Kungsholmen

Parkgatan 6

Magnifikt sekelskifte möter stilfull design och studiokänsla i unikt drömboende på Parkgatan!

Adress

Parkgatan 6

Rum

3

Slutpris

4 900 000 kr

Avgift

3 192 kr/mån

Boyta

81 kvmOm bostaden

I vacker och representativ fastighet anno 1899 med paradadress Parkgatan 6, ges här tillfälle att förvärva ett drömboende med frontläge och utsikt mot Kronobergsparken. Denna unika våning om 3 rum och kök uppfördes 2006 och är i absolut toppskick. Den karaktäriseras av arkitektonisk design, påkostade materialval, smarta funktionslösningar och en suverän planlösning som är genomgående mot gård och gata. Öppna härliga sällskapsytor med studiokaraktär och känsla. Här integreras vardagsrum och ett kök från Modux i stilren design med komplett maskinell utrustning från Siemens. Här finns två stora och välvda panoramafönster mot parken. Två utmärkta sovrum vetter ostört mot föreningens fina innergård. Det ena, ”master bedroom”, har plats för rejäl dubbelsäng och förvaring i platsbyggd skjutdörrsgarderob. Det andra har egen utgång via pardörrar till gården. Toppfräscht badrum med badkar och gäst-WC samt ”walk in closet” i hallen.

Vi törs utlova att inget i denna våning har lämnats åt slumpen. Välkommen till ett boende utöver det vanliga i rofylld parkmiljö och på bästa innerstadsadress!

– Hall med gott rumssamband, vitmålade väggar och parkettgolv. Tak med infällda spotlights och förvaring i stor klädkammare. I anslutning till hallen finns ett gäst-WC med toalett och handfat.

– Toppfräscht badrum i stram design med helkaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. Badkar, handfat, badrumsskåp, toalett och handdukstork. Tak med infällda spotlights och det är förberett för tvättmaskin.

– Två bra och väl tilltagna sovrum som ostört vetter mot föreningens fina innergård. Ett sovrum, ”master bedroom”, två stora fönster, vitmålade väggar, parkettgolv, plats för rejäl dubbelsäng och generös förvaring i skjutdörrsgarderob. Ett sovrum med ljus färgsättning, parkettgolv och utgång via pardörrar till innergården.

– Härliga, öppna och luftiga sällskapsytor med studiokaraktär, känsla, fritt frontläge och vy via stora välvda panoramafönster mot Kronobergsparken. Här integreras ett vardagsrum och ett stilrent kök från Modux med komplett maskinell utrustning från Siemens såsom kyl och frys, keramikhäll, fläkt, diskmaskin, varmluftsugn, microvågsugn och vinkyl (Samsung). Köket är byggt i vinkel med gott om förvaring i draglådor och mycket goda arbetsytor. De stora ytorna ger plats för både soffgrupp och matsalsmöbel för många middagsgäster.

Pris: 4 900 000 kr

Månadsavgift: 3 192 kr

Andel i föreningen: 6,11120 %

Byggår: 1899

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns källarförråd om 5-6 kvm, tvättstuga, hobbyrum i källaren och cykelplats på gården. Fin innergård med trädgårdsgrupper och gemensam grill.

Renoveringar: V/A-stammar bytta delvis 1974 och 2010. Balkonger byggdes 2004. Taken målades 2007. Fönstren i gathuset renoverades och ny fjärrvärmeanläggning har installerats 2011. Föreningen planerar att byta elstigare, renovera trapphuset och byta hiss.

Lägenhetsnummer: 1

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 1 av 5.

Parkering/Bilplats: Boenderparkering på gatan för mantalskrivna och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Vårdtornet 4 förvärvade fastigheten på Parkgatan 6 i Stockholm 1986. Fastigheten uppfördes nyrenässansstil år 1898 och består av 19 bostadsrättslägenheter om totalt 1.288 kvm fördelade på ett gatu- och gårdshus. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi är stark och belåningen är mycket låg med strax under 3 mkr i långfristig skuld per 2020-12-31, vilket ger en belåningsgrad på ca 2.316:-/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) uppgick till ca 1 mkr. Avgiften höjdes med 5 % 1 oktober.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
2019: Hissen i huset mot gatan rustades upp. Bärlinor och skenor byttes, samt installation av ljusslinga
2017: Spolning av samtliga stammar i fastigheten.
2016: Installation av nya takfläktar.
2015: Renovering av mur på gården, målning av sophus och förbättringar av stuprör.
2014-2015: Renovering och målning av fasad på gatuhus, renovering av tak på både gårds- och gatuhuset.
2013: Installation av säkerhetsdörrar till de medlemslägenheter som beställde det och postboxar i entrén till fastigheten.
2012: Byte av elledningar i gatuhuset och installation av ny elcentral i källaren, ny belysning i tvättstugan och rörelsedetektorsbelysning i källartrappa. Två nya maskiner i tvättstugan.
2011: Delvis stambyten. Toalettstam i gathuset, samt gammal köksstam högra sidan BV.
2010: Installation av fjärrvärme (konvertering av direktverkande element till fjärrvärme). Ombyggnation av sophus, renovering av fönster samt installation av isolerglas i gatuhuset.
2007-2008: Gårdsrenovering innefattande stenläggning, byggnation av blomlådor och vattenavledning. Ommålning av tak.
2004-2005: Byggnation av balkonger och renovering av fasad mot innergården.
1999: Renovering av rökkanaler.
1977: Omputsning av fasad.
1974: Byte av V/A-stammar, byte av elstigare och nyinstallation av hiss.

Föreningen tillämpar sk partiella stambyten, vilket innebär att V/A-stammar byts i samband med när medlem renoverar sina kök och badrum.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2020 och sträcker sig fram till 2049. Under de närmaste åren så är det fönsterrenovering och ev partiellt stambyte som är de större posterna.

Till lägenheten medföljer ett vindsförråd alternativt källarförråd. I fastighetens gårdhuskällare finns ett hobbyrum och föreningslokal samt en tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, mangel och ett torkrum. Cykel- och barnvagnsrum finns i källaren. Snickerirum ligger beläget i gathusets källare. Föreningens medlemmar disponerar en fin innergård som med hjälp trädgårdsarkitekt renoverades 2007. Här finns trädgårdsmöbler, planteringar och grillmöjligheter m.m.

För ytterligare information se årsredovisningen samt föreningens hemsida https://sites.google.com/site/brfvaardtornet4extern/home

Förening: Brf Vårdtornet 4

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 19

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Sammanställning: Egen utgång till gården.

Välkommen till Parkgatan och ett av Stockholms absolut attraktivaste läge invid Kronobergsparken. Här ges ett rofyllt boende med underbar parkmiljö och promenadavstånd till Västermalmsgallerian, Kungsholmstorg, Kungsholms Strand och Norr Mälarstrand med strandpromenaden längs Riddarfjärden. Kommunikationerna är goda i form av tunnelbana (ca 100 meter till Fridhemsplan och Rådhuset) och flertalet innerstadsbussar, närhet till affärer, butiker, restauranger, caféer m.m.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.