Kungsholmen - Fredhäll

S:t Eriksgatan 31, 4 tr

0 kr i avgift! Högt upp, närmast himlen med balkong och en sällsynt perfekt planlösning. Mot lugn innergård.

Adress

S:t Eriksgatan 31, 4 tr

Rum

3

Slutpris

4 900 000 kr

Avgift

0 kr/mån

Boyta

61 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet om 61 ljusa och synnerligen välplanerade kvm. Högst upp med alla fönster med utsikt över takåsar och mot den lugna innergården.

Föreningens ekonomi är oerhört god och inkluderat i 0:-/avg är hushållsel, värme, gas, vatten, fiberbredband och kabel-TV.

Härligt, centralt läge. Lägenheten ligger alldeles intill Fridhemsplan med stort utbud för shopping i bland annat Västermalmsgallerian och bra matbutiker. Kommunikationerna är toppen.

– Hall med plats för ytterkläder.
– Angränsande till hallen finns en separat toalett med WC samt handfat. Tvättmaskin.
– Utmärkt kök med gott om skåp och bra arbetsytor. Kyl/frys, diskmaskin, gasspis med fläkt. Matplats för 4-5 personer.
– Härligt, lättmöblerat vardagsrum med parkettgolv och utgång till balkong.
– Sovrum med plats för dubbelsäng. Parkettgolv.
– Helkaklat badrum med klinker på golv. Badkar, handfat och handdukstork. Infälld belysning via spotlights. Nyrenoverat!
– Sovrum med plats för säng.

Pris: 4 475 000 kr

Månadsavgift: 0 kr

Andel i föreningen: 2,98380 %

Försäkring: 100 kr/mån

Total driftkostnad: 100 kr/mån

Byggår: 1940

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till föreningen hör en tvättstuga i gott skick, vilken bokas med nyckel. till lägenheten hör ett källarförråd och möjlighet för cykelparkering finns i huset.

Lägenhetsnummer: 3015

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5.

Energiförbrukning: 159 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Parkering på gata; avgift vardagar mellan 9 – 17, övrig tid gratis. Boendeparkering i området för folkbokförda i stadsdelen kan boendeparkering ansökas hos Gatu- och fastighetskontoret tel. 08-508 263 00.

Allmänt om föreningen: Brf Väktaren är en stabil förening som bildades i mitten av 80-talet och har en mycket god ekonomi. Föreningen är ej privatbostadsföretag (oäkta) .
I föreningen finns 40 lägenheter och två lokaler. Tack vare sina mycket goda hyresintäkter från sina lokaler har föreningen låg avgift och värme, vatten, el, gas, telefoni, kabel-TV samt fiberbredband står föreningen för.
Renoveringar:
2012 – Gårdsrenovering.
2009 – Taket renoverades och samtliga fönster byttes ut.
2003 – Relining av stammar.

Då föreningen har stora lokalintäkter/lokalytor (mer än 40 % av föreningens kvalificerade verksamhet) betraktas den som skattemässigt oäkta. Det innebär bl a att den som säljer sin bostadsrätt beskattas med 30 % på hela vinsten. Inget uppskov med reavinst får göras, varken till eller ifrån en bostad i en oäkta förening. Görs förbättringar i lägenheten kan avdrag för dessa göras samma år som man haft kostnaden för förbättringen. Man får i regel en mycket låg månadsavgift. Om månadsavgiften för en bostadsrätt i en sådan förening anses understiga lägenhetens bruksvärde (hyror på motsvarande bostäder i samma geografiska område) kan mellanskillnaden betraktas som en beskattningsbar bostadsförmån. För den förmånen har regeringen tillämpat en lättnadsregel som i princip innebär att den beskattningsbara inkomsten reduceras till noll, denna lättnadsregel har man aviserat att den kommer att tas bort. Föreningens styrelse svarar gärna på frågor och har ytterligare information om beskattningen och har även mallar som underlättar vid deklaration. Föreningen accepterar inte juridisk person som köpare.

Förening: Väktaren 16

TV: Digital-TV som finns i huset levereras av Ownit. Ingår i månadsavgiften.

Internet: Bredband. Leverantör: Own It. Ingår i avgiften.

Sammanställning: Balkong

Mycket attraktivt läge i trevliga kvarter invid Kronobergsparken och Fridhemsplan. I området finns flertalet restauranger, caféer och barer. Exempelvis Ciao, Ciao, Roppongi, Sthlm Tapas, samt de trevliga restaurangerna nere vid Norr Mälarstrand. Gångavstånd till Rålambshovsparken och trevliga promenadstråk vid Norr Mälarstrand runt Kungsholmen eller förbi Stadshuset in mot stan (ca 15 minuters promenad). Lägenheten ligger alldeles intill Fridhemsplan med stort utbud för shopping i bland annat Västermalmsgallerian och bra matbutiker.

Bra kommunikationer bl a buss 1, 3 och 4 samt tunnelbanans blå och gröna linje från Fridhemsplan..

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.