Kungsholmen

Norra Agnegatan 43, 3 tr

Stilren, fin & optimerad sekelskiftestrea i absolut toppskick med högt & ljust läge, utmärkt planlösning med två bra sovrum & öppna sällskapsytor.

Adress

Norra Agnegatan 43, 3 tr

Rum

3

Pris

9 000 000 kr

Avgift

3 561 kr/mån

Boyta

79 kvmOm bostaden

Med ett av Kungsholmens mest eftertraktade och ostörda lägen, i fastighet från 1891 och på eftertraktad adress i kvarteret närmast Kungsholmstorg, Rådhuset och Kronobergsparken, saluförs nu en sann sekelskiftesdröm om 79 fulländade kvm absolut toppskick.

Denna utmärkta och fina trerummare är högt och ljust belägen och har nyligen (2022) genomgått en smakfull renovering till perfektion. Modern och stilsäker design, sober färgsättning och optimerade förvarings- och funktionslösningar rakt igenom. Samtidigt med vackra detaljer i tidstypisk stil såsom höga golvsocklar, rejäl takhöjd om ca 3 meter med stuckaturer och rosetter, spegelmönstrade pardörrar och fina snickerier samt stora fönsterpartier som ger ett magiskt ljusinsläpp.

Planlösningen är både genomtänkt och optimerad med fönster mot lugn återvändsgata. Den är ytterst väldisponerad och tillgänglig men samtidigt modern med bra och sociala sällskapsytor i kök och angränsande vardagsrum. Det platsbyggda köket i ett stilsäkert utförande har god förvaring i lådor och skåp, bra arbetsytor samt komplett maskinell utrustning. Vardagsrummet är rymligt med plats för både soffgrupp och matsalsbord, platsbyggd bokhylla och två vackra fönsterpartier som ger ett härligt ljusinsläpp.

Två bra sovrum ligger avskilda från varandra på var sida av bostaden. Ett ”master bedroom” med plats för dubbelsäng och ett mindre barnrum som ger access till ”walk in closet”. Ytterligare en rymlig och inredd ”walk in closet” finns i anslutning till inre hallpassage. Här ges även förvaring i platsbyggda garderober som går från till tak och access till ett nytt badrum som stilsäkert inretts i Cararramarmor, golvvärme, dusch, vägghängd toalett, handfat, badrumsskåp och en kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Stabil och välskött förening med god ekonomi, låg skuldsättning och de stora renoveringarna i fastigheten gjorda.

Pris: 9 000 000 kr

Månadsavgift: 3 561 kr
Vatten & värme, kabel-TV. Basutbud och en obligatorisk avgift om 119 kr avseende bredband tillkommer på avgiften. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 500-700:-. Hemförsäkring ca 200-300:-.

Byggår: 1891

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 1302

Hiss: Ja

Våning: 3

Antal våningar: 5

Allmänt om föreningen: Brf Glasmästeriet bildades 2001 och förvärvade Fastigheten på Hjärnegatan 2 och Norra Agnegatan 43 år 2007. Föreningen består av 35 bostäder, varav 33 är upplåtna med bostadsrätt samt 2 med hyresrätt. Föreningen har också 2 lokaler varav den ena är populära restaurangen Agnes och den andra hyrs ut till en musiker och är belägen i Glasmästeriet på gården. Inga planerade avgiftshöjningar.

Föreningens ekonomi är god. Föreningen har per 2021-12-31 ca 8 mkr i lån vilket ger en belåningsgrad på 3.433:-/kvm. I kassan finns ca 2,3 msek. "Dolda tillgångar" i form av två kvarvarande hyresrätter samt Glasmästeriet som är en mindre gårdslokal. Föreningen har ett tomträttsavtal med Stockholms Stad. Styrelsen för ett aktivt arbete för att säkerställa en fortsatt stabil ekonomi inför kommande tomträttsavgäldsavtal som träder i kraft 2028. Tomträttsavgälden uppgår idag till 291.100:-/år.

Renoveringar:
2020: Nyrenoverad hiss (Norra Agnegatan 43).
2019: Bytt ut torktumlare och torkskåp i tvättstugan.
2019: Injustering värmesystem.
2017: Fönster innegård.
2017: Stamspolning.
2016: Ny frånluftsfläkt
2016: Trapphusrenoveringar.
2014: Nya fönster mot gatan.
2010: Vindsförsäljning. I samband med detta renoverades taket samt byte av undercentral.
2009: Nya maskinpark till tvättstugan, uppdragning av hiss till vinden samt balkonger mot innergården byggdes.
2000: Mekanisk frånluftsventilation installerades.
2000: Vatten- och avloppsstammar samt elstigar byttes. I samband med stamrenoveringen renoverades samtliga kök och badrum. Tvättstugan renoverades. Mekanisk frånluftsventilation.
1999: Nya hissar.
1979: Fasader renoverades och fönster byttes ut.

Kommande renoveringar:
Glasmästeriet och innergård (1-3 år).
Tvättmaskiner i tvättstugan (5-10 år).
Löpande underhåll enligt underhållsplan.

En överlåtelseavgift betalas av köparen och en pantsättningsavgift betalas av pantsättaren.

Gemensamhetsutrymmen:
Till lägenheten disponeras ett stort källarförråd. Soprum samt cykelrum finns i entréplan. Tvättstugan finns i entréplan och är utrustad med två tvättmaskiner, torkskåp, torktumlare samt mangel. Gemensam innergård som medlemmarna kan nyttja.

Förening: Brf Glasmästeriet

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 35

Antal lokaler: 2

Antal hyresrätter: 2

TV: Kabel-TV levereras via Com Hem och ett basutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredbandet levereras via Ownit och kostar 119 kr/mån och är obligatoriskt för varje medlem.

Planritning

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.