Kungsholmen - Kristinebergs Strand

Kristinebergs Strand 3, 3 tr

Världsklass! Solig balkong i sydväst med härlig sjöutsikt över Mälarens sjöliv!

Adress

Kristinebergs Strand 3, 3 tr

Rum

3

Slutpris

4 770 000 kr

Avgift

3 105 kr/mån

Boyta

55 kvmOm bostaden

Välkommen till härliga Kristinebergs Strand 3. Lägenheten är belägen med stor solig balkong i sydväst med makalös sjöutsikt mot Mälarens härliga sjöliv. Nedanför finns bad- och båtbryggor. Lägenhetens planlösning är optimalt disponerad i toppskick med bra förvaring, öppna sällskapsytor med kök och vardagsrum, bra duschrum och två fina soliga sovrum utan insyn. Det är en fin stämning i bostaden och allt är i absoluta toppskick. Ekparkettgolv och vit färgsättning. Den här lägenheten uppfyller verkligen alla dina önskningar om livskvalitet. Lägenheten känns mycket ljus och vattnet är alltid närvarande. Kom och upplev Kristinebergs Strand, ett av Stockholms häftigaste sjölägen! Denna bostad måste upplevas på plats.

Varför inte ta ett morgon- eller kvällsdopp direkt nedanför huset. Möjlighet till båtplats finns också!

Säkerhetsdörr.

– Välkomnande hall i vitt med öppen garderobsförvaring. Ekparkett. Mörk matta skyddar parkettgolvet in mot bostaden.

– Fräscht helkaklat badrum i vitt och klinkergolv med vattenburen golvvärme. Badrummet har dusch med böjbara duschväggar i klarglas, vägghängd WC, handdukstork, handfat med spegel ovan med belysning. Stor ekskiva och under finns uttag för tvättmaskin.

– Kök och vardagsrum i öppen, härlig och flödande ljus planlösning med balkong i sydväst och fantastisk utsikt över Ulvsundasjön och Mälaren med dess härliga sjöliv med bad- och båtbryggor. Köket från 2013 är välutrustat, snyggt i vitt med spotlights i överskåpen och har gott om förvaring. Bänkskiva i oljad ek med vitt kakel ovan. Integrerad kyl/frys, spis, fläkt och integrerad diskmaskin. Induktionshäll med fläkt ovan. Elugn i rostfritt.

Matplatsen för ca 5 personer mot fönstret som har en platsbyggd sittbänk med förvaring som lämnas och är en naturlig förlängning av köket.

Vardagsrummet har vita väggar. Ekparkettgolv. Generrösa höga fönster med fantastiskt ljusinsläpp. Utgång till den stora vackra balkongen genom glasad balkongdörr. Balkongen har trätrall och här flödar solen i vackert västerläge så kvällssol under middagen erbjuds.

– Soligt tyst sovrum med parkettgolv med stort fönster utan insyn med flödande förmiddagssol.

– Tyst sovrum (idag barnrum) med parkettgolv och stort fönster utan insyn med flödande förmiddagssol. En garderob och ett städskåp

Pris: 4 450 000 kr

Månadsavgift: 3 105 kr
Ingår värme, vatten i avgiften. Beräknad driftkostnad/månad ca: hushållsel 300:-, hemförsäkring: 100:-

Andel i föreningen: 0,91039 %

EL: 300 kr/mån

Försäkring: 100 kr/mån

Total driftkostnad: 400 kr/mån

Byggår: 1998

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, stort källarförråd och tvättstuga i markplan. Föreningen disponerar även en bokningsbar bastu med tillhörande relaxavdelning, en gästlägenhet som kan hyras för 100:-/dygn vardagar och 200:-/dygn under helger samt ett hobbyrum för den snickarintresserade. Dessutom kan man som medlem i föreningen skaffa båtplats vid båtbryggorna nedanför fastigheten. För mer info kring detta, vänligen kontakta någon ur föreningens styrelse.

Lägenhetsnummer: 433 (1303)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 6.

Energiförbrukning: 164 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: 24 garageplatser och 11 parkeringsplatser finns i föreningen. Garaget går att hyra för 950 kr/mån.Till garaget är det separat kö, lång. P-platsen går att hyra för 1.000 kr/mån.Till p-platsen är det separat kö, lång. OBS! I övrigt är det mycket enkelt att parkera direkt utanför huset på gatan med boendeparkeringstillstånd 900 kr/m. Finns lediga garageplatser på Hornsberg Strand att hyra. AFA fastigheter, Ann-Christine Sellstedt 08-6964287 eller mail ann-christine.sellstedt@afafastigheter.se

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Mälarstrand 2 registrerades den 12 augusti 1993 och föreningens fastighet kräftan 7 bebyggdes av JM Byggnads AB och stod färdig för inflytt 1998. Fastigheten består av av 91 lägenheter (total bostadsyta uppgår till 6.515 kvm) med bostadsrätt på gatuadresser Kristinebergs Strand 3, 27 och 29. Föreningen beskattas som äkta och man äger marken.

Fastigheterna är i ett mycket gott skick och förutom löpande underhåll så planeras inga större renoveringar. Under 2021 installerades ett solcellssystem och framöver kommer nya låssystem och postlådor att installeras. För mer information, se bifogad årsredovisning och www.malarstrand2.se

Föreningens ekonomi är mycket god och avgifterna har varit oförändrade i många år. Tack vare sitt goda kassaflöde har föreningen en god amorteringstakt på de långfristiga skulderna. Per 2020-12-31 uppgick belåningsgraden till 8.134:-/kvm, omsättningstillgångarna uppgick till ca 2.265.000:- och årets resultat efter avskrivningar och finansiella poster blev + ca 558.000:-. Inga planerade avgiftshöjningar planeras eller finns beslutade.

Möjlighet finns att hyra båtplats vid Mälarstrands Båtklubb. Det är kö till platserna, men medlemmarna i föreningen har förtur. För mer information om båtplats, se www.brfmalarstrand2.se

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Övriga gemensamma utrymmen och faciliteter består av cykelförråd, barnvagnsrum, grovsoprum och tvättstuga i markplan.

Föreningen disponerar även en bokningsbar bastu som kan bokas mellan 07-22 i tre timmars pass (i 27:an), en gästlägenhet (i 3:an) som kan hyras för 200:-/dygn samt ett hobbyrum för den snickarintresserade.

Lägenheten står upptagen som 2 r o k om 52,5 kvm i föreningens lägenhetsregister.

Förening: Brf Mälarstrand 2.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 91

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Fiber via ownit finns. Betalas separat om 150 kr/m om minst 100 Mbit.

Sammanställning: Balkong i sydväst med endast himlen ovanför och strålande vy över Mälarens glittrande vatten.

Attraktivt och eftersökt läge på Kungsholmen vid idylliska Kristinebergs Strand och dess båthamn med bad- och båtbryggor samt vy över den glittrande Ulvsundasjön. Det finns en trevlig gårdspark med trädgårdsmöbler. Det är gångavstånd till Kristinebergs tunnelbanestation, grön linje och bara lite längre till Stadshagen, blå linje. Buss 49 & 50 finns.

Spännande och vackert område i en ny närbelägen stadsdel – Hornsbergs Strand. Området har många nya bostäder och en ny härlig strandpromenad, massa trevliga restauranger och diverse service. En sittbrygga i den befintliga kajkonstruktionen finns. Lindhagensgallerian och ICA Maxi med all tänkbar service. Strandparken i området är prisbelönt och nästan färdigställd. Här trivs man!

Tips! Besök gärna restaurang Piren som ligger ute på vattnet eller någon av de andra restaurangerna som är omåttligt populära!

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.