Kungsholmen - invid Norr Mälarstrand

John Ericssonsgatan 15, 2 tr

Fin & väldisponerad familjetrea med öppna sällskapsytor, två bra sovrum & mysig balkong i söderläge. Toppläge nära Norr Mälarstrand & Kungsholmstorg.

Adress

John Ericssonsgatan 15, 2 tr

Rum

3

Slutpris

7 200 000 kr

Avgift

3 883 kr/mån

Boyta

84 kvmOm bostaden

På en av nedre Kungsholmens toppadresser, i närmsta kvarteret ovanför Norr Mälarstrand och den glittrande Riddarfjärden, återfinns denna trivsamma funkistrea med högt läge, klassiskt väldisponerad och genomgående planlösning. Den är effektiv för både barnfamiljen och villasäljaren med lättmöblerade ytor och välbevarade originaldetaljer såsom fiskbensparkett, rejäl takhöjd, stora fönsterpartier som ger en känsla av ljus och rymd samt en balkong i söderläge mot föreningens grönskande innergård.

Lägenhet är varsamt renoverad i ett stilsäkert och modernt utförande med bra materialval, sober färgsättning, generös förvaring och genomtänkta funktionslösningar. Här ges en rymlig hall med säkerhetsdörr, plats för ytterkläder, skor och övrig klädförvaring i platsbyggda garderober. I anslutning till hallen finns ett fräscht och helkaklat badrum med klinkergolv, dusch, toalett, tvättställ på kommod med förvaring och infälld spegel ovan, handdukstork samt tvättmaskin.

Väl tilltagna och sociala sällskapsytor med vardagsrum och kök i öppen planlösning. Köket i stilrent vitt med god förvaring i skåp och lådor, arbetsytor med bänkskiva i svart granit och komplett maskinell utrustning från Siemens såsom integrerad kyl och frys, diskmaskin, glashäll, fläkt och kombinerad ugn/mikro. Vardagsrum med plats för både soffgrupp och matbord.

Två bra sovrum. Ett större med plats för dubbelsäng, platsbyggd förvaring och utgång till balkongen. Här finns ett möblerbart ”halvrum” som med fördel kan nyttjas som barnrum, kontor eller ”walk in closet”. Det mindre sovrummet passar utmärkt som barn-, tonårs- eller gästrum.

Bostadsrättsförening med välskött fastighet, god ekonomi och låga avgifter för medlemmarna. För medlemmarna finns både en gemensam innegård och en takterrass med bord och stolar.

Här bor du centralt på Kungsholmen med både service och idyllisk miljö runt husknuten. Bara ett kvarter bort ligger en av Stockholms vackraste strandpromenader längs paradgatan Norr Mälarstrand – lika vackert under alla tider på dygnet och alla årstider! Med en kort promenad förbi Stadshuset når du city och T-centralen på några minuter. Du bor även vid Rålambshovsparken och populära Smedsuddsbadet. I området finns flera populära restauranger, barer och caféer såsom bl a ”Trattorian”, ”Mälarpaviljongen”, ”Pontonen”, ”Petit France Bageri & Bistro”.

Pris: 6 895 000 kr

Månadsavgift: 3 883 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 400-500:-. Hemförsäkring ca 150-200:-.

Andel i föreningen: 2,94630 %

Byggår: 1935

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 1007 (1201)

Hiss: Ja

Våning: 2

Antal våningar: 6

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 149 per kvm (Atemp) och år

Energiklass: E

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskriven och externa garagemöjligheter i området. Se gärna www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Körsbäret registrerades 2000-12-21 och är belägen på adresser John Ericssonsgatan 15 och Hantverkargatan 51-53 i Stockholm. Föreningen består av 46 lägenheter med bostadsrätt, 2 återstående hyresrätter (dold tillgång) och 8 lokaler med hyresrätt, varav 4 st är förråd. Total bostadsyta uppgår till 2.836 kvm, varav 144 kvm är hyresrätter och total lokalyta uppgår till 628 kvm. Föreningen är äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningen är välskött och har mycket god ekonomi. Per 2018-12-31 uppgick de långfristiga skulderna till ca 15,4 mkr, vilket ger en belåningsgrad om ca 4.589:-/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) uppgick till ca 6,3 mkr. Årets nettoresultat uppgick till ca + 540.000:-. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade. Dessutom betingar de 2 återstående hyresrätterna ett dolt framtida kapital.

Överlåtelseavtal om 1.183:- betalas av förvärvaren. Pantsättningsavgift om 473:-/pant betalas av pantsättaren.

Genoförda renoveringar i fastigheten:
2018 OVK-besiktning och målningsarbete i entré och cykelrum.
2016 Byte av två branddörrar och två nya maskiner i tvättstugan.
2015 Byte av entréporten till John Ericssonsgatan 15.
2014 Byte av fläkt i undercentralen.
2014 Byte av entréport till Hantverkargatan 53.
2013 OVK.
2012 Byte av värmekablar i hängrännor.
2012 Stamspolning.
2009 Renovering av takterrassen.
2008 Renovering och försäljning av en hyreslägenhet.
2006 Renovering av innergården.
2005 + 2009 Nya balkonger.
2005 Hissrenovering.
2004 Renovering av tvättstuga och nya maskiner.
2004 Trapphus och entréer renoverades.
2004 Fönstermålning.
2004 Underhåll av stammarna.
2003 Ny värmecentral.
2003 Fasaden putsades om.
2003 Fönsterrenovering mot Hantverkargatan med installation av energi- och ljudglas.
1988 Byte av V/A-stammar och elstigare.

Planerade/beslutade renoveringar:
Spolning av V/A-stammarna (februari 2020). Åtgärder sedan genomförd OVK, renovering av fastighetens fönster (planeras att göras efter sommaren 2020), dränering av grunden på fastigheten och renovering av en lokal i källaren.

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd. I fastigheten finns gemensam tvättstuga, cykelförråd och en innergård med trädgårdsmöbler, grill m.m. Föreningen har även en takterrass utrustad med bord och stolar.

Förening: Brf Körsbäret

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 48

Antal lokaler: 8

Antal hyresrätter: 2

TV: Kabel-TV via Com Hem.

Internet: Bredband via Com Hem.

Sammanställning: Rymlig balkong i söderläge mot föreningens lummiga innergård.

Här bor du på en av Stockholms tveklöst bästa adresser på Nedre delen av Kungsholmen nära Norr Mälarstrand och Riddarfjärden med härlig strandpromenad längs med vattnet ned mot Stadshuset och Stockholm city. Med en kort promenad når även du Smedsuddsbadet. Det är även nära och Rålambshovsparken och Kungsholmstorg. I området finns massor av restauranger och populära krogar såsom t ex Agnes, Styrelsen, Lokal Izakaya, Mäster Anders, Trattorian m.fl. Här finns mataffärer och caféer i direkt anslutning till bostaden, bl a den mysiga caféet Petit France. Kommunikationerna är goda med T-bana (promenadavstånd till Fridhemsplan respektive Rådhuset) och flertalet innerstadsbussar. Med en kort promenad nås Fridhemsplan med all tänkbar och nödvändig service samt Västermalmsgallerian.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.