Kungsholmen

Scheelegatan 4, 2 tr.

Sekelskifte vid Kungsholmstorg! Lugnt gårdsläge, balkong i väster och vackra detaljer! 1.458:-/mån!

Adress

Scheelegatan 4, 2 tr.

Rum

3

Slutpris

5 350 000 kr

Avgift

1 445 kr/mån

Boyta

78 kvmOm bostaden

Välkommen till ett fantastiskt boende som införlivar det mesta du kan önska av stil, klass och charm! Högt upp, rofyllt och tyst belägen i gårdshus med hiss, finns denna sekelskiftesdröm. Lägenheten i kombination med det suveräna läget vid Kungsholmstorg är svårslaget och gör detta till ett boende vi tror många väntat på! Lägenheten har med varsam hand renoverats och tillsammans med vackra ursprungsdetaljer såsom kakelugnar, furugolv, stuckaturer, spegelmönstrade och snövita snickerier finns inget som saknas.

Planlösningen är genomgående och ytterst tilltalande. Välkomnande entréhall med gott rumssamband. Trevligt kök med komplett maskinell utrustning och matplats för 4 personer. Här finns också utgång till balkongen som ligger i västerläge. Vardagsrum och två rymliga sovrum. I alla rum finns kakelugnar. Välskött förening med mycket låga avgifter.

– Välkomnande entréhall med plats för avhängning av kläder och skor. Hallen har gott rumssamband och leder till inre hallpassage. Gott om förvaringsmöjligheter i form av två garderober med tillhörande överskåp. Lägenheten har genomgående vackra furugolv och väggar i ljus ton.

– Trevligt kök med utgång till balkong med eftermiddagssol. Ljusa köksluckor, vitt kakel och mörk bänkskiva i snygg kombination. Köket är utrustat med kyl/frys, diskmaskin, spis samt spisfläkt. Mycket bra förvaringsmöjligheter samt avställningsytor. Plats för matbord för 4 personer. Terracottafärgat klinker med golvvärme.

– Ljust och lättmöblerat vardagsrum med plats för soffa och matsalsmöblering. Stort fönster mot gården, stuckaturer och takrosett, höga golvsocklar och kakelugn.

– Trivsamt rum som kan användas antingen som sovrum alternativt allrum. Två stora fönster mot gården, stuckaturer och takrosett, höga golvsocklar och kakelugn.

– Sovrum med plats för dubbelsäng samt förvaringsdel. En tredje kakelugn gör trivselfaktorn än högre.

– Stort och fräscht badrum med klinker i blå ton med golvvärme och vitt kakel på väggar. Utrustat med stort badkar och stilren kommod. Förberett för tvättmaskin. Stort fönster!

Pris: 0 kr

Månadsavgift: 1 445 kr

Byggår: 1901

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns tvättstuga i markplan med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp samt stort vindsförråd om ca 18 kvm ovanför lägenheten. I övrigt finns cykelförråd, samlingslokal och bastu.

Lägenhetsnummer: 23

Hiss: Ja

Våning: 3

Antal våningar: 3

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalskrivna och externa garagemöjligheter i området. Bl a finns Rådhusgaraget.

Allmänt om föreningen: 1979 registrerades bostadsrättsföreningen Vindruvan 12. Fastigheten byggdes kring år 1900. Föreningen består av 18 bostadsrättslägenheter (1.476 kvm), 1 hyresrätt (en lägenhet på ca 80 kvm som ger föreningen en dold tillgång) och 3 hyreslokaler (514 kvm). Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningen har en mycket god ekonomi med låg skuldsättning och goda lokalintäkter som bidrar till låga månadsavgifter för medlemmarna. Per 2018-12-31 uppgick den långfristiga skuldsättningen till 8 mkr, vilket ger en belåningsgrad på 5.420:-/kvm bostadsrättsyta, 5.132:-/kvm total bostadsyta och 3.859:-/kvm total fastighetsyta (bostäder + hyreslokaler). Omsättningstillgångarna (kassa, bank) uppgick till ca 1 mkr. I augusti 2019 lades ett femårigt lån på 5 mkr om till ett treårigt, varvid räntan minskades från 2,44% till 0,85%. Hyresintäkterna från lokaler och lägenhet har kontinuerligt ökat. Förutom föreningens återstående hyresrätt så är även gårdshusets vind oinredd och ger därmed föreningen fina och dolda tillgångar för framtiden. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning sköts av Fastighetsägarna.

Renoveringar:
1982-1983 genomfördes många stora renoveringar såsom t ex V/A-stammar, elstigar.
2005-2006 målades entré och trapphus om samt fjärrvärme installerades.
2009 och 2013 renoverades taket.
2013 installerades fiberbredband.
2014-2015 renoverades fasader och fönster.
2016 renovering av tvättstugan
2017 renoverade golv i entréer och trapphus 2017, bakre innergården 2017 och hyreslägenheten 2018.
2018 spolning av avloppsledningarna mot gatan och ombyggnad av rördragningen i källarlokalen.
2019 Sotning av samtliga kakelugnar och skorstenspipor.

Kommande renoveringar:
Under 2019 kan det bli aktuellt med en översyn och ommålning av yttertaken.
Styrelsen håller på med att skriva under ett gruppanslutningsavtal med Telenor (f.d. Bredbandsbolaget) för en snabbare uppkoppling på 250 mb/s istället för 100 mb/s med samma pris per lägenhet 165 kr. I det nya avtalet ingår bredband 250/250, telefoni, och Premiumrouter.
De håller även på med att skriva under ett avtal med CASAB för nya miljörum och det nya avtalet förhandlades med billigare kostnader för föreningen.

Till lägenheten disponeras ett mycket stort och praktiskt vindsförråd om ca 12-13 kvm bara en trappa upp från lägenheten. I fastigheten finns en tvättstuga och på innergården finns cykelparkering. I gårdshusets källare finns en gemensam mötes- eller festlokal som är möblerad och utrustad med både kök och toalett.

Förening: Brf Vindruvan 12

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 19

Antal lokaler: 3

Antal hyresrätter: 1

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Sammanställning: Balkong i väster.

Lägenheten är belägen på en attraktiv del av Kungsholmen. Ett rikt utbud av restauranger, små caféer och trendiga butiker skapar en trevlig inramning kring lägenhetens kvarter. Nära till allt med promenadavstånd till city. Du tar dig lätt till centralstationen med tåg, bussar och Arlandabanan. Fräscht och modernt parkeringshus finns i Rådhuskvarteret. Norr Mälarstrand med vackra promenadvägar mot Rålambshovsparken ligger ett kort stenkast bort. Några kvarter bort tar Kronobergsparken vid med dess lummiga och populära grönområden.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.