Kungsholmen

Hantverkargatan 87 A, 1 tr

Fin, ljus & väldisponerad familjetrea med öppna sällskapsytor, två bra sovrum & mysig balkong mot innergården. Toppläge nära Norr Mälarstrand.

Adress

Hantverkargatan 87 A, 1 tr

Rum

3

Slutpris

6 380 000 kr

Avgift

3 818 kr/mån

Boyta

72 kvmOm bostaden

På en av nedre Kungsholmens toppadresser, i det närmsta kvarteret ovanför Norr Mälarstrand, Rålambshovsparken och Riddarfjärden, återfinns denna trivsamma och fina trerummare om 72,5 kvm med högt och genomgående läge. Planlösningen är mycket väldisponerad och tillgänglig, den är effektiv för både barnfamiljen och villasäljaren med lättmöblerade ytor och detaljer såsom fiskbensparkett, rejäl takhöjd ca 3,10 meter, stora fönsterpartier som ger en känsla av ljus och rymd samt en balkong i sydost med sol fram till ca 14-tiden under sommarhalvåret.

Lägenheten är smakfullt renoverad i ett stilsäkert och modernt utförande med bra materialval, sober färgsättning, generös förvaring och genomtänkta funktionslösningar. Här ges en rymlig hall med säkerhetsdörr, plats för ytterkläder och skor. I anslutning till hallen finns ett helkaklat badrum med klinkergolv, dusch (möjligt att sätta in badkar istället för dusch och tvättpelare), toalett, tvättställ, badrumsskåp, handdukstork samt tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare.

Väl tilltagna och sociala sällskapsytor med vardagsrum och kök i öppen planlösning. Köket är smakfullt renoverat och inrett i stilrent grått med god förvaring i lådor och skåp i dubbla rader ända upp till tak, arbetsytor med bänkskiva i kompositsten och komplett maskinell utrustning såsom integrerad kyl och frys, diskmaskin, induktionshäll, fläkt kopplad till ventilation, varmluftsugn samt mikrovågsugn. Stort vardagsrum med plats för soffa och matsalsbord för många middagsgäster. Här finns en garderob och en klädkammare.

Två bra sovrum. Ett större med plats för dubbelsäng, platsbyggda garderober och utgång till balkongen. Det andra sovrummet passar utmärkt som barn-, tonårs- eller gästrum.

Bostadsrättsförening med välskött fastighet, god ekonomi, låg skuldsättning och låga avgifter för medlemmarna. Kommer ni med barnvagn, går ni med fördel in via entrén från Karlsviksgatan 15 och över gården till Hantverkargatan 87 A som har en rymlig hiss. Dessutom finns en populär förskola i anslutning till fastigheten.

Här bor du centralt på Kungsholmen med både service och idyllisk miljö runt husknuten. I närheten finns tre fina lekparker i Rålambshovsparken, Pontonjärparken respektive Kronobergsparken. Bara ett par kvarter bort ligger en av Stockholms vackraste strandpromenader längs paradgatan Norr Mälarstrand – lika vackert under alla tider på dygnet och alla årstider! Med en kort promenad förbi Stadshuset når du city och T-centralen på några minuter. Du bor även vid Rålambshovsparken och populära Smedsuddsbadet. I området finns flera populära restauranger, barer och caféer såsom bl a ”Trattorian”, ”Mälarpaviljongen”, ”Pontonen”, ”Petit France Bageri & Bistro”.

Pris: 5 995 000 kr

Månadsavgift: 3 818 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (grundutbud via Com Hem). Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 300-400:-. Hemförsäkring ca 200-300:-. Obligatorisk bredbandsavgift 125:-.

Andel i föreningen: 0,84189 %

Byggår: 1898

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 20 (1101)

Hiss: Ja

Våning: 1

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2018-09-18

Energiklass: F

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Fridhem nr 126 i Stockholm bildades 1978 och består av 111 bostadsrätter (8.587 kvm) och 14 hyreslokaler (1.905 kvm). Fastigheten uppfördes mellan åren 1896-1898. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi är mycket god och skuldsättningen är låg. Per 2018-12-31 uppgick den långfristiga skulden till ca 34,8 mkr, vilket ger en belåningsgrad på 3.357:-/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) uppgick till ca 5,4 mkr. För att ta höjd för framtida renoveringar, underhåll och ökade driftskostnader så höjde föreningen avgiften med 3 % den 1 januari 2020. Fortsatt utveckling av årsavgiften behandlas löpande av styrelsen och information går ut till medlemmarna om ändringar av avgiften blir aktuell framöver.

Överlåtelseavgift på 1.183:- erläggs av förvärvaren. Pantsättningsavgift på 473:-/pant erläggs av pantsättaren.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
1983-1984: Genomgripande ombyggnad av fastigheten med bl a byte av V/A-stammar.
1990: Byggnation av vindsvåningar.
2000: Installation av fiber via Bredbandsbolaget.
2008-2009: Byggnation av vindsvåningar, byggnation av nya källarförråd, förlängning av hiss, fönstermålning, fasadrenovering och takterrassbyggnation.
2008-2011: Byggnation av balkonger.
2010: Renovering av bastulokal och brandskyddsarbete.
2010-2011: Värmeprojekt.
2010-2013: OVK.
2013-2014: Renovering av föreningslokal och takmålning.
2014: Åtgärder av stuprör mot gatan, utbyte av låskolvar till gemensamma utrymmen och intrimning av värmesystemet.
2016: Utbyggnad av lokal med källarutrymme.
2018: Byte av styrsystem sopsug.
2019: Upprustning av föreningslokal.
2020: Hissrenovering.

Planerade renoveringar/underhåll i fastigheten:
2020-2023: Upprustning av trapphusen.
2023: Målning av fönster. Planering att renovering av källarbjälklagen finns också.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Medlemmarna disponerar en innergård med trädgårdsmöbler, grill och en stor solig terrass samt en lekplats med sandlåda, gunga och rutschkana. Gemensamhetslokal, bastu, terrass, snickarbod, cykelrum, barnvagnsrum och två tvättstugor. Tvättstugorna är belägna på Karlsviksgatan 15 och Mitisgatan 4 och varje tvättstuga är utrustad med tre tvättmaskiner, centrifug, torktumlare och torkskåp.

Förening: HSB Brf Fridhem nr 126 i Stockholm

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 111

Antal lokaler: 14

TV: Kabel-TV via Com Hem.

Internet: Fiberbredband via Bredbandsbolaget/Telenor. Obligatorisk bredbandsavgift 125:-/månad.

Sammanställning: Rymlig balkong i sydost med sol fram till ca 14-tiden och plats för sittmöbler och blommor.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.