Kungsholmen

Fridhemsgatan 60, 6 tr

Unikt drömboende högst upp i huset med kungsbalkong, uterum och terrass om hela 35 kvm. Toppskick, stora sällskapsytor och magisk utsikt.

Adress

Fridhemsgatan 60, 6 tr

Rum

3

Slutpris

7 825 000 kr

Avgift

3 381 kr/mån

Boyta

72 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän takvåning med en levnadsyta på ca 107 kvm varav 72 kvm är inomhus och drygt 35 kvm ute fördelat på en kungsbalkong med milsvid utsikt över staden, en underbar terrass i väst samt ett uterum med golv- och infravärme som går att nyttja året om. Genomgående planlösning. Utmärkt kök med exklusiva materialval, lättmöblerat vardagsrum med fungerande öppen spis, rymlig sovrum och ett snyggt badrum.
Trygg och klok förening med mycket god ekonomi och välskött fastighet. Föreningen är skuldfri. Härligt läge på trevliga Fridhemsgatan!

– Välkomnande hall med plats för ytterkläder. Golvvärme.
– Utmärkt kök med gott om skåp och bra arbetsytor. Kyl/frys, diskmaskin samt spis med fläkt från Thermex. Kombinerad varmluftsugn och micro. Matplats för 6-8 personer och utgång till kungsbalkongen. Golvvärme.
– Kungsbalkong som löper utmed hela köket och det mindre sovrummet med vidunderlig utsikt över takåsarna.
– Härligt, lättmöblerat vardagsrum med fungerande öppen spis och utgång till det stora uterummet. Ekparkett.
– Inglasat uterum med tak om 16,5 kvm. Klinker med golvvärme samt infravärme. Uterummet går att nyttjas året om.
– Snyggt, helkaklat badrum med dusch, WC och handfat med kommod. Klinker med golvvärme. Infälld belysning via spotlights och fiberoptik. Fönster med blyinfattat glas.
– Rymlig klädkammare invid badrummet och sovrummet med tvättmaskin och torktumlare.
– Sovrum med plats för dubbelsäng. Garderobsvägg och utgång till terrassen. Ekparkett.
– Stor terrass om ca 13 kvm.
– Sovrum 2 med plats för säng och garderober. Ekparkett.

Hela lägenheten renoverades 2009-2010.

Pris: 6 975 000 kr

Månadsavgift: 3 381 kr
I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och 100 MBit/s bredband från Tele2. Beräknad driftkostnad ca: hushållsström: 300 kr/månad, hemförsäkring: 150 kr/månad.

Andel i föreningen: 3,87218 %

Byggår: 1943

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Gemensam tvättstuga finns i huset med två vanliga tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och ett torkrum. Inventarier i tvättstuga byttes ut 2013. Det finns ett cykelförråd med ingång från gatan, återvinningsrum, piskaltan på tak och en innergård. Till lägenheten hör ett bra vindsförråd och det finns dessutom en "matkällare", ett skåp med hyllor i källaren. Vid föreningens städdag en gång om året så finns en container för grovsopor uppställd.

Lägenhetsnummer: 43 (1602)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 6 av 6.

Energiförbrukning: 139 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan gäller. Tillstånd ansöks hos Stockholm stad. Tillståndet är gratis med en periodbetalning på 800kr/månad, alternativt löses biljett för 60 kr/dygn.

Allmänt om föreningen: Brf Kättingen 5 är skuldfri består av 44 st lägenheter samt tre lokaler. Fastigheten uppfördes 1943. Föreningen äger marken, d v s ej tomträtt. Juridisk person godkänns inte som medlem. Läs gärna mer på föreningens informativa hemsida www.kattingen5.com Ekonomisk förvaltning och lägenhetsregister sköts av ISS Facility Services AB och fastighetsskötseln ombesörjs av Valvet Förvaltning Stockholm AB. Avgiften höjdes med 3 % 2013 för första gången sedan 2007, inga ytterligare höjningar är planerade. Kommande renoveringar Under 2014 byta ut undercentralens utrustning och genomföra en ventilationskontroll (OVK). Utförda renoveringar Vattenstammarna byttes 1994 och stammarna spolas var 7:e år, senast 2014. 1994 Byte av stammar i kök och badrum 1994 Byte av elstigar 1997 Byte av fönsterbågar till aluminium 1999 Nytt hissmaskineri 2000 Renovering av takfoten 2005 Installation av säkerhetsdörrar 2007 Stamspolning samt byte av radiatorventiler 2007 Ventilationskontroll (OVK) 2009 Renovering samt ommålning av taket 2010 Indragning av fiber till samtliga lägenheter 2011 Ommålning av balkonger 2013 Byte av maskiner i tvättstuga 2014 Stamspolning

Förening: Kättingen 5

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Basutbud ingår i avgiften.

Internet: I avgiften ingår 100 MBit/s bredband från Tele2.

Sammanställning: 1. Kungsbalkong om ca 6 kvm i öst. 2. Terrass om ca 13 kvm i väst. 3. Inglasat uterum med tak om ca 16 kvm i väst. Uterummet har infravärme och klinker med golvvärme.

Belägen på lugn gata, men med närhet till både S:t Eriksplan och Fridhemsplan med dess utbud av butiker och restauranger. Runt hörnet ligger Västermalmsgallerian med sitt gedigna utbud.

Vackra Karlbergskanalen och dess promenad- och joggingspråk är belägna precis nedanför fastigheten. Västermalms Båtklubb ligger bara några minuter bort. På andra sidan kanalen ståtar Karlbergs slott samt dess slottspark. I motsatt riktning finns Rålambshovsparken och Smedsuddsbadet.

Goda kommunikationer i form av flertalet innerstadsbussar (nr. 1, 3, 4, 62, m.fl.), tunnelbanans gröna och blå linje samt pendeltåg Karlberg och flygbussar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.