Kungsholmen

Parkgatan 8, 2 tr

Magnifik sekelskiftesvåning på Parkgatan med två balkonger och högt, fritt frontläge mot Kronobergsparken. Ett drömboende i en klass för sig!

Adress

Parkgatan 8, 2 tr

Rum

3

Slutpris

9 650 000 kr

Avgift

5 569 kr/mån

Boyta

98 kvmOm bostaden

Med högt, ljust och genomgående läge i representativ fastighet från 1899, bjuds ett rofyllt boende i underbar parkmiljö med dubbla balkonger och fritt söderläge mot Kronobergsparken. I denna klassiskt vackra och välrenoverade sekelskiftesvåning om 98 kvm finns det mesta man kan önska av stil och genuin sekelskifteskänsla. Välkommen till Parkgatan 8 och ett av Stockholms mest eftersökta lägen och adresser.

Våningen har på senare tid varsamt renoverats med stilren och modern design, smakfulla material och sober färgsättning. Allt i en perfekt symbios med de vackra, tidsenliga och välbevarade detaljerna från byggåret. Mycket generös takhöjd med stuckaturer och rosetter, speglade pardörrar med dekorativa dörröverstycken, bröstpaneler, vita snickerier, fiskbensparkett, stora och välvda fönsterpartier med djupa nischer m.m. får en att tänka på svunna tider.

Planlösningen är ytterst väldisponerad och tillgänglig, den är luftig och flödar av ljus. Här finns två vackra rum i fil mot Kronobergsparken varav ett vardagsrum med utgång till smidesbalkong i original som ligger i högt och fritt söderläge med magisk utsikt över parken. Det andra rummet passar utmärkt som bibliotek, matsal, sovrum eller dylikt. Eventuellt finns möjlighet att installera eldstad i vardagsrummet för den som så önskar. Dock måste befintliga rökkanaler undersökas och besiktigas av sotarmästare först.

Ett stort, öppet och härligt sällskapskök utgör hjärtat i bostaden. Här ges utrymme för både mysiga hemmakvällar och trevligt umgänge i goda vänners lag. Köket har bra och flera måttanpassade funktionslösningar från Noblessa, generösa arbetsytor, komplett maskinell utrustning från bl.a. Miele, AEG och Siemens, plats för matbord och utgång till balkong som vetter mot innergården. Sovrum med plats för dubbelsäng och klädförvaring i praktisk skjutdörrsgarderob.

Sovrummet ligger enskilt, rofyllt och utan insyn mot gården. I övrigt finns ett fräscht helkaklat badrum med dusch, WC och tvättmaskin samt torktumlare. I anslutning till hallen/entrén finns även en f.d. gäst-WC. Idag används det som garderob och förråd men det är förberett med både vatten och avlopp så toalett och handfat kan med enkla medel åter installeras.

Kombinationen av parkläget, adressen, läget i fastigheten och våningens historiska attribut och sagolika känsla, ger ett unikt och sällsynt kvalitetsboende utöver det vanliga.

– Entréhall/tambur har golv i kolmårdsmarmor, infällda spotlights i taket och säkerhetsgrind innanför entrédörren. I anslutning till hallen finns ett f.d. separat WC. Idag används det till garderob och förråd, men det är enkelt att återinstallera toalett och handfat igen.

– Stort, öppet och härligt sällskapskök från Noblessa. Köket är inrett i stilren och exklusiv design med flera genomtänkta lösningar. Här finns gott om skåp i vitt med inslag av valnöt, köksbänk i sten och stavmosaik på väggen ovan, arbetsö ger generös arbets-/avställningsyta med inbyggd varmlufts- och microvågsugn från Miele. I övrigt finns kyl, frys, induktionshäll och fläkt från Siemens. Diskmaskin från AEG. Vinkyl (ej i funktion). Köket har matplats för större sällskap och utgång till balkong mot innergården. Ekgolv och infällda spotlights i taket.

– Fräscht helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme, duschhörna, spotlights i taket, handfat, infälld spegel, två handdukstorkar, hyllplan i ek samt tvättmaskin och torktumlare.

– Sovrum i rofyllt läge mot innergården. Sovrummet har plats för dubbelsäng, golv i valnöt, väggar i varm kulör och en platsbyggd skjutdörrsgarderob med inredning från Elfa. Ovan denna garderob finns ytterligare förvaring.

– Två härliga sällskapsrum i fil med fritt frontläge och magnifik utsikt över Kronobergsparken. Här finns ett vardagsrum med utgång till soligt södervänd smidesbalkong i original. Intill vardagsrummet finns ett rum som med fördel utgör salong, matsal, bibliotek eller ytterligare ett sovrum. Båda rummen har vacker och oljad fiskbensparkett, väggar i sobra kulörer och tak med underbara stuckaturer och spegelmönstrade pardörrar med dekorativa överstycken i original.

Pris: 8 950 000 kr

Månadsavgift: 5 569 kr

Andel i föreningen: 7,87000 %

Byggår: 1898-1899

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns större källarförråd om ca 8 kvm, tvättstuga i gårdshuset med två tvättmaskiner, torktumlare, mangel och torkskåp. Tvättstugan kan bokas via föreningens hemsida. Det finns cykelplats på gården och ett barnvagnsrum. Föreningen har en trevlig innergård med trädgårdsmöbler, grillar och lekplats för barn.

Lägenhetsnummer: 3 (1201)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5.

Energiförbrukning: 156 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boenderparkering på gatan för mantalskrivna och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Brf Kronobergsparken registrerades 2011. Detta skedde genom omregistrering av Bf Kronobergsparken u.p.a. som registrerades 1920. Föreningen består av 19 lägenheter (1.374 kvm) i vacker och kulturmärkt (grönmärkt) fastighet från 1899. Arkitekt var J A Vallin och Byggherre var Claes Johan Tjulin. Fastigheten förvärvades 1920 och anses vara av särskilt värde ur ett historiskt, kulturhistoriskt, miljömässigt och konstnärlig synpunkt. För mer information, se www.kronobergsparken.se.

Renoveringar:
Rörstambyten 1979 och 2001 (kök 1979 och badrum 2001), omputsning fasad 1987, elstambyte 1993, omläggning av tak 1996-1997, fönsterrenovering och byte av ställdon till blandningsventil 2004, renovering balkonger mot gatan 2005 (nya balkonger mot gården 2008), nyinstallation av hiss 2006, ny tvättmaskin i tvättstugan 2006, ommålning tak 2007 och 2009, OVK-besiktning 2008-2009, garantibesiktning fönster 2008, föreninges hemsida gjordes 2008, renovering av förråd och muren på gården 2009. Justering av värmesystem, gårdsrenovering inkl nytt cykelförråd, nya radiatorventiler och termostater, energibesiktning och byte av undercentral (fjärrvärme) 2010. Stamspolning, rensning av avloppsbrunnar och kompletterande av avloppsbrunnar på gården 2012. Renovering av fönster mot gården 2013. Nytt lås med brytskydd till entrédörren, byte av tvättmaskin och torktumlare, målning av fönster mot gatan samt entréparti och dörrar 2014. Lagning av putsskador, omläggning av taket på gårdshuset och komplettering av taket i gatuhuset samt renovering av golven i gatuhusets entré 2016. Stamspolning och OVK 2018. Sotning av eldstäder och rökkanaler, renovering av altangolv, installation av säkerhetsdörrar och renovering av gårdshusets trapphus 2019. Renovering av gatuhuset trapphus 2019-2020.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2014 och sträcker sig fram till 2034.

Föreningens ekonomi är mycket god och skuldsättningen är låg. Per 2019-12-31 uppgick lånen till endast ca 3,8 mkr, vilket ger en belåningsgrad på 2.833:-/kvm. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I gårdshusets källare finns en tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Tvättstugan kan bokas via föreningens hemsida. Det finns cykelplats och barnvagnsförråd på gården. Gården är dessutom möblerad med grill och utemöbler under sommaren.

Förening: Brf Kronobergsparken

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 19

TV: Ansluten till kabelnät via ComHem.

Internet: Bredband 100 Mbit (fiber) via Telia finns installerat.

Sammanställning: Två balkonger, en nybyggd balkong med morgonsol mot innergården och en smidesbalkong i original mot Kronobergsparken.

Välkommen till Parkgatan och ett av Stockholms absolut attraktivaste läge invid Kronobergsparken. Här ges ett rofyllt boende med underbar parkmiljö och promenadavstånd till Västermalmsgallerian, Kungsholmstorg, Kungsholms Strand och Norr Mälarstrand med strandpromenaden längs Riddarfjärden. Kommunikationerna är goda i form av tunnelbana (ca 100 meter till Fridhemsplan och Rådhuset) och flertalet innerstadsbussar, närhet till affärer, butiker, restauranger, caféer m.m.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten.
Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.