Kungsholmen - Kristinebergs Strand

Olof Dalins Väg 16, 7 tr

Högst upp i ljust & fritt hörnläge med både park- & sjöutsikt, stor solig balkong i söder & bra planlösning. Familjedröm med oslagbar frihetskänsla!

Adress

Olof Dalins Väg 16, 7 tr

Rum

3

Slutpris

5 900 000 kr

Avgift

4 873 kr/mån

Boyta

67 kvmOm bostaden

Välkommen till denna trivsamma trerummare belägen högst upp i huset med fritt, strålande ljust och insynsskyddat hörnläge, fönster i flera väderstreck och en solig balkong med ogenerat söderläge och storslagen utsikt över kringliggande takåsar samt Mälarens och Ulvsundasjöns glittrande vatten. Balkongen ger en oslagbar frihetskänsla och är den bästa platsen att njuta av sol och vidsträckt parkutsikt.

Lägenhetens utmärkta planlösning är optimalt disponerad med ett vardagsrum beläget i högt och ogenerat hörnläge med fönster i dubbla väderstreck, ett burspråksparti och både park- och sjöutsikt. Här finns utgång till balkongen i söder som verkligen ger ett ”uterum” med plats för bord, stolar och planteringar. Vägg i vägg med vardagsrummet finns ett välutrustat kök med matplats och komplett maskinell utrustning. I köket finns ett fint ”båtfönster” med sjöutsikt. Väggen mellan vardagsrummet och köket kan med enkla medel tas ner och på så vis skapa öppna, ljusa ytor däremellan (se alternativ planlösning).

Två bra sovrum ligger avskilda från varandra på var sida av lägenheten. Ett utmärkt föräldrasovrum med plats för dubbelsäng och klädförvaring i garderober. Det andra passar utmärkt som barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum. Lägenheten har en välkomnande tambur med plats för ytterkläder samt en hallpassage med garderober och gott rumssamband. Helkaklat badrum med duschhörna, handfat, toalett och klinkergolv med golvvärme.

Det här är en bostad som är sällan återkommande på Stockholms bostadsmarknad, ett sant drömboende för både barnfamiljen och villasäljaren. Kristinebergs strand är en unik plats, längst ut på udden av nordvästra Kungsholmen, med ett av Stockholms häftigaste sjölägen. Här lever du i rogivande boendemiljö med totalt lugn vid grönskande parker, strandpromenad samt bad- och båtbryggor. Den rymliga hissen går direkt ner till både garaget och ”strandplanet” med direktaccess och badrocksavstånd till vattnet och kajen. Samtidigt är det direkt granne med allt som händer på Hornsbergs strand liksom ett stort utbud av lekplatser, idrottsmöjligheter och skolor, ett flertal restauranger, matbutik (ICA Maxi) och systembolag samt 5 minuter till buss och tunnelbana (Kristineberg).

Pris: 5 900 000 kr

Månadsavgift: 4 873 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 300-400:-, hemförsäkring ca 100-150:- och obligatorisk bredbandsavgift 95:-.

Andel i föreningen: 1,33181 %

Byggår: 1997

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 172 (1402)

Hiss: Ja

Våning: 7

Antal våningar: 7

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 155 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Det finns parkering att hyra i garage för 1100 – 1500:-/mån och i carport för 1000:-/mån. Till dessa platser är det separat kö. I övrigt gäller boendeparkering på gatorna i Kristineberg för mantalskrivna.

Allmänt om föreningen: Brf Kräftan 1620 förvärvade år 2001 de tre fastigheterna på Olof Dalins väg 16-20 med tomträtt bestående av 76 lägenheter. Av dessa lägenheter utgör 8 st återstående hyresrätter vilket är en stor "dold tillgång" för framtiden. Föreningen är välskött, har en stabil ekonomi och bra kontroll på underhållsplan etc. För mer information gällande föreningen se gärna: http://www.kraftan.se/

Fastigheterna uppfördes 1997 och endast miljödeklarerade byggmaterial har använts. Bjälklagen är tjockare än normalt vilket ger mycket bra ljudisolering mellan våningsplanen.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Utöver det förråd som tillhör lägenheten (ca. 8 kvm) finns det 12 extraförråd i föreningen. Hyran för ett extraförråd ligger på 300kr/månad eller mer beroende på förrådets storlek. För närvarande finns inga lediga extraförråd med det går bra att ställa sig i kö.
Det finns cykelförråd, barnvagnsrum, tvättstuga, källsortering och grovsoprum. Gårdspark invid fastigheten med trädgårdsmöbler och lekplats som delas i samfällighet med föreningarna som äger fastigheterna vid Kristinebergs Strand. Föreningen har en egen innergård/terrass med stenläggningar, planteringar, sittplatser, grill och en boulebana. Hissen går direkt ner till "strandplanet" och ger direktaccess och badrocksavstånd till vattnet och kajen.

Föreningen disponerar över 23 garageplatser och tre carportplatser. Garaget är beläget i fastigheten och nås enkelt via hissen. Månadshyran för garageplats är mellan 1100 – 1500:-/mån och i carport 1000:-/mån. Till dessa platser är det separat kö. I övrigt gäller boendeparkering på gatorna i Kristineberg för den som är folkbokförd i stadsdelen. Se www.stockholm.se för mer information om boendeparkering eller www.garageplatsen.se för mer information om andra garage i närområdet.

För de som är intresserade av båt, så finns en båtklubb med brygga rakt nedanför huset, Mälarstrands båtklubb, som är självständig i förhållande till de fyra bostadsrättsföreningarna Mälarstrand 1, 2, 3 och Kräftan 1620. För mer information om båtklubben, se www.brfmalarstrand1.se.

Förvaringsplatser för kajaker finns att hyra i bostadsrättsföreningen. Föreningen har 11 kajakplatser. Hyran är 337kr/mån och plats. För närvarande finns inga lediga kajakplatser men det går bra att ställa sig i kö. Kontakta i så fall styrelsen.

I samarbete med Sunfleet finns en områdesgemensam bilpool med Volvo XC40.

Förening: Brf Kräftan 1620.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 76

TV: Kabel-TV via Com Hem.

Internet: Internetanslutning, antingen via Ownit (fiber med hastighet om 100/500/1000 Mbit) eller via kabel-TV. Från den 1 september 2019 kommer hastigheten att höjas, från tidigare 100 Mbit till 250 Mbit. Avgiften förblir densamma. Den som vill kan uppgradera till 700/1000 Mbit för 199 kr/månad.

Sammanställning: Solig balkong med ogenerat söderläge och storslagen utsikt över kringliggande takåsar samt Mälarens och Ulvsundasjöns glittrande vatten. Balkongen ger en oslagbar frihetskänsla och är den bästa platsen att njuta av sol och vidsträckt parkutsikt.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.