Kungsholmen - Fredhäll

Södra Agnegatan 24, 4 tr

Optimal trea med ljus, rymd och charm. Kakelugn, högt i tak samt möjlighet till balkong. Anno 1885!

Adress

Södra Agnegatan 24, 4 tr

Rum

3

Slutpris

4 310 000 kr

Avgift

3 014 kr/mån

Boyta

62 kvmOm bostaden

Välkomna till denna underbara lägenhet med högt läge i välskött fastighet från 1885. Bostaden är ytterst välplanerad med vackert sällskapsvänligt vardagsrum med kakelugn och trägolv i original. Charmigt och funktionellt kök, två väldisponerade sovrum och fräscht badrum. Bra förvaringsmöjligheter med flera garderober. Fönster med speglar och djupa nischer, trägolv, spegeldörrar och höga golvsocklar. Det höga läget i kombination med den genomgående planlösningen ger hela lägenheten ljus och rymd. Bygglov för balkongbyggnation har funnits (gick ut 2005) från köket. Enligt föreningen är man positivt inställd till att framtida köpare söker förnyat bygglov om intresse finns. Detta är en extremt välplanerad och trivsam trea som bör ses. Välkomna på visning!

– Entré med bra avhängningsmöjligheter. Lägenheten har flera garderober.

– Underbart vardagsrum med en vacker kakelugn (ej fungerande) och drygt tre meter i takhöjd. Gott om plats för önskad möblering samt matbord för större sällskap. Två fönster med speglar och djupa nischer, trägolv, höga golvsocklar och vita väggar. Här trivs man!

– Funktionellt kök med bra förvaringsutrymmen med köksluckor i vitt. Köket är utrustat med diskmaskin, spishäll, ugn, fläkt, kyl och frys.

– Två väldisponerade sovrum. Sovrum 1 har plats för dubbelsäng och sängbord. Fönster med speglar och djupa nischer, parkettgolv och vita väggar. Sovrum 2 nyttjas perfekt som barnrum, gästrum eller arbetsrum. Trägolv, fönster med speglar och djupa nischer, höga golvsocklar samt vita väggar.

– Badrum utrustat med tvättmaskin, golvvärme, handdukstork, dusch, handfat och wc. Spotlightbelysning.

– Bygglov för balkongbyggnation från köket har funnits men gick ut 2005. Enligt föreningen är man positivt inställd till att framtida köpare ansöker om förnyat bygglov. Detta bekostas i så fall av framtida köpare.

– Kakelugnen i vardagsrummet är i dagsläget ej fungerande. Framtida köpare kan göra en utredning om möjligheten att få den i fungerande skick. Detta bekostas i så fall av framtida köpare.

Pris: 4 100 000 kr

Månadsavgift: 3 014 kr

Andel i föreningen: 2,13840 %

Byggår: 1885-86

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten finns ett källarförråd. Det finns en gemensam tvättstuga, barnvagnsrum, soprum, cykelställ samt innergård.

Renoveringar: 1995 Stammar och elstigarna byttes, nya entrédörrar 2008 Merparten av fönster ommålade. 2009 Stamspolning. 2010 Underhåll av fasad i gatuplan. 2012 Målning av tak, injustering av värmesystemet.

Lägenhetsnummer: 217

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4.

Energiförbrukning: 160 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Valnöten 11 förvärvade fastigheten år 2000 och består av 42 lägenheter med bostadsrätt, 1 hyresrättslägenhet samt 8 hyreslokaler (uthyrda) på adresserna Södra Agnegatan 24 och Hantverkargatan 30+32. Föreningen klassas som en äkta bostadsrättsförening. Det finns inga planerade avgiftsändringar i dagsläget enligt föreningen (avgifterna sänktes med 10% 2012). Framöver planerar föreningen en uppfräschning av trapphuset. Juridisk person accepteras ej som köpare. Energiprestanda 160 kWh/m² och år. Populär och välskött förening. Mer information finns på föreningens utmärkta hemsida www.brfvalnoten11.se

Förening: Brf Valnöten 11

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Basutbus ingår i månadsavgiften.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Här på Södra Agnegatan 24 bor du med ett fantastiskt läge precis intill Kungsholmstorg. I området finns mysiga caféer, välrenommerade restauranger, trendiga butiker, bagerier, mataffärer och underbara promenad och joggingstråk. Badmöjligheter ges vid närliggande Rålambshovsparken och även vid Fredhälls klippor. Längst vackra Norr Mälarstrand finner man tex populära Trattorian och Mälarpaviljongen. Några kvarter bort tar Kronobergsparken vid med dess lummiga och populära grönområden. Västermalmsgallerian med dess breda utbud ligger på kort promenadavstånd. Dessutom finner du all övrig service såsom apotek, kemtvätt och banker i området.
Mycket goda kommunikationer med tunnelbana och ett flertal busslinjer i direkt närhet, likaså Cityterminalen och Arlanda Express.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.