Kungsholmen

Scheelegatan 28, 2 tr

Stilren arkitektdesign möter vackert 1880-tal i välplanerad sekelskiftestrea med fint ljusinsläpp och toppläge invid Kungsholmstorg och Rådhuset.

Adress

Scheelegatan 28, 2 tr

Rum

3

Slutpris

6 500 000 kr

Avgift

3 066 kr/mån

Boyta

77 kvmOm bostaden

Klassiskt vackert 1880-tal möter stilren och minimalistisk design i denna smakfullt totalrenoverade trerummare om 77 kvm. Lägenheten är högt belägen på andra våningen i ståtlig och kulturmärkt fastighet från 1885 med rymlig hiss och på bästa Kungsholmsadress invid Rådhuset och Kungsholmstorg. Lägenheten karaktäriseras av påkostade materialval, sober färgsättning och smarta funktionslösningar som samsas med tidsenliga detaljer såsom rejäl takhöjd om ca 3 meter, spegelmönstrade pardörrar, fiskbensparkett och tack vare fyra stora fönsterpartier ges härlig känsla av ljus och rymd.

Lägenheten är oerhört väldisponerad, maximalt funktionell och tillgänglig, med massor av genomtänkt och platsbyggd förvaring. Tre fina rum i fil ger underbar ”våningskaraktär” med öppen och social planlösning med kök och vardagsrum i ett. Det designade köket är platsbyggt med köksö, gott om skåp och förvaring , bänkskivor i Corian och komplett maskinell utrustning från Siemens. På vardera sida om sällskapsdelen finns utmärkta sovrum, varav ett ”master bedroom” med plats för dubbelsäng och ett barn-, tonårs- eller gästrum. Fantastiskt, helkaklat badrum med duschhörna, WC, handfat och blandare från Phillipe Starck och Hans Grohe. Badrummet har dubbla ingångar med access från både kök och vardagsrum samt ”master bedroom”.

Högtalarsystem från Canton finns installerat och all el inklusive alla högtalarkablar är infrästa och dolda i väggar och tak.

Detta är kort och gott ett boende som uppfyller den kräsnes krav på modern standard, stil och komfort i underbar 1880-talsfastighet på Scheelegatan 28!

Pris: 5 995 000 kr

Månadsavgift: 3 066 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 300-400:-. Hemförsäkring ca 150-200:-.

Andel i föreningen: 4,98681 %

Byggår: 1885

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 3 (1202)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5.

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 110 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området, se gärna www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Pagen 6 förvärvade fastigheten på Scheelegatan 28 år 1999. Den vackra fastigheten uppfördes år 1885 och ritades av arkitekt Carl Widell. Föreningen beskattas såsom en äkta förening och består av 19 lägenheter (1528 kvm) och 4 hyreslokaler (504 kvm). Marken innehas med äganderätt. Juridisk person accepteras inte.

Föreningens ekonomi är god med en belåningsgrad på ca 5.195:-/kvm (total långfristig skuld på ca 10,4 mkr), omsättningstillgångar (kassa, bank m.m.) på ca 3,1 mkr och ca 1 mkr i intäkter från lokalhyresgäster per 2017/2018. Inga avgiftsförändringar finns beslutade/planerade.

Genomförda renoveringar:
1985 byttes el-stigare och samtliga V/A-stammar i kök och badrum.
1985-1987 renoverades fasaden.
2005 åtgärdades en läcka under golvet i en av hyresrättslokalerna. En dagvattenbrunn på gården byttes ut. Renovering av tvättstugan.
2006 byttes entréporten.
2008 utfördes en energideklaration.
2009-2010 byttes samtliga maskiner i tvättstugan.
2010 målades trapphus och yttertak.
2011 byttes ventiler och termostater. Installerades ett takvärmesystem för att minimera istappar och snöröjning. Stokab drog även in fiber i fastigheten.
2013 renoverades fasaden mot Scheelegatan och valvet mot gården.
2014 nytt inpasseringssystem. Genomgång av fönster i vindsvåningar och byte/underhåll i de fall det behövdes. Spolning av stammar.
2015 ny fjärrvärmecentral.
2016 renovering av hiss.
2017-2018 De flesta medlemmar installerade säkerhetsdörrar. Brevinkast ersattes av elektroniska postboxar i entrén.

Övriga renoveringar följer underhållsplan.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Det finns cykel-/barnvagnsrum samt ett mindre gemensamhetsutrymme som främst används för styrelsemöten och barnlek. Det finns också en uppskattad innergård med grillmöjligheter.

Förening: Brf Pagen 6

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 19

Antal lokaler: 4

TV: Kabel-TV via Com Hem.

Internet: Bredband via Com Hem. 100/10 Mb.

Sammanställning: Gemensam innergård med grill och trädgårdsmöbler.

Härligt läge på en attraktiv del av Kungsholmen, invid Kungsholmstorg och Rådhuset. Ett rikt utbud av restauranger, små caféer och trendiga butiker skapar en trevlig inramning kring lägenhetens kvarter. Nära till allt med promenadavstånd till city. Suveräna kommunikationer med T-bana Rådhuset och flertalet innerstadsbussar. Norr Mälarstrand med vackra promenadvägar mot Rålambshovsparken och Stadshuset nås på bekvämt promenadavstånd.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.