Kungsholmen

P O Hallmans gata 7, 7 tr

Modern familjedröm i nyrenoverad & stilren gavellägenhet med öppna ytor, strålande ljusinsläpp & balkong i söderläge med fri utsikt. Garage i huset.

Adress

P O Hallmans gata 7, 7 tr

Rum

3

Slutpris

7 500 000 kr

Avgift

5 339 kr/mån

Boyta

88 kvmOm bostaden

Välkommen till en modern familjedröm i det idylliska Sankt Eriksområdet på Kungsholmen, en rofylld parkmiljö invid arkitektsprisade och idylliska Grubbensringen, strax ovan strandpromenaden vid Karlbergskanalen, Barnhusviken och Kungsholms Strand. Med högt, strålande ljust och fritt gavelläge på våning 7 av 8 i fastighet uppförd i 1920-talsklassicistisk stil, ligger denna fantastiska, tyst belägna och öppna trerummare (möjlig 4:a) om 88 utmärkta kvm i toppskick. Den har en solig balkong i söderläge och fönster mot tre vädersträck.

Lägenheten totalrenoverades 2015 och karaktäriseras av stilren design, smakfulla materialval och mängder av bra förvarings- och funktionslösningar.

Planlösningen är suveränt disponerad, den är mycket yteffektiv och präglas av ljus och rymd. Här ges härliga sällskapsytor, längst fram i lägenheten, med kök och vardagsrum i öppen planlösning, flertalet fönster mot tre väderstreck och utgång till balkong i högt, fritt söderläge. Sällskapsdelen är verkligen något utöver det vanliga! Köket är stilrent designat och komplett maskinellt utrustat, vardagsrummet är väl tilltaget med plats för soffgrupp och TV-möbel.

Två bra sovrum, ett föräldrasovrum och ett barnrum, ligger skilda från varandra på var sida av lägenheten. För dem med behov av ett tredje sovrum finns möjlighet att bygga det i del av vardagsrummet (se alternativ planlösning). Nytt toppfräscht och lyxigt inrett badrum med massagebadkar, tvättpelare och sobra materialval. Hall med plats för ytterkläder och skor samt två rymliga klädkammare.

Garage i fastigheten med kort kö för medlemmarna till en kostnad om 1.200:-/månad. Rymlig hiss går från gatuplan till lägenheten, den går även direkt till garaget utan att behöva gå i trappor. Man kan även ta hissen ner till Karlbergskanalen och komma ut till promenadstråk och lekplatsen där.

Rumsbeskrivning och materialval:

Sovrum, hall och klädkammare:
1. Skjutdörrar i sovrummen: Inaria vitt glas.
2. Elfa inredning i sovrummen samt i de två klädkammarna.
3. Infälld LED spots i klädkammare.
4. Den stora klädkammaren i hallen är förberedd för att göras om till toalett. Vatten och avlopp indraget.

Badrum:
1. Bricmate granitkeramik golv. Höganäs vit kakel, Bricmate marmor mosaic. Matt marmorskiva under badrumspegel.
2. Infällda LED spots med Dimmer. Belysning ovanför spegel Dimbar (halogen).
3. Antidimmfunktion i spegeln (uppvärmd med timer).
4. Duravit toalettstol (Philipp Starck design) vägghängd med mjukstängande lock.
5. Duravit Handfat, HansGrohe blandare.
6. Eluppvärmt värmegolv i badrum.
7. Svenska badkar. Massagebadkar.(160 cm). Blandare från Mora.

Kök:
Bänkskiva i svart granit.
Stänkskydd Bricmate granitkeramik.
Ikeakök med belysning i alla bänklådor samt lådor i högskåp.
Blandare HansGrohe.
Franke diskho.
Franke spisfläkt.

Maskinell utrustning:
1. Bosch tvättmaskin (8kg)
2. Bosch torktumlare
3. Siemens inbyggnadsugn
4. Miele induktionshäll
5. Bosch kyl/frys, 70cm
6. Siemens diskmaskin
7. Siemens mikrovågsugn

Golv:
1. Borstat ekparkett, Vitlaserad med OSMO hårdvaxolja.

Dörrar:
Spegeldörrar: Massiva från Swedoor (specialbeställda i lägenhetens färg S0502).

Pris: 6 950 000 kr

Månadsavgift: 5 339 kr
I avgiften ingår värme, vatten och bredband. Övriga driftskostnader: Hushållsel ca 300-400:-/månad. Hemförsäkring ca 200:-/månad.

Andel i föreningen: 1,72000 %

Byggår: 1997

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 372 (1202)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 7 av 8.

Energiförbrukning: 147 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Strandparken Kungsholmen består av 55 lägenheter (5 090 kvm) med bostadsrätt, 2 lokaler samt 2 gruppbostäder (833 kvm) i fastighet uppförd 1997.

I fastigheten finns 54 garageplatser med relativt kort kö och hyrs ut till kostnad om 1.200:-/månad.

Till lägenheten hör ett förråd i källaren på ca 5 kvm som smidigt nås via hissen. På plan 3 finns en modern och välutrustad tvättstuga. På plan 1 finns ett cykelförråd.

Föreningens ekonomi är stabil och man har de senaste året gjort rejäla resultatmässiga överskott samt amorterar ordentligt på de långfristiga skulderna. Under räkenskapsåret (2015-09-01 – 2016-08-31) har amortering på 2,5 Mkr skett. Inga avgiftsförändringar finns planerade/beslutade.

Föreningen innehar med tomträtt Grubbens 2 i Stockholms kommun. Tomträttsavgälden höjdes fr o m räkenskapsåret 2015/2016. Höjningen är 150 Tkr varje år under 3 år (t o m 2018/2019).

Förening: Brf Strandparken Kungsholmen

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband via Bredbandsbolaget. Ingår i månadsavgiften.

Sammanställning: Mindre balkong i högt, fritt och soligt söderläge.

Här bor du i de lugna och mycket trevliga S:t Erikskvarteren, alldeles invid fina Grubbensringen, endast ett stenkast Kungsholmstorg och Rådhuset, ett område som erbjuder allt du önskar i din närhet. Fastigheten är placerad alldeles invid Kungsholms strand och Karlbergskanalen med en perfekt kombination av båtliv, parkområde och promenadstråk. Från lägenheten är det bara en kort promenad till populära Västermalmsgallerian som har ett bra utbud av både service, mat och shopping. Lägenheten har ett fantastiskt läge ur kommunikationssynpunkt med bara några minuters promenad till grön och blå T-bane linje och endast någon minuts promenad till busshållplatser som trafikeras av stomlinjebussarna 1 och 4 samt ett flertal andra bussar. Det är även mycket nära T-centralen och flygbussarna. Välkommen!

Sankt Eriksområdet citerat från Wikipedia:

Sankt Eriks bostadsområde var ett av de största bostadsprojekt som genomfördes i Stockholm under 1990-talet. Totalt färdigställdes 770 bostäder i området mellan 1995 och 1998. Stadsplanen ritades av Stockholms Stadsbyggnadskontor under planarkitekten Aleksander Wolodarski. En tydlig nord-sydaxel från Fleminggatan ner till Barnhusviken dominerar planen. Axeln börjar i en portalbyggnad vid Fleminggatan, löper genom en rund park som omges av två hästskoformade bostadshus (Grubbensringen), passerar två tornbyggnader, leder ner över en stor halvrund trappanläggning, ”Grubbens trappor” och avslutas med en spegeldamm vid Kungsholmens strandstig. I den cirkelformade parken finns Sankt Eriks kapell, en liten kyrkobyggnad som tidigare var begravningskapell för S:t Eriks sjukhus. Kapellet flyttades 120 meter västerut till sin nuvarande plats när bostadsområdet byggdes. Flera av de äldre byggnaderna från Försörjningsinrättningen renoverades och byggdes om till bostäder medan andra revs.

Ett kvalitetsprogram inrättades av staden för att säkerställa den höga ambitionsnivån i byggandet, och byggherrarna förband sig till det. I avtalet ingick att tillsättningen av arkitekter skulle ske i samråd med stadsbyggnadskontoret och att arkitekterna skulle vara ansvariga under hela projektet. Flera olika arkitektföretag ritade husen, vilket gav området en önskad mångfald. Byggnadernas gestaltning påminner om den svenska 1920-talsklassicismen med tydlig anknytning till S:t Eriksbrons portaltorn (Porslinsbruket 29 och Loket 1). Den formgivningen hyllades av allmänheten, medan många arkitektkollegor var avvisande och kritiska och kallade det hela för pastisch och otidsenligt.

När Sankt Eriksområdet stod inflyttningsklart skapades tidningsrubriker. Det dåvarande socialdemokratiska fastighetsborgarrådet Annika Billström gick in i efterhand och sänkte kommunala Svenska Bostäders inflyttningshyror i syfte att tvinga fram sänkningar av de redan framförhandlade hyrorna i områdets övriga nyproduktion.

År 2004 fick S:t Eriksområdet ”CNU Chart Award”, som utdelas av amerikanska Congress for the New Urbanism. S:t Eriksområdet i Stockholm blev en vinnare i kategorin ”Kvarteret, gatan och byggnaden”.

2012 besökte Storbritanniens arkitekturintresserade prins Charles området tillsammans med Carl XVI Gustaf och blev guidade av Aleksander Wolodarski. Prinsens bok A Vision of Britain skall enligt Wolodarski varit en av inspirationskällorna till området.[4]

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.