Kungsholmen

Kungsholms Kyrkoplan 4, 2 tr

Rymlig och välplanerad trerummare med högt och ljust läge, härliga sällskapsytor, öppen spis, två balkonger och utsikt mot Kungsholms kyrka.

Adress

Kungsholms Kyrkoplan 4, 2 tr

Rum

3

Slutpris

8 300 000 kr

Avgift

4 050 kr/mån

Boyta

95 kvmOm bostaden

I välvårdad fastighet från 1932 med rofyllt läge vid Kungsholms kyrka, finns denna högt, strålande ljust och ostört belägna familjevåning om 3 rum och kök och 95 kvm. Våningen har på senare tid smakfullt renoverats till toppskick, men utan att tumma på de genuina och välbevarade originaldetaljerna från byggåret. Här finns en mysig och fungerande öppen spis, två balkonger, en i öster med morgonsol och rofyllt läge mot innergården och en i väster med eftermiddagssol och fri utsikt mot kyrkan samt kyrkoparken. I övrigt präglas våningen av sober färgsättning, vackra parkettgolv, stora fönsterpartier, pelare, rejäl takhöjd med små enkla runda rosetter kring lampfästena, vägglister, fönsterbrädor i marmor och vita dörrar samt snickerier.

Våningen är genomgående och mycket trivsam, den är modern och ytterst effektiv med många praktiska och tillgängliga förvarings- samt funktionslösningar. Här ges magnifika sällskapsytor i ett stort vardagsrum med naturliga avdelningar för soffgrupp respektive matsalsbord. Här finns den öppna spisen och utgång till den västervända balkongen mot Kungsholms kyrka. Två bra och tysta sovrum, varav ett ligger privat och avskilt från sällskapsdelarna. Detta sovrum har även access till eget separat WC med tvättmaskin. Det andra ligger bra i anslutning till både vardagsrum och kök. Hall med plats för ytterkläder och förvaring i garderober. Toppfräscht badrum med dusch och WC. Välutrustat kök i stilsäkert utförande från danska Kvik med god förvaring i skåp och lådor, bra arbetsytor med bänkskivor i Carraramarmor och komplett maskinell utrutning från Siemens. Här finns matplats och utgång till den östervända balkongen.

Välkommen till Kungsholms Kyrkoplan 4 och ett efterlängtat boende med ett av Stockholms bästa och mest centrala lägen, nära Norr Mälarstrand och Kungsholmstorg. Samtidigt når man city, T-centralen, Arlanda Express och Flygbussarna med några minuters promenad.

– Hall med plats för ytterkläder, skor och förvaring i garderober.

– Toppfräscht helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme, duschplats, handfat på kommod med draglådor för förvaring under. WC, handdukstork och spotlights i tak.

– I anslutning till ett av sovrummen finns även ett separat WC med toalett och handfat, tvättmaskin och måttanpassade skåp på vägg. Här har tidigare istället för tvättmaskin funnits en dusch.

– Välutrustat kök i stilsäkert utförande från danska Kvik med god förvaring i skåp och lådor, bra arbetsytor med bänkskivor i Carraramarmor och komplett maskinell utrutning från Siemens såsom kyl och frys (extra bred), induktionshäll med fem plattor, varmluftsugn (självrengörande), fläkt samt integrerad diskmaskin. Här finns matplats för 4-5 personer och utgång till den östervända balkongen.

– Två bra och tysta sovrum, varav ett ligger privat och avskilt från sällskapsdelarna och har access till eget separat WC (se ovan). Det andra ligger bra i anslutning till både vardagsrum och kök. Dessa båda rum passar utmärkt för familjen med hemmavarande tonårsbarn alt småbarnsfamiljen där barnen gärnar delar sovrum.

– Härliga sällskapsytor i ett stort vardagsrum med två naturliga avdelningar för soffgrupp respektive matsalsbord. Här finns den öppna spisen, vackra pelare och utgång till den västervända balkongen som vetter mot Kungsholms kyrka.

Pris: 8 495 000 kr

Månadsavgift: 4 050 kr

Andel i föreningen: 4,20984 %

Byggår: 1932

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten disponeras ett vindsförråd. Cykelrum finns på entréplanet, tvättstugan har två maskiner, en torktumlare, en mangel samt ett tillhörande torkrum. Lummig, grön och fin innergård med planteringar, blommor, trädgårdsmöbler och grillmöjlighet.

Lägenhetsnummer: 09314-0009 (1201)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5.

Energiförbrukning: 134 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Kungsholmens Pärla bildades 2004 och förvärvade fastigheten på Kungsholms Kyrkoplan 2007. Föreningen består av 32 lägenheter (total lägenhetsyta 2 245 kvm), varav 30 med bostadsrätt och 2 med hyresrätt. Hyresrätterna är en dold tillgång för föreningens framtida ekonomi som idag är mycket stabil. Dessutom upplåts tre lokaler (totalt 176 kvm) med hyresrätt som ger intäkter till föreningen.

Genomförda renoveringar:
Byte av V/A-stammar i fastigheten genomfördes 1986. OVK genomfördes hösten 2006. Porten i entrén byttes ut 2007. Balkonger byggdes 2009. Trapphuset målades om, säkerhetsdörrar från Daloc installerades och hisskorgarna fräschades upp 2014. I övrigt så har bredband dragits in i fastigheten.

Driftskostnader:
Hushållsel ca 400-500:-/månad och hemförsäkring ca 300:-/månad.

Förening: Brf Kungsholmens Pärla

TV: Kabel-TV via ComHem.

Internet: Fiberbredband via Bredbandsbolaget.

Sammanställning: Två balkonger, en i väster med eftermiddagssol och vacker utsikt mot Kungsholms kyrka och en i öster med morgonsol och rofyllt läge mot innergården.

Synnerligen attraktivt och lugnt läge invid Kungsklippan och Kungsholms kyrka med närhet till såväl Kungsholmstorg som Norr Mälarstrand. Vid Kungholmstorg är utbudet av restauranger, caféer, butiker m.m. mycket gott och har idag blivit ett av innerstadens mest eftersökta lägen. Kommunikationerna är goda och består av T-bana (Rådhuset) och flertalet innerstadsbussar. Med bekvämt promenadavstånd nås även Stockholm city och T-centralen med bl a Arlanda Express och flygbussarna. För bilburna nås Essingeleden på bara några minuter. Välkommen till ett av Stockholms bästa lägen!

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.