Kungsholmen - Fredhäll

Birger Sjöbergs väg 1, 2 tr

Fantastisk hörntrea i toppskick med två ljuvliga balkonger och perfekt ljus planlösning. Drömläge i natursköna Fredhäll intill badklippor och grönska.

Adress

Birger Sjöbergs väg 1, 2 tr

Rum

3

Slutpris

5 700 000 kr

Avgift

2 990 kr/mån

Boyta

74 kvmOm bostaden

Varmt välkommen till Birger Sjöbergs väg 1 och detta vackra hem, rikt på såväl känsla som funktion och med en trivsam atmosfär som slår det mesta. Perfekt för familjen eller paret som vill ha riktigt gott om plats. Här bor man med ett idealiskt lugnt läge nära city men ändå gångavstånd till klippbad och vackra parker. Endast ett par minuter promenad till tunnelbana och närservice.

Lägenheten är smakfullt renoverad 2017 till en svårslagen, optimalt planerad trea med underbart hörnläge mot ljuvlig grönska och sjöglimt mot Ulvsundasjön. Generöst vardagsrum i hörnläge med gott om plats för social yta. Stilrent kök med smakfull interiör och all maskinell utrustning. Två bra sovrum, varav ett stort föräldrasovrum med suverän förvaring i garderober och ett barn-, gäst eller arbetsrum. Smakfullt helkaklat badrum med tvättmaskin. Två balkonger och många fönsterpartier skapar härligt ljusflöde som skänker trivsam rymd till hela lägenheten.
Ett kvalitetsboende på Fredhälls bästa adress i välskött förening med god ekonomi.

Välkommen att längta hem!

– Välkomnande möblerbarhall hall där man direkt slås av lägenhetens trivsamma planlösning. Gott om plats för ytterkläder och utmärkt förvaring i klädkammare med Elfa-system.

– Stilrent kök som inbjuder till matlagning med gott om skåp och arbetsytor. Vitt kakel ovan arbetsbänk i ek och komplett maskinell utrustning (2017) som kyl och frys, diskmaskin, inbyggd ugn, induktionshäll och fläkt. Plats för stort matbord och utgång till härlig balkong.

– Inbjudande lättmöblerat hörnvardagsrum med plats för både soffgrupp, matsalsbord och annan möblering vilket gör detta till en självklar plats för social samvaro och umgänge. Generösa fönsterpartier skänker rikligt med ljusinsläpp. Utgång till balkong med plats för bord, stolar och växter.

– Två utmärkta sovrum, varav ett master bedroom med plats för dubbelsäng och arbetshörna om så önskas och generös förvaring i garderober. Det andra passar perfekt som barnrum, gästrum eller arbetsrum.

– Smakfullt badrum med vita helkaklade väggar och grått klinkergolv. Utrustat med badkar, WC, handfat, förvaringsskåp, handdukstork, golvvärme, spotlights samt tvättmaskin (2017).

Pris: 5 850 000 kr

Månadsavgift: 2 990 kr

Andel i föreningen: 2,35180 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1930

Uppvärmning: Bergvärme

Lägenhetsnummer: 9 (1204)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2.

Energiförbrukning: 136 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: För mantalskriven i området kan tillstånd för boendeparkering ansökas om hos Trafikkontoret på Stockholm Stads hemsida.

Allmänt om föreningen: Brf Fredhälls Gård förvärvade fastigheten 2002 omfattande adresserna Birger Sjöbergs väg 1 och 3. Föreningen består av 48 bostadsrättslägenheter (3.071 kvm), 2 hyresrätter (112 kvm, framtida dold intäkt) och 3 hyreslokaler (171 kvm). Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi är mycket god och skuldsättningen är låg. Per 2018-12-31 uppgick den långfristiga skulden till ca 12,4 mkr, vilket ger en belåningsgrad på 4.052:-/kvm bostadsrättsyta. Som "dold tillgång" för framtiden återstår 2 hyresrätter om totalt 112 kvm. Föreningen har tack vare den goda ekonomin sänkt medlemsavgiftena vid ett flertal tillfällen. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Överlåtelseavgift om 1.183:- erlägges av förvärvaren. Pantsättningsavgift om 473:-/pant erläggs av pantsättaren.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd om 5-6 kvm. I fastigheten finns två tvättstugor med två maskiner, torkskåp, torktumlare och mangel. Det finns cykel och barnvagnsförråd. Föreningen har gemensam uteplats på gården med utemöbler och grill.

Utförda renoveringar:
1987: Byte av VA-stammar och elstigar.
2008: Renovering av hissar, fönster, ventilation och byggnation av balkonger.
2009: Fjärrvärmecentral och renovering av fönster.
2010: Trapphusrenovering
2011: Fasadarbeten och renovering av fönsterdörrar.
2012: Lagning av avloppsledning.
2015: Kanalrensning.
2016: Fläktbyte och OVK-besiktning.
2017: Installation av bergvärme. Nya tvättmaskiner i tvättstugan och nya termostater samt injustering av element.
2018: Genomförd OVK och tätning av ventilationskanaler med Furanflex. Förskolan Kattungen stängde och föreningen lämnade in ansökan till Stadsbyggnadskontoret för kovertering till bostadsrätt vilket också godkändes. En del av lokalen är såld, den andra delen ska eventuellt bli en övernattningslägenhet. Spolning av stammar på bottenvåningen. Byte av golvbrunnar i tvättstugorna.

Inga större renoveringar planeras eller finns beslutade.

Förening: Brf Fredhälls Gård

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 50

Antal lokaler: 3

Antal hyresrätter: 2

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband via Com Hem.

Sammanställning: Två ljuvliga balkonger med plats för bord, stolar och växter.

Vill man bo centralt men inte göra avkall på närheten till grönska och vatten är Fredhäll det självklara valet. Med Mälarens vatten ständigt närvarande erbjuds vackra promenad- och joggingstråk samt mysiga ställen för den perfekta grillkvällen. Här hittar du även ett av stadens mest populära och bästa klippbad. I området finns främst flerfamiljshus som är uppförda under 1930-talet i den för tiden så typiska funkisstilen. Fredhäll anlades med mottot ”stad i park”, vilket verkligen syns på de lummiga gårdarna och den grönskande omgivningen. I Fredhäll hittar du båtklubbar, tennisbana, fotbollsplan och minigolf. Här finns också mysiga restaurang Solstugan. Det finns även ett flertal övriga caféer och restauranger i kvarteren. På promenadavstånd finns i Marieberg en utmärkt matbutik med delikatessavdelning, banker, systembolag och apotek. Mindre närbutiker finns både i området och i Kristineberg. Det nya Hornsbergsområdet erbjuder ett brett utbud av restauranger och service. I Lindhagensgallerian hittar man ett stort ICA MAXI.

Mycket bra kommunikationer i området. T-bana Kristineberg tar dig till Fridhemsplan på 3-4 minuter. Genom Fredhäll går innerstadsbussarna 59 och 61 och från Marieberg kan man lätt ta sig med buss 1 och 4 till de olika stadsdelarna.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.