Kungsholmen

Fridhemsgatan 62, 5 tr

Fantastisk vindsvåning om 93 m² med underbar, insynsfri takterrass och fri vidsträckt utsikt över takåsar. Snygg design, eldstad och öppna ytor.

Adress

Fridhemsgatan 62, 5 tr

Rum

3

Slutpris

8 325 000 kr

Avgift

3 352 kr/mån

Boyta

84 kvm

Biyta

9 kvmOm bostaden

Med attraktivt och centralt läge på Kungsholmen med närhet till det mesta, finns denna suveräna och tilltalande vindsvåning om 93 m² golvyta (84 m² boyta + 9 m² ”icke mätbar yta” under snedtak) i mycket gott skick. Våningen är lugnt och ostört belägen högst upp i fastighet från 1884 med rymlig hiss hela vägen upp till vindsplanet.

Våningen uppfördes 2002 och präglas av typiska vindsdetaljer såsom snedtak med mörkbetsade takbjälkar och stödben, fönsterkupor som ger rikligt med ljusinsläpp, en platsmurad öppen spis, snövita murstockar och en solig och insynsskyddad takterrass i sydost om ca 6 m². Härifrån avnjuts vidsträckt utsikt över tinnar, torn och Kungsholmens takåsar!

Planlösningen är mycket väldisponerad, den är ytterst funktionell och tillgänglig med bra förvaringslösningar, öppna och ljusa sällskapsytor i kök och vardagsrum. Köket är platsbyggt i ett välutrustat utförande med bra arbetsytor och generös förvaring. Vardagsrummet är väl tilltaget med plats för soffgrupp och matsalsbord, här finns utgång till takterrassen och den öppna spisen ger stor mysfaktor. Två bra sovrum, varav ett föräldrasovrum med plats för dubbelsäng och förvaring och ett barn-, tonårs- eller gästrum. Toppfräscht badrum i modernt, tidlöst utförande med duschhörna, WC, handfat, tvättmaskin och torktumlare.

Här ges härlig vindskaraktär och alla typiska vindsdetaljer man önskar. Samtidigt är planlösningen lika effektiv och väldisponerad som en utmärkt planerad lägenhet om 90-100 kvm. Hur går det ihop? Kom och se själva!

Synnerligen välskött fastighet och förening med mycket god ekonomi!

– Hall/tambur med plats för ytterkläder och skor. I anslutning till hallen finns en klädkammare.

– Helkaklat badrum med sjöstensgolv och golvvärme, duschhörna med glasdörr (utöver duschen är det möjligt att installera ett badkar), WC, handfat, badrumsskåp, handduksvärmare samt tvättmaskin.

– Två bra sovrum, varav ett föräldrasovrum med plats för dubbelsäng och förvaring längs med vägg. Det andra passar bra som barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum.

– Öppna sällskapsytor i kök och vardagsrum. Köket är platsbyggt i öppen vinkel mot vardagsrummet. Här finns gott om skåp och draglådor, rejäla arbetsytor, matplats och komplett maskinell utrustning från AEG såsom kyl och frys, glaskeramikhäll, fläkt, varmluftsugn och diskmaskin.

– Stort, ljust och luftigt vardagsrum med fungerande öppen spis och utgång till takterrassen. Den insynsskyddade terrassen om 6 kvm är rymlig och möblerbar har härlig utsikt över tinnar, torn och Kungsholmens takåsar. I vardagsrummet finns dessutom en möblerbar ”extrahörna” som kan användas för valfritt ändamål (arbetsbord, sovdel eller dylikt).

Hela lägenheten har genomgående ljusa väggar och snedtak, synliga takbjälkar och stödben, ekparkett, fönsterkupor med marmorbänkar samt god förvaring.

Pris: 7 995 000 kr

Månadsavgift: 3 352 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv (grundutbud), balkongavgift, trappstäd samt bredband. Beräknad driftkostnad ca; Hushållsel 250:- och hemförsäkring ca 150:-/månad.

Andel i föreningen: 6,13000 %

Byggår: 1884

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns källarförråd och en trivsam innergård med grill, utemöbler och plats för cyklar. I fastigheten finns ingen tvättstuga så alla har egna tvättmaskiner i sina lägenheter.

Lägenhetsnummer: 25 (1501)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5.

Energiförbrukning: 190 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna och externa garagemöjligheter i området. Bl a finns garage på Fridhemsgatan 41. Se även www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Kättingen 6 bildades år 1999 och förvärvade fastigheten år 2000. Fastigheten består av ett gat- och gårdshus på Fridhemsgatan 62 med 25 lägenheter med bostadsrätter och 1 lokal. Inga avgiftshöjningar är beslutade/planerade i föreningen.

Byten av V/A-stammar gjordes 1968. Stambyten i fastigheten har därefter skett vid behov och i samband med när lägenheter renoverats, sk "partiella stambyten". Elstigar byttes på 1980-talet. Installation av fjärrvärme och nya radiatorer 1999. Takrenovering 2001 och 2005. 2001 installerades hiss hela vägen upp till vinden, förråd byggdes i källaren och fasaden i gathuset mot gården renoverades. Vindsvåningar byggdes 2002. Fasaden mot gatan renoverades 2003. Installation av bredband (LAN) 2003. Trapphus gjordes och säkerthetsdörrar installerades 2004. Byte av brunnar och förbättrad avrinning på gården 2005. Målning av fönster 2006. OVK 2008. Uppgradering av värmeanläggning 2008. Fasadrenovering i gårdshuset, byggnation av balkonger och nya entrédörrar 2011. OVK och genomgång av värmesystemet 2013. Stamspolning 2014 (tidigare äver gjort 2010). Det diskuteras att om tidigast om 5 år utföra en fasad- och takrenovering.

Driftskostander:
Hushållsel ca 300-400:-/månad och hemförsäkring ca 150-200:-/månad.

Förening: Brf Kättingen 6

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. Basutbud ingår i avgiften. Slingan är uppgraderad för triple play (digital-TV, telefoni och bredband).

Internet: Bredband via Ownit med upp till 100 Mbit/s. Ingår i avgiften.

Sammanställning: Solig takterrass i sydost om ca 6 kvm med vidsträckt utsikt över tinnar, torn och Kungsholmens takåsar. Terrassen har eldriven markis.

Närområdet har gott om restauranger och butiker. I huset finns den italienska restauranger Vedugnen och grannfastigheten ett nyöppnat stenugnsbageri. Västermalmsgallerian har förgyllt såväl trivsel som shopping i området kring Fridhemsplan. Det finns gott om träningsanläggningar (SATS, Nordic Wellness, Friskis & Svettis samt 24/7), trevliga restauranger, caféer, små butiker och flera stora matbutiker (Daglivs/Coop, Willys, Ica).

Några stenkast bort finns Karlbergskanalen med dess erkänt trevliga promenadstråk längs vattenlinjen. På väg bort mot Hornsbergs och Kristinebergs strand finns bryggor, restauranger och möjlighet att bada och sola. Väljer man motsatt färdriktning längs kanalen når man efter en behaglig promenad Stadshuset. På andra sidan kanalen förgyller vackra Karlbergs slott utsikten. Även Norr Mälarstrand och Rålambshovsparken finns inom promenadavstånd.

Mycket bra kommunikationer, närmaste tunnelbanestation är Fridhemsplan (grön och blå linje) samt flera innerstadsbussar (1, 4, 3 m fl) samt flygbuss till Bromma flygplats och Arlanda. En promenad till Karlbergs station (pendeltåg) samt Stockholms central tar ca 10 respektive 20 minuter.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.