Kungsholmen - Fredhäll

Scheelegatan 4 A, 3 tr

Arkitektonisk sekelskiftesdröm vid Kungsholmstorg, högst upp, balkong i väster, kakelugnar och stilsäker design! 1.745:-/mån!

Adress

Scheelegatan 4 A, 3 tr

Rum

3

Slutpris

7 700 000 kr

Avgift

1 745 kr/mån

Boyta

79 kvmOm bostaden

Välkommen till ett fantastiskt boende som införlivar det mesta du kan önska av stil, klass och finess! Högst upp, rofyllt och tyst belägen i gårdshus med hiss, finns denna sekelskiftesdröm om 3 r o k och 79 suveräna kvm. Konceptet med denna lägenhet i kombination med det utmärkta läget vid Kungsholmstorg är svårslaget och gör detta till ett boende vi tror många väntat på. Lägenheten har med varsam och stilsäker hand renoverats i bästa tänkbara utförande. Smakfull design och påkostade materialval möter vackra ursprungsdetaljer såsom kakelugnar, furutiljor, stuckaturer, spegelmönstrade och snövita snickerier m.m. Kort och gott, ingenting har lämnats åt slumpen!

Planlösningen är genomgående och ytterst tilltalande med en välkomnande entréhall som har gott rumssamband. Läckert kök i högblankt svart med bl a vinkyl, kaffemaskin och i övrigt komplett maskinell utrustning i rostfritt från Siemens. Här finns också utgång till balkongen. Balkongen, med endast himlen ovanför, ger härlig förlängning av köket och förenar ute och inne. Vardagsrum och två sovrum, varav ett hotellsvitlikt ”master bedroom” och ett mysigt barn-, tonårs- gäst eller arbetsrum. I alla rum finns kakelugnar. Som ”pricken över i:et” ges ett badrum utöver det vanliga. Här finns både inbyggt bubbelbadkar, separat duschhörna med takdusch, inbyggd Icd-TV, infällda högtalare, dubbla handfat och tvättmaskin m.m.

Det låter klyschigt, men den här lägenheten måste ni verkligen se!

– Entréhall med plats för avhängning av kläder och skor. Hallen har gott rumssamband och leder till inre hallpassage.

– Snyggt och stilfullt kök i högblankt svart med gott om skåp- och lådförvaring. Bra arbetsytor med vita bänkar och kaklad vägg ovan. Komplett maskinell utrustning i rostfritt från Siemens såsom kyl, frys, induktionshäll, kombinerad varmluftsugn och micro, fläkt, integrerad diskmaskin, inbyggd espressomaskin, vinkyl samt TV. Platsbyggd frukostmatplats för fyra personer och utgång via glasade dubbeldörrar till trallbelagd balkong i väster. Balkongen ligger högst upp.

– Stort, härligt och hotellsvitlikt ”master bedroom” med spegelmönstrade pardörrar. Två stora fönster mot gården, stuckaturer och takrosett, höga golvsocklar, kakelugn (f.n. ej fungerande), furutiljor och en garderob.

– Vardagsrum med plats för soffa och matsalsmöbler. Spegelmönstrade pardörrar, stort burspråkslikt fönsterparti mot innergård, furutiljor och en vacker fungerande kakelugn.

– Innanför vardagsrummet finns sovrum nr två. Detta rum har skjutdörrsgarderob, vacker väggpanel och kakelugn (f.n. ej fungerande) och stort fönster mot innergård.

– Stort, lyxigt och exklusivt badrum med inbyggt bubbelbadkar, DVD och Icd-TV med tillhörande högtalarsystem, separat duschhörna med takdusch, tvättmaskin, golvvärme, dubbla handfat med designade blandare, kommod med draglådor, infällda spotlights i tak och ett fönster med frostat glas.

– Utanför badrummet finns en liten hall med platsbyggd förvaring i nisch. Stort vackert vitrinskåp och platsbyggda hyllor vid sidan av. Hallen rymmer även ett praktiskt städskåp.

Pris: 6 250 000 kr

Månadsavgift: 1 745 kr
En avgift på 165 kr tillkommer för fiberbredband och fast telefoni via bredbandet.

Andel i föreningen: 4,98400 %

Byggår: 1902

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Stort vindsförråd om ca 14 kvm ovanför lägenheten ingår. Det finns tvättstuga i markplan med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Föreningen har en trevlig innergård med utemöbler och cykelställ. I övrigt finns soprum, grovsoprum och samlingslokal.

Renoveringar: Renoveringar: 1982-1983 genomfördes många stora renoveringar såsom t ex V/A-stammar, elstigar. 2005-2006 målades entré och trapphus om samt fjärrvärme installerades. 2009 och 2013 renoverades taket. 2013 installerades fiberbredband. 2014-2015 renoverades fasader och fönster.

Lägenhetsnummer: 33 (1301)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3.

Energiförbrukning: 126 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalskrivna och externa garagemöjligheter i området. Bl a finns Rådhusgaraget alldeles intill. Se även www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: 1979 registrerades bostadsrättsföreningen Vindruvan 12. Fastigheten byggdes kring år 1900. Föreningen består av 18 bostadsrättslägenheter (1.476 kvm), 1 hyresrätt (en lägenhet på ca 80 kvm som ger föreningen en dold tillgång) och 3 hyreslokaler (514 kvm). Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningen har en mycket god ekonomi med låg skuldsättning och goda lokalintäkter som bidrar till låga månadsavgifter för medlemmarna. Per 2018-12-31 uppgick den långfristiga skuldsättningen till 8 mkr, vilket ger en belåningsgrad på 5.420:-/kvm bostadsrättsyta, 5.132:-/kvm total bostadsyta och 3.859:-/kvm total fastighetsyta (bostäder + hyreslokaler). Omsättningstillgångarna (kassa, bank) uppgick till ca 1 mkr. I augusti 2019 lades ett femårigt lån på 5 mkr om till ett treårigt, varvid räntan minskades från 2,44% till 0,85%. Hyresintäkterna från lokaler och lägenhet har kontinuerligt ökat. Förutom föreningens återstående hyresrätt så är även gårdshusets vind oinredd och ger därmed föreningen fina och dolda tillgångar för framtiden. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning sköts av Fastighetsägarna.

Renoveringar:
1982-1983 genomfördes många stora renoveringar såsom t ex V/A-stammar, elstigar.
2005-2006 målades entré och trapphus om samt fjärrvärme installerades.
2009 och 2013 renoverades taket.
2013 installerades fiberbredband.
2014-2015 renoverades fasader och fönster.
2016 renovering av tvättstugan
2017 renoverade golv i entréer och trapphus 2017, bakre innergården 2017 och hyreslägenheten 2018.
2018 spolning av avloppsledningarna mot gatan och ombyggnad av rördragningen i källarlokalen.
2019 Sotning av samtliga kakelugnar och skorstenspipor.

Kommande renoveringar:
Under 2019 kan det bli aktuellt med en översyn och ommålning av yttertaken.
Styrelsen håller på med att skriva under ett gruppanslutningsavtal med Telenor (f.d. Bredbandsbolaget) för en snabbare uppkoppling på 250 mb/s istället för 100 mb/s med samma pris per lägenhet 165 kr. I det nya avtalet ingår bredband 250/250, telefoni, och Premiumrouter.
De håller även på med att skriva under ett avtal med CASAB för nya miljörum och det nya avtalet förhandlades med billigare kostnader för föreningen.

Till lägenheten disponeras ett mycket stort och praktiskt vindsförråd om ca 12-13 kvm bara en trappa upp från lägenheten. I fastigheten finns en tvättstuga och på innergården finns cykelparkering. I gårdshusets källare finns en gemensam mötes- eller festlokal som är möblerad och utrustad med både kök och toalett.

Förening: Brf Vindruvan 12

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 19

Antal lokaler: 3

Antal hyresrätter: 1

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör ComHem. Basutbudet ingår i avgiften. Möjlighet att teckna bredbands-TV från Bredbandsbolaget om medlem önskar.

Internet: Fiberbredband från Bredbandsbolaget. Samtliga lägenheter har 60-100 Mbit/s (upp och nedströms) samt telefoni (fast telefoni via bredbandet). En avgift på 165 kr/mån tas ut av samtliga medlemmar för detta.

Sammanställning: Balkong i väster, högst upp mot innergård.

Lägenheten är belägen på en attraktiv del av Kungsholmen, invid Kungsholmstorg. Ett rikt utbud av restauranger, små caféer och trendiga butiker skapar en trevlig inramning kring lägenhetens kvarter. Nära till allt med promenadavstånd till city. Du tar dig lätt till centralstationen med tåg, bussar och Arlandabanan. Fräscht och modernt parkeringshus finns i Rådhuskvarteret. Norr Mälarstrand med vackra promenadvägar mot Rålambshovsparken ligger ett kort stenkast bort. Några kvarter bort tar Kronobergsparken vid med dess lummiga och populära grönområden och lekpark.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.