Kungsholmen - Fredhäll

John Ericssonsgatan 5, 4 tr

Fantastisk funkistrea med högt och ljust läge, öppna ytor, eldstad och solig balkong i väster med utsikt mot Riddarfjärden.

Adress

John Ericssonsgatan 5, 4 tr

Rum

3

Slutpris

5 190 000 kr

Avgift

2 587 kr/mån

Boyta

65 kvmOm bostaden

Tillfälle att förvärva ett kvalitetsboende utöver det vanliga med ett av Stockholms attraktivaste lägen och adresser, alldeles invid Norr Mälarstrand och Riddarfjärden. Med högt och strålande ljust läge finns denna fantastiska lägenhet som nyligen (2012-2013) med stil och tidsenlig funkiskänsla topprenoverats och byggts om till en suverän trerummare. Här har verkligen inget lämnats åt slumpen!

Planlösningen är maximalt effektiv och optimalt disponerad med många genomtänkta funktions- och förvaringslösningar, väl motsvarande lägenheter på både 70 och 80 kvm. Här finns öppna, ljusa och härliga sällskapsytor i vardagsrum med öppen spis och stort fönsterparti samt i vitt kök med ”bistrokänsla” som platsbyggts i genuin och stram funkisstil. På var sida om vardagsrummet finns sovrum. Ett barn-, tonårs- eller arbetsrum och ett ”master bedroom” med access till badrum samt utgång till balkongen i väster. Balkongen har högt läge och härlig eftermiddags- och kvällssol. Den har utsikt mot himmel, takåsar och ner mot Norr Mälarstrand samt Riddarfjärden. Välkomnande hall med plats för avhängning och förvaring i garderob/klädkammare. Här finns även separat WC.

Synnerligen välskött och i princip skuldfri förening med representativ fastighet från 1934.

– Välkomnande hall med plats för ytterkläder vid kapphängare och förvaring i garderob/klädkammare. Stavparkett. Hallen har access till separat WC med toalett och handfat.

– Öppna, ljusa och härliga sällskapsytor i kök och vardagsrum. Fiskbensparkett och vitmålade väggar.

– Kök i vitt med ”bistrokänsla”, platsbyggt i genuin och stram funkisstil. Köket har god förvaring i draglådor och skåp i dubbla rader till tak. Komplett maskinell utrustning från bl a Siemens såsom integrerad kyl, frys och diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn och fläktkåpa. Generösa arbetsytor med bänkskivor i svart granit och helkaklade väggar ovan. Invid köket och den öppna spisen finns exklusiv och snickarbyggd vin- och vedförvaring.

– Köket öppnar mot vardagsrum med öppen spis. Här finns plats för matbord och soffa invid stort fönsterparti. På vardera sida av vardagsrummet finns sovrum.

– Två bra sovrum. Ett barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum och ett sovrum ”master bedroom” med plats för dubbelsäng, generös klädförvaring i skjutdörrsgarderob längs med vägg och i klädkammare. Här finns utgång till balkong i högt soligt västerläge med utsikt mot himmel, takåsar och ner mot Norr Mälarstrand samt Riddarfjärden.

– Master bedroom har direktaccess till helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme, badkar, WC med skåp ovan, handdukstork samt handfat på kommod med skåp och låda.

OBS! Hela lägenhetens ytskick, förutom badrum och WC, renoverades 2012/2013 och stor vikt har lagts vid att klassisk funkisstil och känsla ska möta sober färgsättning, modern bekvämlighet och maximal funktion.

Pris: 4 750 000 kr

Månadsavgift: 2 587 kr

Andel i föreningen: 5,06145 %

Byggår: 1934

Uppvärmning: Bergvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör både vinds- och källarförråd. I fastigheten finns tvättstuga med två maskiner. Ljuvlig innergård med trädäck, grill och trädgårdsmöber, gräsmatta och planteringar med bl a hallonbuskar.

Renoveringar: 1982: Istallation av fjärrvärme. 1984: Ombyggnad sophantering och omdisponering av tvättstuga/torkrum. 1986: Byte elstigare och installation av kabel-TV. 1991: Stambyte i kök och badrum. 1998: Torkvinden såldes och integrerades med lägenhet 21 och taket lades om. 2000: Fasadrenovering. 2001: Ny tumlare i tvättstugan. 2006: Nya maskiner samt nytt golv i tvättstugan. Elvärmekablar i rännor och stuprör monterade. 2008: Expansionskärl, pump och reglage för fjärrvärme utbytt. Nytecknande av anslutningsavtal med Bredbandsbolaget för internet och IP-telefoni till samtliga lägenheter. 2009: Uppsättning av gårdsbelysning. Målning av alla fönsterbågar utvändigt. 2011: Installation av bergvärme. 2012: Radonmätning. 2012: OVK-besiktning och brandskyddskontroll. 2013: Ny tvättmaskin Miele PW6065 till tvättstugan. Föreningens framtida underhåll består i utrymmen i källare och på vind, ommålning av entré och trapphus samt ombyggnad/modernisering av hiss.

Lägenhetsnummer: 20 (1404)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5.

Energiförbrukning: 160 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: HSB:s Brf Bigarråträdet 197 i Stockholm bildades och förvärvade fastigheten 1982. Föreningen består av 22 lägenheter (1269 kvm) med bostadsrätt. Ekonomin i föreningen är mycket god och man är i princip skuldfri. Bl a sänktes avgifterna 1/4 2012 med 10%. För mer information om föreningen, besök dess hemsida www.je5.se

Förening: HSB:s Brf Bigarråträdet 197 i Stockholm

TV: Kabel-TV via ComHem (Basutbud ingår i avgiften).

Internet: Bredband och telefoni fås via Bredbandsbolaget. Obligatorisk avgift om 125:-/mån är inräknad i månadsavgiften.

Sammanställning: Solig balkong i högt västerläge med utsikt mot himmel, takåsar och ner mot Norr Mälarstrand och Riddarfjärden.

Suveränt och mycket attraktivt läge vid Norr Mälarstrand och Riddarfjärden i härlig rofylld boendemiljö med parker, vatten och strandpromenader. Det är även nära Pontonjärparken och Rålambshovsparken. Kommunikationerna är goda med T-bana (promenadavstånd till Fridhemsplan respektive Rådhuset) och flertalet innerstadsbussar. Här finns restauranger, mataffär och caféer i direkt anslutning till bostaden, bl a den mysiga caféet Petit France. Med en kort promenad nås Fridhemsplan med all tänkbar och nödvändig service samt Västermalmsgallerian. Dessutom är avståndet kort till Kungsholmstorg med dess trevliga utbud av restauranger. Välkommen till härliga Kungsholmen!

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.