Kungsholmen

S:t Eriksgatan 61 A, 3 tr

Modern design och drömskick möter vackert sekelskifte i suverän familjetrea med öppna sällskapsytor och två balkonger.

Adress

S:t Eriksgatan 61 A, 3 tr

Rum

3

Slutpris

6 575 000 kr

Avgift

2 719 kr/mån

Boyta

79 kvmOm bostaden

Med högt, ljust, rofyllt och helt ostört läge i gårdshus med hiss, saluförs nu en suverän och genomgående sekelskiftestrea i makalöst bra skick. Detta är ett utmärkt familjeboende på bästa Kungsholmsadress, med dubbla balkonger, en i öster med morgon- och förmiddagssol och en i väster med eftermiddags- och kvällssol samt sjöglimt mot Karlbergskanalen. Lägenheten har två bra sovrum, ett fräscht helkaklat badrum med WC och ett separat gäst-WC samt egen tvättstuga med tvättpelare. Öppna, ljuvliga sällskapsytor i vardagsrum och kök. Uttrycket ”drömkök” har sällan passat bättre för att beskriva detta stora och välutrustade sällskapskök som platsbyggts i minimalistiskt och stilrent utförande med komplett maskinell utrustning från Siemens och AEG samt med rejäla ytor för familj och vänner. Planlösningen är optimal och funktionen i denna lägenhet motsvarar väl den i bostäder på så väl 90 som 100 kvm.

Lägenheten byggdes om och renoverades smakfullt under 2011-2012 och präglas av stilren design, snygga materialval, maximal funktion och bästa komfort. Samtidigt bevaras den tidsenliga och genuina sekelskiftescharmen med detaljer såsom fiskbensparkett och trägolv, högt till tak med stuckaturer, flertalet stora fönsterpartier med djupa nischer, spegelmönstade och snövita dörrar samt snickerier.

Välskött, äldre förening med god ekonomi och välskötta fastigheter med de stora renoveringarna gjorda.

– Hall med gott rumssamband. Hallen har plats för avhängning i klädkammare. Här finns separat gäst-WC handfat och toalett. Trägolv.

– Två bra sovrum, varav ett utmärkt barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum och ett föräldrarsovrum med plats för rejäl dubbelsäng, god förvaring i garderober längs med vägg samt anslutning till tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. Här finns utgång till balkong i öster med morgon- och förmiddagssol samt vy över fin innergård. Trägolv.

– Härliga, öppna och luftiga sällskapsytor och vardagsrum och kök. Köket, ett riktigt drömkök är platsbyggt och designat i minimalistiskt och stilrent utförande från Kvik med god förvaring i skåp och draglådor. Stora arbetsytor, komplett maskinell utrustning från Siemens och AEG, rejäl matplats för både familj och vänner samt utgång till balkong i väster med eftermiddags- och kvällssol samt sjöglimt mot Karlbergskanalen.

– Köket öppnar mot vardagsrum med plats för soffgrupp och TV.

– Fräscht helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme, duschhörna, WC, handfat och badrumsskåp.

OBS! Hela lägenheten renoverades och byggdes smakfullt om under 2011-2012 med ny planlösning och nya ytskick såsom målade väggar och tak samt slipade golv. All el drogs om och el- respektive fiberkablar för TV samt internet frästes in i väggar.

Pris: 5 950 000 kr

Månadsavgift: 2 719 kr

Andel i föreningen: 2,17259 %

Byggår: 1905

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns en tvättstuga i källaren i gårdshusets uppgång 59 A, två källarförråd och ett hobbyrum i 61:an. Två fina innergårdar med gräsmattor, träd och planteringar, sittplatser och grillmöjligheter. På gården finns soprum och plats att ställa cyklar och barnvagnar.

Renoveringar: V/A-stammar bytta i kök 1993 och i badrum 1999. Elstigare bytta 1999. Taken renoverades 1994 i gathuset och 1999 i gårdshuset. Målning av fönster utvändigt 2005. Vindsvåningar byggda 1999. Ny fjärrvärmeväxlare 2003. Komplettering målning av tak 2007. Upprustning av bakre gård 2010. Balkonger byggda 2003 och 2009. Installation av postboxar och bredband inkl nytt fastighetsnät (Ownit) 2011. Byggnation av barnvagnsrum bredvid grovsoprum. Renovering/ommålning av trapphus 2014. För mer info kring renoveringar och underhåll av fastigheten, se bifogad årsredovisning.

Lägenhetsnummer: 66 (1301)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 5.

Energiförbrukning: 128 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan samt externa garagemöjligheter i området. Se gärna www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Kettingen 2 förvärvade fastigheten 1920 och är en av Kungsholmens äldsta föreningar. Föreningen består av 57 lägenheter, varav en är en hyreslägenhet, och 7 affärslokaler. Föreningens ekonomi är mycket god och fastigheten är välskött.

V/A-stammar bytta i kök 1993 och i badrum 1999. Elstigare bytta 1999. Taken renoverades 1994 i gathuset och 1999 i gårdshuset. Målning av fönster utvändigt 2005. Vindsvåningar byggda 1999. Ny fjärrvärmeväxlare 2003. Komplettering målning av tak 2007. Upprustning av bakre gård 2010. Balkonger byggda 2003 och 2009. Installation av postboxar och bredband inkl nytt fastighetsnät (Ownit) 2011. Byggnation av barnvagnsrum bredvid grovsoprum. Renovering/ommålning av trapphus 2014. Under innevarande år har föreningen målat drygt hälften av alla fönster samt renoverat trapphusen. Föreningen fortsätter med fönstermålningen nästa år, vilket inbegriper denna lägenhet. Stamspolning kommer att ske under kvartal 12015. För mer info kring renoveringar och underhåll av fastigheten, se bifogad årsredovisning och föreningens hemsida.

Förening: Brf Kettingen 2

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. Basutbud ingår i månadsavgiften.

Internet: Bredband. Leverantör: 100 Mbit/s från Ownit. Obligatorisk kostnad om 1000:-/år (debiteras på avgiften med 250:-/kvartal).

Sammanställning: Två balkonger, en i öster med morgon- och förmiddagssol och en i väster med eftermiddags- och kvällssol samt sjöglimt mot Karlbergskanalen.

Närområdet har gott om restauranger och butiker. Västermalmsgallerian har förgyllt såväl trivsel som shopping i området kring Fridhemsplan. Några stenkast bort finns Karlbergskanalen med dess erkänt trevliga promenadstråk längs vattenlinjen. På väg bort mot Hornsbergs och Kristinebergs strand passerar man bland annat Västermalms Båtklubb. Väljer man motsatt färdriktning längs kanalen når man efter en behaglig promenad Stadshuset. På andra sidan kanalen förgyller vackra Karlbergs slott utsikten. Även Norr Mälarstrand och Rålambshovsparken finns inom promenadavstånd.

Goda kommunikationer i form av T-bana (Fridhemsplan) och flertalet innerstadsbussar.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.