Kungsholmen

Hjärnegatan 4, 3 tr

Romantiskt 1890-tal med solig balkong, takåsvy & kakelugn. Högt, genomgående läge & rikliga ljusinsläpp.

Adress

Hjärnegatan 4, 3 tr

Rum

3

Slutpris

5 200 000 kr

Avgift

3 991 kr/mån

Boyta

81 kvmOm bostaden

Välkommen till Hjärnegatan, denna ostörda, lugna och enkelriktade gata invid Rådhuset, mellan Kronobergsparken och pulsen vid Kungsholmstorg. På det högsta ordinarie våningsplanet (endast takvåning ovanför) i vacker fastighet anno 1898 finns denna ljuvliga sekelskifteslägenhet med bevarade tidsenliga detaljer såsom fungerande kakelugn, högt till tak om ca 3,30 meter med stuckaturer, väggpaneler, spegelmönstrade dörrar och snickerier, furutiljor och stora vackra fönsterpartier som ger rikliga ljusinsläpp. Lägenheten är i mycket gott skick och har en genomgående väldisponerad planlösning. Stor balkong med morgonsol och kvällssol och vy mot vackert gårdshus, himmel och takåsar. Tre rum, varav ett vackert vardagsrum med kakelugn, stuckaturer och två stora fönster. Två rejäla sovrum i tyst läge mot gården, ”master bedroom” och ett barn-, tonårs-, gäst eller arbetsrum. Kök i stilfullt utförande med utgång till balkongen. Balkongen ger härlig förlängning av köket och har både morgonsol och kvällssol samt vy mot himmel och takåsar. Kaklat badrum och rymlig inre hall med plats för förvaringsmöbel.

Välskött äldre förening med god ekonomi.

– Instegstambur med plats att hänga ytterkläder vid klädhängare/garderob i original. Klinkergolv med golvvärme. Säkerhetsgrind. Tamburen leder till hallpassage och inre hall med garderob och plats för förvaringsmöbel.

– Helkaklat badrum i vitt med klinkergolv i svart. Duschhörna, WC, handfat på kommod och infällda spotlights i tak. Badrummet renoverades 2005 i samband med byte av stammen.

– Kök i stilrent vitt från 2007 med gott om förvaring i skåp i dubbla rader till tak, lådor och öppna hyllplan. Kyl och frys, gasspis, fläktkåpa, diskmaskin (integrerad) och en tvättmaskin. Matplats. Utgång till stor och ljuvlig balkong i högt, ljust läge med vy mot vackert gårdshus, himmel och takåsar. Balkongen har morgon- och kvällssol.

– Två utmärkta och rejäla sovrum vetter i rofyllt och lugnt läge mot innergården. Ett stort ”master bedroom” med plats för dubbelsäng, ingång till klädkammare och god förvaring i garderober längs med vägg. Stor fönsterparti med vy mot himmel och takåsar. Det andra sovrummet nyttjas väl som barn-, tonårs-, gäst-, arbetsrum eller dylikt. Här finns en garderob och ett stort fönsterparti.

– Fantastiskt vardagsrum som flödar av ljus från två stora fönsterpartier. Vardagsrummet är stort och rymligt och ger plats för soffa, TV-möbel och matsalsbord. Högt i tak som utsmyckats med vacker stuckatur och en fungerande kakelugn.

Pris: 4 850 000 kr

Månadsavgift: 3 991 kr

Andel i föreningen: 6,14670 %

Byggår: 1898

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns tvättstuga med två maskiner, en torktumlare, torkskåp och mangel. Trivsam innergård med trädgårdsmöbler, grill och plats att ställa cyklar. Dessutom finns ett cykelförråd i källaren. Till lägenheten hör ett källarförråd på ca 4 kvm och ett vindsförråd på ca 2 kvm.

Renoveringar: 1977 byttes köksstammarna, V/A-stammar har bytts fortlöpande och efter behov(stammen är bytt i denna lägenhet), 1980 byttes elstigare (i denna lägenhet byttes proppskåp/elcentral 2003), 2004 gjordes tak, fasad och fönster, 2008 reparerades en yttervägg/fasad på gårdshusets baksida, 2009 byggdes balkonger och 2010 rustades innergården upp.

Lägenhetsnummer: 11 (1301)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4.

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna och externa garagemöjligheter i området med mycket kort kötid.

Allmänt om föreningen: Brf Sagan är en av Stockholms äldsta bostadsrättsföreningar, grundad redan 1909. Se bifogad bilaga om dess historik. Föreningen består av 21 lägenheter och en lokal. Föreningen är lågt belånad och ekonomin är god. Inga avgiftshöjningar planeras.

Förening: Brf Sagan

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Sammanställning: Stor balkong med morgon- och kvällssol samt vy mot vackert gårdshus, himmel och takåsar.

Välkommen till Hjärnegatan och ett av Stockholms absolut attraktivaste läge invid Rådhuset och Kronobergsparken. Här ges ett rofyllt boende ostörd enkelriktad gata nära underbar parkmiljö och såväl som Västermalmsgallerian, Kungsholmstorg, Kungsholms Strand och Norr Mälarstrand med strandpromenaden längs Riddarfjärden. Kommunikationerna är goda i form av tunnelbana (Rådhuset) och flertalet innerstadsbussar, närhet till affärer, butiker, restauranger, caféer m.m.Gångavstånd till Stockholm city och T-centralen med flygbussar och Arlanda Express.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten.
Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.