mälaren, här är alltid ljuset och vattnet närvarande. Mycket trevligt disponerad gavellägenhet om 3 r o k i mycket gott skick med optimal planlösning och stor balkong med sol från lunch till solnedgång. Från balkongen avnjuts utsikt mot Ulvsundasjöns glittrande vatten med bad- och båtbryggor i förgrunden och dess vackra sjöliv. Lägenheten är i mycket gott skick med genomgående parkettgolv och ljus färgsättning, vardagsrum med stora generösa fönster i gavel med utgång till den stora balkongen. Soligt kök med matplats för flera, runt fönster ut mot vattnet för extra ljusinsläpp, två bra sovrum, fräscht badrum. Sjöutsikten är hänförande från i princip hela bostaden. Hissen går direkt ner till bottenplan och där möts du av föreninens grönskande innergård, stranden och badbryggor mm. Här trivs man!

Välkomna till denna fantastiska fina och harmoniska bostad högst upp i vackert läge på återvändsgränd mot både vatten och grönska. Sjöutsikt från flera rum och njut på den stora balkongen av all livskvalité som denna bostad ger.

– Välkomnande hall med skjutdörrsgarderoboer i vitt från golv till tak samt plats för avhängning på hatthylla samt mycket god förvaring i separat klädkammare. Parkettgolv och väggar i ljus ton.

– Sovrum mindre ligger med vacker sjöutsikt och är mycket bra disponerat med vit garderob och härlig fondvägg i grönt. Parkettgolv.

– Kök med skåpinredning med dörrar i vit slät yta utbytta 2013 med bra förvaring med push-up. Härlig fondvägg med blomster från Svenskt Tenn och matplats för ca 4 personer. Komplett maskinell utrustning i form av fullstor vit kyl och hel vit frys med ismaskin, varmluftsugn och inbyggd mikro, integrerad diskmaskin (2013), induktionshäll (2013) och fläkt ovan. Parkettgolv och väggar i ljus ton. Extra runt fönster är insatt så när man står och arbetar i köket så har man full sjöutsikt. Bänkskivor i ek samt vitt kakel ovan. Finns även ett stort fönster.

– Luftigt och soligt vardagsrum med stora generösa fönsterpartier (blåa markiser ovan fönster finns) i gavelläge med sol hela dagen. Utgång till stor balkong med blå markis högst upp med härlig utsikt över Ulvsundasjöns glittrande vatten och dess fantastiska sjöliv. Balkongen har bästa läge med sol från morgon till solnedgång. Parkettgolv och väggar i vit ton.

– Fräscht helkaklat duschrum med klinkergolv med värmeslingor och vitt kakel på väggar. Utrustat med vägghängd WC, duschvägg (2012), tvättställ med vit kommod (2012) och spegelskåp (2014) ovan med belysning. Tvättmaskinen (2012) under det vita tvättstället.

– Stora sovrummet mot tyst grönt parkläge utan insyn. Vakna med grönska och fågelkvitter. Parkettgolv.

Pris: 4 895 000 kr

Månadsavgift: 4 435 kr

Andel i föreningen: 1,29255 %

EL: 250 kr/mån

Försäkring: 80 kr/mån

Total driftkostnad: 330 kr/mån

Byggår: 1997

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, barnvagnsrum, källarförråd och tvättstuga. Dessutom har föreningen möjliggjort förråd för kajakförvaring.

Lägenhetsnummer: 173

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 7 av 7.

Energiförbrukning: 155 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Det finns parkering att hyra i garage för 1100 – 1500:-/mån och i carport för 900:-/mån. Till dessa platser är det separat kö. I övrigt gäller boendeparkering på gatorna i Kristinberg för mantalskrivna.

Allmänt om föreningen: Brf Kräftan 1620 förvärvade år 2001 de tre fastigheterna på Olof Dalins väg 16-20 med tomträtt bestående av 76 lägenheter. Av dessa lägenheter utgör 8 st återstående hyresrätter vilket är en stor "dold tillgång" för framtiden. Föreningen är välskött, har en stabil ekonomi och bra kontroll på underhållsplan etc. För mer information gällande föreningen se gärna: http://www.kraftan.se/ eller årsredovisning.

Fastigheterna uppfördes 1997 och endast miljödeklarerade byggmaterial har använts. Bjälklagen är tjockare än normalt vilket ger mycket bra ljudisolering mellan våningsplanen.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Utöver det förråd som tillhör lägenheten (ca. 8 kvm) finns det 12 extraförråd i föreningen. Hyran för ett extraförråd ligger på 300kr/månad eller mer beroende på förrådets storlek. F
Det finns cykelförråd, barnvagnsrum, tvättstuga, källsortering och grovsoprum. Gårdspark invid fastigheten med trädgårdsmöbler och lekplats som delas i samfällighet med föreningarna som äger fastigheterna vid Kristinebergs Strand. Föreningen har en egen innergård/terrass med stenläggningar, planteringar, sittplatser, grill och en boulebana. Hissen går direkt ner till "strandplanet" och ger direktaccess och badrocksavstånd till vattnet och kajen.

Föreningen disponerar över 23 garageplatser och tre carportplatser. Garaget är beläget i fastigheten och nås enkelt via hissen. Månadshyran för garageplats är mellan 1100 – 1500:-/mån och i carport 1000:-/mån. Till dessa platser är det separat kö. I övrigt gäller boendeparkering på gatorna i Kristineberg för den som är folkbokförd i stadsdelen. Se www.stockholm.se för mer information om boendeparkering eller www.garageplatsen.se för mer information om andra garage i närområdet.

För de som är intresserade av båt, så finns en båtklubb med brygga rakt nedanför huset, Mälarstrands båtklubb, som är självständig i förhållande till de fyra bostadsrättsföreningarna Mälarstrand 1, 2, 3 och Kräftan 1620. För mer information om båtklubben, se www.brfmalarstrand1.se.

Föreningen har 10 st kajakplatser som hyrs ut till föreningens medlemmar. Hyran för en kajakplats ligger på 128 kr/mån. Medlemmar som önskar hyra kajakplats ombeds kontakta Styrelsen via mail till garage@kraftan.styrelseproffset.se.

I samarbete med Sunfleet finns en områdesgemensam bilpool med Volvo XC40.

Förening: Brf Kräftan 1620.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 76

Antal hyresrätter: 8

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Ownit 100 Mbit för 199 kr/mån alt Com Hem.

Sammanställning: Stor härlig balkong med sol från lunch till solnedgång och utsikt mot Mälarens glittrande vatten.

Attraktivt och eftersökt läge i Kristineberg invid idylliska Kristinebergs Strand och dess båthamn med bad- och båtbryggor samt vy över den glittrande Ulvsundasjön. Stort köpcentrum inom gångavstånd. Här finns bl.a. ICA-maxi, Apotek, Systembolag, hälsokost och frisör. Det finns en trevlig gårdspark med bl. a trädgårdsmöbler och lekplats. Gångavstånd till bussar (nr 49) och T-bana Kristineberg (grön linje) eller T-bana Stadshagen blåa linje. Möjlighet att hyra båtplats vid Mälarstrands Båtklubb. Vid intresse att anskaffa eller hyra båtplats, vänligen kontakta föreningen för mer information eller gå in på www.malarstrand1.se. Boende i föreningen har förtur till platserna.

Spännande och vackert område med närbelägna stadsdelen Hornsbergs Strand. Området har fått nya bostäder och en ny strandpromenad med stort restaurangutbud och diverse servicebutiker längs med kajen. Under sommaren är detta en fantastisk känsla som på rivieran i Europa. Kristinebergs strandpark för barnlek. I området finns idag två större mataffärer bla ICA Maxi i Lindhagens Galleri som har ett stort serviceutbud av Apotek, Systembolag mm, låg- mellan- och högstadieskola, dagis och härliga brygg – och klippbad.

Till området hör också en nyanlagd stor lekpark med plaskdamm, rutschkanor, gungor och klätterredskap. Finns ett tennisintresse hittar du Janne Lundqvists tennisanläggning i området.

Gå i badrock ned till bryggan för att ta ett dopp. Närheten till vattnet, badplatser och fina lekplatser gör läget ypperligt bra! Varför inte lägga ned kanoten/kajaken i sjön och förena nytta med nöje en skön sommarkväll? Vintertid är det lika underbart. Isarna fryser till och Mälaren blir en plats för skridskoåkning och fina promenader.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.