Kungsholmen - Kristinebergs Strand

Olof Dalins väg 18, 7 tr

Unik takvåning med öppen planlösning, ljust och fritt hörnläge och balkong i sydväst med vidsträckt sjöutsikt. Drömtrea med oslagbar frihetskänsla!

Adress

Olof Dalins väg 18, 7 tr

Rum

3

Slutpris

6 500 000 kr

Avgift

5 077 kr/mån

Boyta

67 kvmOm bostaden

Välkommen till denna unika takvåning med högt och fritt, strålande ljust och insynsskyddat hörnläge, fönster i flera väderstreck och en solig balkong i sydväst med ogenerat läge och storslagen utsikt över kringliggande takåsar samt Mälarens och Ulvsundasjöns glittrande vatten. Balkongen ger en oslagbar frihetskänsla och är den bästa platsen att njuta av sol från förmiddag till sen kväll samt båt- och sjölivet nere vid Kristinebergs Strand.

Lägenhetens utmärkta planlösning är optimalt disponerad, väl motsvarande treor på både 70 och 80 kvm, med genomtänkta förvarings- och funktionslösningar, fina materialval samt harmonisk färgsättning. Här ges öppna sällskapsytor mellan kök och vardagsrum. Köket är modernt, stilrent vitt och komplett utrustat med bra förvaring, goda matlagnings- och arbetsytor i svart granit samt köksmaskiner från Electrolux och Samsung. I köket finns ett fint ”båtfönster” med härlig sjöutsikt.

Vardagsrummet är beläget i ett trivsamt hörnläge med fönster i två väderstreck, söder och väster. Här finns utgången till balkongen i sydväst som verkligen ger ett extra ”uterum” på första parkett med sol och magnifik utsikt.

Två bra sovrum ligger avskilda från varandra på var sida av lägenheten. Ett utmärkt föräldrasovrum med plats för dubbelsäng och klädförvaring i garderober. Det andra passar utmärkt som barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum. Lägenheten har en välkomnande tambur med plats för ytterkläder samt en hallpassage med garderober och gott rumssamband. Fräscht helkaklat badrum med platsbyggda och specialtillverkade inredningsdetaljer, smakfull ljussättning, duschkabin och ett inbyggt sittbadkar med handfat i marmorskiva. I badrummet finns även en kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Det här är en bostad som är sällan återkommande på Stockholms bostadsmarknad, ett sant drömboende för både barnfamiljen och villasäljaren. Kristinebergs strand är en unik plats, längst ut på udden av nordvästra Kungsholmen, med ett av Stockholms häftigaste sjölägen. Här lever du i rogivande boendemiljö med totalt lugn vid grönskande parker, strandpromenad samt bad- och båtbryggor. Den rymliga hissen går direkt ner till både garaget och ”strandplanet” med direktaccess och badrocksavstånd till vattnet och kajen. Samtidigt är det direkt granne med allt som händer på Hornsbergs strand liksom ett stort utbud av lekplatser, idrottsmöjligheter och skolor, ett flertal restauranger, matbutik (ICA Maxi) och systembolag samt 5 minuter till buss och tunnelbana (Kristineberg).

Rumsfakta:

– Genomgående vitlaserade ekgolv i samtliga rum.
– Klinkergolv i hallen.
– Samtliga innerdörrar är utbytta.
– Alla fönster- och- dörrfoder har ersatts med specialbeställda lister.
– Nya golvsocklar.
– Taklister i hela lägenheten. (Ej standard)
– Ny köksinredning: hyllor med infällda dimningsbara spotlights.
– Svarta granitskivor med infräst induktionshäll. Glasmosaik på köksväggen.
– Diskmaskin, ugn och microugn från Electrolux. Kyl/frys från Samsung.
– Badrummet har duschkabin samt inbyggt sittbadkar med integrerat handfat i marmorskiva plus kombinerad tvättmaskin och torktumlare.
– Specialtillverkad badrumsinredning i vitlaserad massiv björk med infällda spotlights.
– Badrumsgolvet är lagt i glasmosaik med golvvärme.
– Taket i badrummet har infällda spotlights.
– Vardagsrum och kök har fönstermarkiser. Balkongen har terrassmarkis.

Pris: 5 950 000 kr

Månadsavgift: 5 077 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 300-400:-, hemförsäkring ca 100-150:- och obligatorisk bredbandsavgift 95:-.

Andel i föreningen: 1,38754 %

Byggår: 1997

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 273 (1403)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 7 av 7.

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 155 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Det finns parkering att hyra i garage för 1100 – 1500:-/mån och i carport för 1000:-/mån. Till dessa platser är det separat kö. I övrigt gäller boendeparkering på gatorna i Kristineberg för mantalskrivna.

Allmänt om föreningen: Brf Kräftan 1620 förvärvade år 2001 de tre fastigheterna på Olof Dalins väg 16-20 med tomträtt bestående av 76 lägenheter. Av dessa lägenheter utgör 8 st återstående hyresrätter vilket är en stor "dold tillgång" för framtiden. Föreningen är välskött, har en stabil ekonomi och bra kontroll på underhållsplan etc. För mer information gällande föreningen se gärna: http://www.kraftan.se/

Fastigheterna uppfördes 1997 och endast miljödeklarerade byggmaterial har använts. Bjälklagen är tjockare än normalt vilket ger mycket bra ljudisolering mellan våningsplanen.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Utöver det förråd som tillhör lägenheten (ca. 8 kvm) finns det 12 extraförråd i föreningen. Hyran för ett extraförråd ligger på 300kr/månad eller mer beroende på förrådets storlek. För närvarande finns inga lediga extraförråd med det går bra att ställa sig i kö.
Det finns cykelförråd, barnvagnsrum, tvättstuga, källsortering och grovsoprum. Gårdspark invid fastigheten med trädgårdsmöbler och lekplats som delas i samfällighet med föreningarna som äger fastigheterna vid Kristinebergs Strand. Föreningen har en egen innergård/terrass med stenläggningar, planteringar, sittplatser, grill och en boulebana. Hissen går direkt ner till "strandplanet" och ger direktaccess och badrocksavstånd till vattnet och kajen.

Föreningen disponerar över 23 garageplatser och tre carportplatser. Garaget är beläget i fastigheten och nås enkelt via hissen. Månadshyran för garageplats är mellan 1100 – 1500:-/mån och i carport 1000:-/mån. Till dessa platser är det separat kö. I övrigt gäller boendeparkering på gatorna i Kristineberg för den som är folkbokförd i stadsdelen. Se www.stockholm.se för mer information om boendeparkering eller www.garageplatsen.se för mer information om andra garage i närområdet.

För de som är intresserade av båt, så finns en båtklubb med brygga rakt nedanför huset, Mälarstrands båtklubb, som är självständig i förhållande till de fyra bostadsrättsföreningarna Mälarstrand 1, 2, 3 och Kräftan 1620. För mer information om båtklubben, se www.brfmalarstrand1.se.

Förvaringsplatser för kajaker finns att hyra i bostadsrättsföreningen. Föreningen har 11 kajakplatser. Hyran är 337kr/mån och plats. För närvarande finns inga lediga kajakplatser men det går bra att ställa sig i kö. Kontakta i så fall styrelsen.

I samarbete med Sunfleet finns en områdesgemensam bilpool med Volvo XC40.

Förening: Brf Kräftan 1620.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 76

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Internetanslutning, antingen via Ownit (fiber med hastighet om 100/500/1000 Mbit) eller via kabel-TV.

Sammanställning: Härlig balkong i högt och fritt sydvästläge med sol från förmiddag till sen kväll. Den vidsträckta utsikten och kringliggande takåsar och mot Mälarens glittrande vatten är strålande. Balkongen har terrassmarkis.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.