Kungsholmen

Pipersgatan 27, 2 tr.

Drömlägenhet med härlig takhöjd, fantastiska ljusinsläpp, ytor i toppskick och en helt perfekt planlösning. Modern bekvämlighet och toppläge!

Adress

Pipersgatan 27, 2 tr.

Rum

3

Slutpris

10 550 000 kr

Avgift

4 609 kr/mån

Boyta

85 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet om 85 ljusa och synnerligen välplanerade kvm. Härlig takhöjd, stora fönsterpartier, vackra ekgolv och stilrena snickerier. Öppen, social planlösning med stora sällskapsytor i ett fantastiskt kök och lättmöblerat vardagsrum, två sovrum, snyggt badrum och mycket bra förvaring!

– Välkomnande hall med bra rumssamband och gott om plats för avhängning via platsbyggd förvaring i klädkammare. I klädkammare finns även tvättmaskin och torktumlare. Möjlighet att bygga ytterligare WC i klädkammaren.

– Utmärkt kök med gott om skåp och bra arbetsytor. Infälld belysning. Samtliga vitvaror, kyl, frys, ugn, micro, spis och diskmaskin är från Smeg. Bänkskiva och stänkskydd består av Carraramarmor. Naturlig plats för stort matbord för upp till 10 personer.

– Lättmöblerat vardagsrum I öppen planlösning mot köket. Rummet präglas av det vackra, stora fönstret, takhöjden och de industriella detaljerna. Här finns det gott om plats för soffgrupp med tillhörande möblemang.

– Två sovrum. De är båda rymliga och har plats för upp till dubbelsäng med tillhörande möblering. I båda sovrummen finns det plats för förvaring och elektriska mörkläggningsgardiner.

– I anslutning till master bedroom finns en rymlig walk-through closet med suverän förvaring.

– Badrummet med helkaklade väggar och golv, travertine white från Bricmate. Här finns ett specialritat badrumsskåp med dubbla speglar och underliggande öppen nisch, tvättställ från Keramag, vägghängd wc och fristående badkar samt takdusch. Infällda spotlights i tak och elburen handdukstork. Golvvärme. Även från badrummet nås den rymliga ”walk-through closet”.

Till lägenheten hör ett källarförråd. Smidig access till barnvagnsrum och möjlighet till garageplats med laddstolpe. Lägenheten är listad som 84 kvm i föreningens register men uppmätt till 85 kvm, se bifogat mätbevis.

Rügheimer & Beckers Stråhattfabrik med tillhörande bostadshus i kvarteret Pagen på Kungsholmen är ett delvis stycke industrihistoria. Den första fabriken, idag belägen på innergården, ritades av Wilhelm Dahlgren och uppfördes 1886-1887. Tillverkningen var diverse stråhattar.

Bostadshuset med den rikt utsmyckade fasaden mot Scheelegatan, där fabrikören med familj bodde, ritades av Alfred Hellerström (med takmålningarna av Vicke Andrén) och uppfördes 1891-1892 i en gotiskt inspirerad stil. Den tredje fabriksbyggnaden som vetter mot Pipersgatan ritades av Gustaf Wickman och uppfördes 1897-1898.

2011 bildades brf Stråhattsfabriken efter Oscar Properties (arkitekt Andreas Marin-Löf) ombyggnad och renovering av fastigheten och de första bostadsrättsinnehavarna flyttade in sommaren 2012.

Renoveringen av huset mot Scheelegatan vann Stockholms läns hembygdsförbunds byggnadspris för värdefull renovering 2012.

Pris: 9 750 000 kr

Månadsavgift: 4 609 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och ett snabbt bredband. Beräknad driftkostnad/månad ca: hushållsel 300 kr, hemförsäkring 200 kr.

Andel i föreningen: 2,18900 %

Byggår: 1886 – 2012

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: A1203

Hiss: Ja

Beskrivning av hiss: Rymlig hiss med plats för stor barnvagn.

Våning: 2

Antal våningar: 4

Parkering/Bilplats: I källarplan finns 22 garageplatser, alla med uttag för laddning av elbil, som hyrs ut till föreningens medlemmar. I dagsläget är det kort kö. Medlem som önskar ställa sig i kö för garageplats meddelar styrelsen via styrelsen@strahattsfabriken.se. Garageregler finns att ladda ner från föreningens hemsida. Styrelsen vill särskilt poängtera att garageplats hyrs separat och inte tillhör lägenheten/bostadsrätten. 2500 kr/månad.

Allmänt om föreningen: BRF Stråhattsfabriken bildades 2011. Föreningen består av 39 bostadslägenheter, en kommersiell lokal samt ett parkeringsgarage med ca 20 stycken parkeringsplatser. Den totala bostadsytan är ca 4 000 kvm och lokalen i gatuplan som hyrs av Coop 936 kvm.
På den gemensamma innergården står ett vackert körsbärsträd som blommar varje vår.

Soprum finns på innergården på Pipersgatan samt i garaget. I soprummen finns (förutom kärl för hushållssopor) källsortering av glas, tidningar, metall och komposterbart avfall. I soprummet i garaget finns även återvinning av plast- och pappersförpackningar
Föreningen har två cykel- och barnvagnsförråd, ett med ingång från Pipersgatan och ett i garaget. Cykelställ finns även på innergården på Pipersgatan.

Föreningens ekonomi är god. Föreningens aktuella tioårsplan indikerar positiva resultat på cirka 0,5 Mkr årligen givet oförändrade månadsavgifter, en uppgång i ränteläget i linje med marknadens förväntningar och reparationer i linje med underhållsplanen. Detta resultat är belastat med årliga avskrivningar på 1,1 Mkr per år, vilket innebär ett årligt kassaöverskott före amorteringar på cirka 1,6 Mkr. Primärt kommer detta överskott att användas till amorteringar av föreningens lån, som prognostiseras minska från cirka 90 Mkr till drygt 70 Mkr under en tioårsperiod. Styrelsens ambition är att månadsavgifterna ska vara stabila och långsiktigt täcka föreningens löpande kostnader och framtida underhåll enligt underhållsplanen samt amorteringar av föreningens lån. För närvarande ligger amorteringstakten på 1,5 Mkr per år. Föreningens lån löper i huvudsak med fast ränta med olika förfallotidpunkter fram till 2027 (se årsredovisningen), vilket ger stabilitet och förutsägbarhet beträffande räntekostnaderna.

Föreningen har en hyresgäst i gatuplan i form av Coops livsmedelsbutik i hörnet Scheelegatan/Kungsholmsgatan. Därtill har föreningen intäkter från uthyrning av garageplatser och extraförråd till medlemmarna. När man bedömer föreningens skuldsättning bör man ta hänsyn till hyresintäkterna. Coops hyra är nyligen omförhandlad och gäller för perioden 2019-2023. Hyresintäkterna förväntas överstiga föreningens räntekostnader under denna period

Den ekonomiska förvaltaren debiterar överlåtelse- och pantsättningsavgift för administration av lån och lägenhetsöverlåtelser enligt vad som står i föreningens stadgar.

Besök gärna föreningens hemsida; http://strahattsfabriken.se/

Förening: Stråhattsfabriken

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 39

TV: Alla lägenheter har fiberanslutning med Telia som kollektivt upphandlad innehållsleverantör. I månadsavgiften ingår ett basutbud av TV-kanaler samt telefoni. Medlemmarna har möjlighet att abonnera på ytterligare TV-kanaler genom att kontakta Telia.

Internet: Alla lägenheter har fiberanslutning med Telia som kollektivt upphandlad innehållsleverantör. Lägenheter har fiberanslutning med Telia som kollektivt upphandlad innehållsleverantör. I månadsavgiften ingår bredband med hastigheten 100/100.

Sammanställning: Mellan huskropparna finns en fin gemensam innergård med körsbärsträd och cykelparkering.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.