Kungsholmen

Bergsgatan 13, 3 tr

Arkitektonisk sekelskiftesdröm invid Kungsholmstorg! Högt läge, balkong i söder & stilsäker design!

Adress

Bergsgatan 13, 3 tr

Rum

3

Slutpris

5 300 000 kr

Avgift

3 321 kr/mån

Boyta

80 kvmOm bostaden

Välkommen till ett fantastiskt boende som införlivar det mesta du kan önska av stil, klass och finess! Med högt, ljust och genomgående läge i fastighet anno 1902 med hiss, finns denna sekelskifteslägenhet av allra bästa slag. Konceptet med denna lägenhet i kombination med det suveräna läget mellan Kungsholmstorg och Kungsholms kyrka är svårslaget och gör detta till ett boende vi tror många väntat på! Lägenheten har med varsam och stilräker hand totalrenoverats och färdigställts 2010. Flera platsbyggda och måttanpassade lösningar, smakfull design och snygga materialval sätter prägel på den i övrigt suveräna planlösningen. Kort och gott, ingenting har här lämnats åt slumpen!

Platsbyggt kök med luckor i wengefanér, komplett maskinell utrustning från Electrolux och utgång till balkong i söder. Balkongen har utsikt mot vackert sekelskifteshus och dess takåsar. Härligt öppet vardagsrum två stora fönster i söder. Två bra sovrum, varav ett större sovrum med en läcker ”walk in closet” och ett utmärkt barn-, gäst- eller arbetsrum. Lyxigt badrum med bl a inkaklat bubbelbadkar och tvättmaskin.

Det låter klyschigt, men den här lägenheten måste ni verkligen se!

– Välkomnande hall med platsbyggd dold förvaring. I hallens instegsdel finns Marocanskt kakel på golv med golvvärme.

– Ljust och lättmöblerat vardagsrum med plats för såväl matsalsgrupp som soffgrupp. Två höga fönster i söder som vetter mot gården. Mörkbetsad ekparkett på golvet, ljusa väggar och högt till tak. Platsbyggd förvaring.

– Elegant och stilfullt kök med matplats, stort fönsterparti och utgång till balkongen i söder. Gott om förvaring i platsbyggda skåp som går ända upp till tak med måttanpassade skåpsluckor i wengefanér. Bänskiva i grått kompositmaterial med infälld diskho. Komplett maskinell utrustning från Electrolux såsom kyl och frys ”side by side” med vattenmaskin, kolsyrat eller vanligt efter önskemål. Här finns spishäll, fläkt (Thermex), varmluftsugn, microvågsugn och diskmaskin. Grått linoleumgolv.

– Sovrum 1 med plats för dubbelsäng. Här finns ”walk in closet” med generösa förvaringslösningar för både honom och henne. Mörkbetsad ekparkett.

– Sovrum 2, perfekt som barn-, arbets- eller gästrum. Stort fönster och mörkbetsad ekparkett.

– Stilfullt helkaklat badrum med vita väggar och svart klinkergolv med golvvärme. Bubbelbadkar inkaklat i mosaik, handfat med kommod, vägghängd toalett, flera badrumsskåp, tvättmaskin och torktumlare med bänkskiva ovan för t ex skötbord. Infällda spotligts i taket.

Pris: 4 350 000 kr

Månadsavgift: 3 321 kr

Andel i föreningen: 10,62000 %

Byggår: 1902

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns källarförråd, grovsoprum och tvättstuga med två maskiner, en torktumlare, ett torkskåp och mangel. Gemensam innergård med utemöbler, planteringar och cykelställ. Föreningen planerar att renovera gården under 2010.

Renoveringar: V/A-stammar, elstigar, tak, trapphus, balkonger renoverades 1981. 2004 målades trapphuset, 2005 renoverades tvättstugan. 2008 genomfördes en stamspolning, ommålning av fönster mot gården och tätning av gårdsbjälklaget. 2010 renoverades taket. Föreningen kommer att renovera innergården med hjälp av landskapsarkitekt. Trapphuset kommer renoveras och alla får nya säkerhetsdörrar. Dessutom kommer fasaden renoveras och samtliga fönster ska bytas. I samband med detta tas balkongplåten bort och ersätts med ett modernt balkongräcke. Trapphusrenovering planeras. Inom kort färdigställs även den vindsbyggnation som pågår. OBS! Då föreningen har god likviditet kommer inga avgiftshöjningar att ske!

Lägenhetsnummer: 12

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4.

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan, www.stockholm.se.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Vindruvan 15 förvärvade fastigheten 2007 och består av 15 lägenheter och 1 lokal. Föreningens ekonomi är mycket god med mycket låg belåning till följd av bl a vindsförsäljning. Dessutom finns två kvarvarande hyresrätter som dold tillgång för framtiden. Föreningen har idag ca 3,7 mkr i kassan och kommer få in ytterligare likvida medel i samband med en lägenhetsförsäljning i höst.

Förening: Brf Vindruvan 15

TV: Ansluten till kabelnät. ComHem.

Internet: Bredband. ComHem. Under hösten 2010 kommer fiberoptik att dras fram till alla lägenheter.

Sammanställning: Solig balkong i söder med härlig vy mot vacker sekelskiftesfastighet och dess takåsar. OBS! Den balkongplåt som idag täcker balkongräcket kommer tas bort och ersättas med nytt balkongräcke i samband med fasad-/fönsterrenoveringen.

Lägenheten är belägen på en attraktiv del av Kungsholmen. Ett rikt utbud av restauranger, små caféer och trendiga butiker skapar en trevlig inramning kring lägenhetens kvarter. Nära till allt med promenadavstånd till city. Du tar dig lätt till centralstationen med tåg, bussar och Arlandabanan. Fräscht och modernt parkeringshus finns i Rådhuskvarteret. Norr Mälarstrand med vackra promenadvägar mot Rålambshovsparken ligger ett kort stenkast bort. Några kvarter bort tar Kronobergsparken vid med dess lummiga och populära grönområden.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.