Kungsholmen - Fredhäll

Fridhemsgatan 62, 2 tr

Stilren, modern design samsas med bevarad charm i suverän sekelskiftestrea i toppskick.

Adress

Fridhemsgatan 62, 2 tr

Rum

3

Slutpris

4 620 000 kr

Avgift

2 948 kr/mån

Boyta

71 kvmOm bostaden

Välkommen till denna fantastiskt fina, optimalt planerade och ytterst trivsamma sekelskiftestrea anno 1884, belägen i genuina Kungsholmskvarter mellan Fridhemsplan och Kungsholms strand. Lägenheten har på senare tid varsamt renoverats med snygg, stilren och modern inredningsdesign samt genomgående vit färgsättning möter vackra och tidsenligt bevarade detaljer från byggåret. Högt till tak om ca tre meter, breda nyslipade furutiljor, spegelmönstrade pardörrar och snickerier, paneler och stora fönsterpartier som ger fint ljusinsläpp. Planlösningen är mycket väldisponerad och yteffektiv. Hall med god förvaring i skjutdörrsgarderob samt gott rumssamband. Härligt vardagsrum med vitmålat golv och plats för soffgrupp samt TV-möbel. Kök i stilfullt och vitt utförande med dekorativt designkakel och god förvaring i skåp och lådor, komplett maskinell utrustning och matplats. Två bra sovrum, ett som även med fördel kan användas som matsal och ett ”master bedroom” med garderober. Toppfräscht helkaklat badrum med badkar, tvättpelare (tvättmaskin och torktumlare) samt WC. Badrum har två ingångar, m a o access från både hall och ”master bedroom”. Synnerligen välskött fastighet och förening med mycket god ekonomi!

– Hall med plats för ytterkläder och skor. Platsbyggd skjutdörrsgarderob med god förvaring i. Furutiljor, vitmålade väggar och tak med infällda spotlights. Hallen har access till kök, badrum och alla tre rum.

– Stort och fräscht helkaklat badrum med klinkergolv, badkar, WC, tvättpelare (tvättmaskin och torktumlare), handfat och badrumsskåp. Badrummet har access från både hall och ”master bedroom”.

– Kök i stilrent vitt med god förvaring i skåp och lådor. Köket har bra arbetsyta med dekorativt kakel ovan i marocansk design. Komplett maskinell utrustning i rostfritt utförande såsom kyl och frys, fyrlågig gashäll, varmluftsugn, fläkt och diskmaskin (integrerad). Matplats vid stort fönsterparti och dörröppning mot matsal/sovrum.

– Två bra sovrum, ett som även med fördel kan användas som matsal och ett ”master bedroom” med garderober. Från master bedroom finns den ena av ingångarna till badrummet. Båda rummen har i övrigt vackra breda furutiljor, högt till tak och stora fönsterpartier som ger fina ljusinsläpp.

– Vardagsrum med plats för soffgrupp och TV-möbel. Vitmålade väggar och golv. Stort fönsterparti som ger fint ljusinsläpp.

Pris: 4 590 000 kr

Månadsavgift: 2 948 kr

Andel i föreningen: 5,40000 %

Byggår: 1884

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns källarförråd och en trivsam innergård med grill, utemöbler och plats för cyklar. I källaren finns plats för barnvagnar. I fastigheten finns ingen tvättstuga så alla har egna tvättmaskiner i sina lägenheter.

Renoveringar: Stambyten i fastigheten har skett efter behov och i samband med när lägenheter renoverats. Stammarna spolas var 5:e år, senast 2007. Elstigar byttes på 80-talet. Tak 2001 och 2005. Fönster 2006. Trapphus och säkerthetsdörrar installerades 2004. 2001 installerades hiss hela vägen upp till vinden, förråd byggdes i källaren och fasaden i gathuset mot gården renoverades. Fasaden mot gatan renoverades 2003. Vindsvåningar byggdes 2002. Installation av bredband (LAN) 2003. 2005 bytte man brunnar och förbättrade avrinningen på gården. Föreningen diskuterar/planerar renovering av innergården.

Lägenhetsnummer: 5 (1203)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5.

Energiförbrukning: 190 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna och externa garagemöjligheter i området. Bl a finns garage på Fridhemsgatan 41.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Kättingen 6 bildades år 1999 och förvärvade fastigheten år 2000. Fastigheten består av ett gat- och gårdshus på Fridhemsgatan 62 med 25 lägenheter med bostadsrätter och 1 lokal. Inga avgiftshöjningar är beslutade/planerade i föreningen.

Byten av V/A-stammar gjordes 1968. Stambyten i fastigheten har därefter skett vid behov och i samband med när lägenheter renoverats, sk "partiella stambyten". Elstigar byttes på 1980-talet. Installation av fjärrvärme och nya radiatorer 1999. Takrenovering 2001 och 2005. 2001 installerades hiss hela vägen upp till vinden, förråd byggdes i källaren och fasaden i gathuset mot gården renoverades. Vindsvåningar byggdes 2002. Fasaden mot gatan renoverades 2003. Installation av bredband (LAN) 2003. Trapphus gjordes och säkerthetsdörrar installerades 2004. Byte av brunnar och förbättrad avrinning på gården 2005. Målning av fönster 2006. OVK 2008. Uppgradering av värmeanläggning 2008. Fasadrenovering i gårdshuset, byggnation av balkonger och nya entrédörrar 2011. OVK och genomgång av värmesystemet 2013. Stamspolning 2014 (tidigare äver gjort 2010). Det diskuteras att om tidigast om 5 år utföra en fasad- och takrenovering.

Driftskostander:
Hushållsel ca 300-400:-/månad och hemförsäkring ca 150-200:-/månad.

Förening: Brf Kättingen 6

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. Basutbud ingår i avgiften. Slingan är uppgraderad för triple play (digital-TV, telefoni och bredband).

Internet: Bredband via OwnIT 100 Mbit/s. Ingår i avgiften. OBS!

Närområdet har gott om restauranger och butiker. Västermalmsgallerian har förgyllt såväl trivsel som shopping i området kring Fridhemsplan. Några stenkast bort finns Karlbergskanalen med dess erkänt trevliga promenadstråk längs vattenlinjen. På väg bort mot Hornsbergs och Kristinebergs strand passerar man bland annat Västermalms Båtklubb. Väljer man motsatt färdriktning längs kanalen når man efter en behaglig promenad Stadshuset. På andra sidan kanalen förgyller vackra Karlbergs slott utsikten. Även Norr Mälarstrand och Rålambshovsparken finns inom promenadavstånd.

Goda kommunikationer i form av T-bana (Fridhemsplan) och flertalet innerstadsbussar.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.