Kungsholmen - Kristinebergs Strand

Kristinebergs Strand 27

Unikt drömboende i topprenoverad & kvadratsmart 3:a med stor ljuvlig uteplats i sydväst, två utmärkta sovrum & sjöutsikt mot Ulvsundasjön.

Adress

Kristinebergs Strand 27

Rum

3

Slutpris

5 520 000 kr

Avgift

3 020 kr/mån

Boyta

52,5 kvmOm bostaden

Varmt välkommen till Kristinebergs Strand 27 och detta tillfälle att förvärva ett riktigt drömboende vid Mälaren. Med härligt läge i huset finns denna trivsamma hörnlägenhet som smakfullt renoverats med stil och finess till ett fantastiskt hem med optimala förvarings- och funktionslösningar samt härlig möblerbar uteplats om ca 12 kvm som blir ett extra rum större delen av året.

Suverän planlösning med flödande ljus från stora fönsterpartier och trevliga öppna sällskapsytor. Två utmärkta sovrum och sobert helkaklat badrum. Stilrent kök med all maskinell utrustning och plats för matbord i öppen planlösning med vardagsrummet samt utgång till uteplatsen.

Från uteplatsen i sydväst avnjuts sol hela dagen med vy mot vattnet. Det här är den utmärkta platsen att blicka ut över sjö- och båtlivet. Här ges livskvalitet för den som söker något utöver det vanliga på Stockholms bostadsmarknad, där vattnet och ljuset alltid känns närvarande.

Kristinebergs Strand har ett av stans häftigaste sjölägen vid Mälaren. Här lever du i unik, maritim och rofylld boendemiljö med grönskande parker, sjökrogar, strandpromenad och badbryggor. Man kan kort och gott säga att man bor med ”badrocksavstånd” till både sommar- och vinterbad precis utanför husporten.

Välkommen att längta hem!

– Välkomnande hall där man direkt slås av lägenhetens trivsamma planlösning. Plats för ytterkläder och skor. Utmärkt förvaring i garderober.

– Stilrent kök från Kvik (2020) som inbjuder till matlagning med gott om skåp och arbetsytor. Komplett maskinell utrustning från Miele och Siemens som kyl, frys, diskmaskin, ugn, spishäll och fläkt från Fjäråskupan. Här finns det gott om plats för matbord.

– Utgång till ljuvlig uteplats med plats för bord, stolar och växter. Uteplatsen ger en härlig förlängning av köket vilket förenar ute och inne på allra bästa sätt.

– Vardagsrummet ligger i öppen planlösning med köket vilket skapar en hemtrevlig känsla. Stort fönster ger fint ljusinsläpp. Plats för soffa och övrig önskad möblering.

– Luftigt sovrum med gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och annat passande möblemang. Utmärkt förvaring i garderober längst med väggen. Dena andra sovrummet passar utmärkt som barn-, gäst- eller arbetsrum.

– Snyggt badrum med kaklade väggar och klinkers på golv. Utrustat med WC, dusch och handfat med spegel.

Pris: 4 995 000 kr

Månadsavgift: 3 020 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (basutbud från Com Hem) och bredband upp till 250 Mbit/s från Ownit. Övriga driftskostnader: Hushållsel ca 300-400 kr/månad och hemförsäkring ca 150-200 kr/månad.

Andel i föreningen: 0,88500 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1998

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 00501 (1001)

Hiss: Ja

Antal våningar: 6

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2020-03-31

Parkering/Bilplats: Föreningen disponerar 35 p-platser enligt följande: Garage: 24 platser (liten 1.200:-, mellan 1.350:- och stor 1.700:-/månad). P-plats på kajen: 9 platser (1.300:-/månad). P-plats i carport: 2 platser (1.175:-/månad).

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Mälarstrand 2 registrerades den 12 augusti 1993 och föreningens fastighet kräftan 7 bebyggdes av JM Byggnads AB och stod färdig för inflytt 1998. Fastigheten består av av 91 lägenheter (total bostadsyta uppgår till 6.515 kvm) med bostadsrätt på gatuadresser Kristinebergs Strand 3, 27 och 29. Föreningen beskattas som äkta och man äger marken.

Fastigheterna är i ett mycket gott skick och förutom löpande underhåll så planeras inga större renoveringar. Under 2021 installerades ett solcellssystem och framöver kommer nya låssystem och postlådor att installeras. För mer information, se bifogad årsredovisning och www.malarstrand2.se

Föreningens ekonomi är mycket god och avgifterna har varit oförändrade i många år. Tack vare sitt goda kassaflöde har föreningen en god amorteringstakt på de långfristiga skulderna. Per 2020-12-31 uppgick belåningsgraden till 8.134:-/kvm, omsättningstillgångarna uppgick till ca 2.265.000:- och årets resultat efter avskrivningar och finansiella poster blev + ca 558.000:-. Inga planerade avgiftshöjningar planeras eller finns beslutade.

Möjlighet finns att hyra båtplats vid Mälarstrands Båtklubb. Det är kö till platserna, men medlemmarna i föreningen har förtur. För mer information om båtplats, se www.brfmalarstrand2.se

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Övriga gemensamma utrymmen och faciliteter består av cykelförråd, barnvagnsrum, grovsoprum och tvättstuga i markplan.

Föreningen disponerar även en bokningsbar bastu som kan bokas mellan 07-22 i tre timmars pass (i 27:an), en gästlägenhet (i 3:an) som kan hyras för 200:-/dygn samt ett hobbyrum för den snickarintresserade.

Lägenheten står upptagen som 2 r o k om 52,5 kvm i föreningens lägenhetsregister.

Förening: Brf Mälarstrand 2.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 91

TV: Kabel-TV via Com Hem. Basutbud ingår i avgiften.

Internet: Fiberbredband via Ownit. Upp till 250 Mbit/s ingår i avgiften.

Sammanställning: Stor härlig uteplats i sydvästligt läge med sjöutsikt över Mälarens glittrande vatten, strandpromenaden samt småbåtshamnen nedanför. Uteplatsen badar i sol från tidig förmiddag till eftermiddag/kväll. Här finns plats för loungemöbler och planteringar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.