Kungsholmen

Kronobergsgatan 18, 4 tr

Ljuvligt 1920-tal möter stilren & modern design i optimal familjetrea med högt & ljust läge, öppna sällskapsytor, solig balkong & fri takåsvy.

Adress

Kronobergsgatan 18, 4 tr

Rum

3

Slutpris

8 300 000 kr

Avgift

3 788 kr/mån

Boyta

84 kvmOm bostaden

Med högt, ljust och genomgående läge på våning 4 av 5 i välskött fastighet från 1929, i en snudd på skuldfri förening belägen mellan Kronobergsparken och Kungsholms Strand, bjuds ett rofyllt och trivsamt boende i mycket gott skick. Varmt välkommen till Kronobergsgatan 18 och ett av Kungsholmens mest eftersökta lägen och adresser.

I denna utmärkta och synnerligen väldisponerade trerummare om 84 uppmätta kvm med en familjevänlig planlösning och solig, insynsskyddad balkong med härlig, fri utsikt över grönska och kringliggande takåsar, finns det mesta man kan önska av stil, design och genuin känsla.

Lägenheten har på senare tid smakfullt renoverats med sober färgsättning, stiliga materialval, stora fönsterpartier, vita snickerier, nyslipad fiskbensparkett och en mängd genomtänkta och bra förvaringslösningar med bl a två rymliga ”walk in closets”. Dessutom finns ett stort förråd på vinden nära till hands.

Planlösningen är omdisponerad, moderniserad och minst sagt optimerad för dagens krav på tillgänglighet och bekvämlighet för både familjeliv och umgänge i goda vänners lag. Här har verkligen inget lämnats åt slumpen!

Öppen och social planlösning mellan ett rymligt vardagsrum och ett stort, smakfullt och nyrenoverat (2019) sällskapskök med tillhörande matsalsdel som ger plats så väl större matbord som många gäster. Köket har gott om förvaring i skåp och lådor, generösa arbetsytor och komplett maskinell utrustning med bl a induktionshäll och ugn från SMEG. Här finns även utgången till balkongen som ger ett härligt och skyddat uterum med sol fram till 15-tiden om sommarhalvåret och som erbjuder fri utsikt mot himmel, takåsar och prunkande innergårdar.

Två väldisponerade sovrum i fil, ett ”master bedroom” och ett barn- eller tonårsrum som ligger avskilt från sällskapsdelen, vetter lugnt och rofyllt mot innergården. Förvaringsmöjligheterna är som sagt något utöver det vanliga med dubbla ”walk in closets” inredda med Elfasystem. Hall med plats för ytterkläder och skor. Hallen leder vidare till hallpassage med bra rumssamband.

Badrummet, delvis renoverat 2017, ligger i anslutning till entrén och är väl tilltaget och inrett med helkaklade väggar, klinkergolv med golvvärme, både dusch och nytt badkar, ny kombinerad tvättmaskin/torktumlare, handfat, toalett, nya badrumsskåp och blandare etc.

Mycket välskött och nettomässigt skuldfri förening med endast ca 1,7 mkr i lån och 2,8 mkr i kassan per utgången av 2019. Dessutom finns dolda tillgångar i form av två stycken hyresrätter i föreningens ägo. Föreningen är äkta och marken innehas med äganderätt. Medlemmarna har tillgång till en inbjudande och grönskande innergård med sommarmöbler och i fastigheten finns bl a en bokningsbar bastu och relaxrum.

Visas i augusti!

Pris: 7 795 000 kr

Månadsavgift: 3 788 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (grundutbud). Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 400-500:-. Hemförsäkring ca 200-300:-. Obligatorisk avgift för bredband tillkommer om 165:-/månad.

Andel i föreningen: 3,08261 %

Byggår: 1929

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 44 (1401)

Hiss: Ja

Våning: 4

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2019-10-19

Energiklass: E

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan samt flera externa garagemöjligheter i området, bl a på Kronobergsgatan.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Nora Kungsholmen förvärvade fastigheten Inedal 9 år 2001, omfattas av adresserna Kronobergsgatan 16-18 och består av 52 lägenheter, varav 2 är hyresrätter, och en lokal. Fastigheten byggdes år 1929-1930 i "modern klassicistisk anda" och ritades av arkitekt Björn Hedvall. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi är urstark och nettomässigt är den skuldfri. Per 2019-12-31 uppgick lånen till endast ca 1.710.000:- och kassan uppgick till ca 2.830.000:-. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Föreningen tar en överlåtelseavgift på 1.183:- av köparen och en pantsättningsavgift på 473:-/pant av pantsättaren.

Genomfört underhåll i fastigheten:
2020 Åtgärder på innergården, fällning av träd samt kompletterande plattsättning
2019 Genomfört radonmätning. Infört sortering av matavfall med separata kärl.
2018 Stamspolning utförd av leverantören Swoosh.
Installerat skenor för rullstol/barnvagn i bägge trapphus.
Uppdaterat föreningens stadgar.
2017 Uppdaterat brandskyddet i fastigheten.
Uppdaterat stadgarna samt infört krav om intyg inför medlemmars
lägenhetsrenoveringar.
2016 Upprustning av gården.
Installerat fiber samt bytt leverantör.
Påbörjat OVK.
2015 Försäljning av en lokal i källarvåning för ombildning till 3 st bostadsrätter
Stammar bytta i källarlokal
2014 Försäljning av en hyresrätt som ombildats till bostadsrätt
2013 Stamspolning
2012 Försäljning av en hyresrätt som ombildats till bostadsrätt
2010 Byte till säkerhetsdörrar klass 3 samtliga lägenheter. OVK-besiktning.
2008 Gården stenlades och cykelparkering med tak byggdes på gården.
2006 Värmeslingor i stuprör sattes in.
2005 Portarna byttes ut.
2004 Spolning av V/A-stammar, målning av tak, renovering av fönsterbågar, hissar renoverades och undercentral till fjärrvärme byttes.
2002 Byggnation av balkonger.
1985 Genomgripande fastighetsrenovering då bl a V/A-stammar och elstigare byttes.

Till lägenheten disponeras ett rymligt vindsförråd. I fastigheten finns två bokningsbara tvättstugor och en föreningslokal med bokningsbar bastu. Barnvagnsförråd (nås via soprummet). Gemensam innergård med sommarmöbler, planteringar och cykelställ under tak.

Förening: Brf Nora Kungsholmen

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 52

Antal lokaler: 1

Antal hyresrätter: 2

TV: Kabel-TV via Com Hem. Grundutbudet ingår i avgiften.

Internet: Fiberbredband via Telia.

Sammanställning: Balkong i högt läge med sol fram till 15-tiden och utsikt mot himmel, takåsar och prunkande innergårdar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.